Cykelpaket Kust & Inland
Varberg, Halland (ca 105 km)
2 nätter fr. 3 290 kr / pers
 • doneEn natt på vingård på landsbygden
 • doneEn natt på charmigt hotell, inrymt i ett Q-märkt f d sjömagasin
 • done2 x frukost
 • done1 x middag, exkl dryck, Dag 1 (Vingårdens supé med 4 serveringar - en förrätt, två mellanrätter samt en dessert)
 • done1 x Picknicklunch, Dag 2
 • doneKartor med färdbeskrivning
 • doneJourtelefon för service och frågor
 • doneEnkelrumstillägg: 900 kr
 • doneCitybike, 3 växlar: 450 kr (Barncykel enligt offert)
 • doneElcykel: 900 kr
 • doneExtranatt i Varberg: 750 kr/pers (del i dubbelrum inkl frukost)
 • doneBagagetransport enl offert
 • doneAvbeställningsskydd: 300 kr

Att cykla i Halland är en njutningsfull upplevelse. Cyklingen sker i ett mjukt kuperat landskap och där du upplever lugnet på Hallands inland medan du passerar gårdar, skogar och sjöar. Turerna är anpassade så att det ska finnas gott om tid att njuta av boendena, de historiska landmärkena och smultronställena som man passerar längs med vägen på så bilfria vägar som möjligt.

Foto presentationsbild: Britten Toftarp

I det här cykelpaketet slingrar sig cykelvägarna, mestadels på asfalt men på några ställen på grusvägar, fram i området mellan Varberg och Falkenberg. Du cyklar till största delen på småvägar, både på grus och asfalt, med mindre trafik och en del skogsvägar. Cykelpaketet startar tisdagar och söndagar. Första dagen slingrar sig cykelturen runt på mindre vägar på Varbergs landsbygd med spännande besöksmål. Dagen därefter går turen ut mot kust och sandstränder i Falkenberg för att sedan sista dagen följa Kattegattleden tillbaka till Varberg, så nära kusten det bara går! Två boenden utöver det vanliga; ett unikt gårdshotell med egen vingård i Varbergs inland och ett charmigt hotell vid Ätran i centrum av Falkenberg, inrymt i ett Q-märkt f d sjömagasin.

Observera att priset är något högre 23 juni-18 augusti 2019 (från 3 690 kr/pers och boende i dubbelrum).


Varberg är en charmig stad med mycket att uppleva. Boka gärna en extranatt på högklassigt hotell, dagen före eller efter cykelturen. Se pris för extra övernattning under ”Möjliga tillval” i spalten ovan till höger.

Dag 1:

Varberg - Åkulla

Turen startar i Varberg och går österut inåt landet. På vägen passerar du spännande och unika besöksmål som Världsarvet, Grimeton Radiostation och Bexells talande stenar. Du cyklar också förbi "En av Sveriges skönaste gårdar 2013", en fårfarm med egen köttbod, hantverksbod, lammsafari och restaurang.

Boende och middag på en vingård (du njuter av vingårdens avsmakningsmeny som innefattar en förrätt, två mellanrätter samt en dessert.), zip-linbana, ett annorlunda spa och förstås restaurang med framförallt svenska råvaror, helst närproducerade och ekologiska.

Gårdshotell med egen vingård
Middag
Ca 30 km
Dag 2:

Åkulla - Falkenberg

Morgonen inleds med en frukostbuffé baserat på framför allt svenska råvaror och gärna ekologiskt och närproducerat beroende på säsong.

Dagens cykeltur går mot sydväst och snirklar sig fram på småvägar förbi ängar, skogar och gårdar ner mot Falkenberg och kustens sandstränder. Picknick-lunch på vägen. Boende på charmigt unikt hotell inrymt i Q-märkt f d sjömagasin centralt i Falkenberg.

Hotell, Falkenberg
Frukost
Ca 35 km
Dag 3:

Falkenberg - Varberg

Dagen börjar med en härlig frukost på hotellet. Cyklingen mot Varberg följer Kattegattleden längs kusten norrut med omväxlande kilometerlånga sandstränder och karga klippor norrut och går så nära havet det bara går. På vägen passeras även strandängar, fyrar, fågelskyddsområden och små mysiga fiskelägen.

Väl tillbaka i Varberg bjuder Varbergs fästning på en spännande historia. Här finns också Bockstensmannen och kulknappen som sägs ha fällt Karl XII under slaget vid Fredriksten år 1718.

Frukost
Ca 40 km

4 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
augusti 2019
Eva Uden
Allt var bra.
augusti 2019
Anita Elmersson
Regnprognos varje dag gjorde att vi tog bilen mellan hotellen och istället cyklade kortare dagsresor när solen sken. Hotellen var Fantastiska och vi ger denna resa våra varmaste rekommendationer.
juli 2019
Ann Henriksson
Det var ibland lite svårt att följa kartan, cyklade lite fel.Annars hade vi en trevlig och jättebra cykeltur. Väldigt nöjda med boende och mat
juli 2018
Lotta Friman
Allt var fantastiskt, till och med vädret!!
- Närmaste flygplats: Göteborg/Landvetter och Halmstad
- Närmaste tågstation: Varberg
Varberg, Halland