Fyra cykelturer runt Kristianstad
Cykling: 235 km med start i Kristianstad, Skåne
4 000 kr/pers (3 nätter)
sell
4 000 kr / pers
hotel
3 nätter
directions_bike
235 km

Allt detta ingår

  • doneTre nätter på Quality Hotel Grand (del i dubbelrum)
  • done3 x frukost
  • doneKarta och färdbeskrivning

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel: 1 300 kr
  • doneElcykel: 2 000 kr

Välkommen till ett paket med massor av cykling och bekvämt boende i centrum av Skånes fjärde största stad. Även om du cyklar kommer du i närkontakt med det vackra Vattenriket med sina strandängar och skogar om du väljer det här paketet. Det är ett så kallat biosfärområde med massor av sevärdheter för dig som tycker om djur och växter. Paketet är uppbyggt så att du gör utflykter längsmed fyra olika rundor runt klassiska Kristianstad. 

Presentationsbild: Piotr Jurkowski

Ett biosfärområde syftar till att hitta former för att bevara naturen samtidigt som människor bor i ett område. Det är FN-organet Unesco som utser de områden som får kalla sig biosfärområde. I Kristianstad finns Helgeån, Hammarsjön och utbredda våtmarker i slättlandskapet. Den sista utflykten följer Linderödsåsen som också har koppling till djurriket. Det är nämligen så att Sveriges enda oförädlade ras av tamsvin heter linderödssvin och härstammar från trakten.

Dag 1

Stora Vattenriketrundan

Första dagen cyklar du söderut i riktning mot Degerberga där det kan passa bra med ett energitillskott på lämpligt utskänkningsställe. Innan dess är Naturum Vattenriket i centrala Kristianstad värt ett besök. På hemvägen mot Kristianstad och en hägrande middag följer du till stora delar Sydostleden som är en nationell cykelled. På din östra sida har du vackra Hanöbukten.

Quality Hotel Grand, Kristianstad
ca 65 km
Dag 2

Wanåsrundan med konst och natur

Dagens cykelrutt går i västlig och nordlig riktning. Du upplever banvall, slingrande grusvägar och ett fridfullt jordbrukslandskap. På sina ställen kan biltrafiken vara av den karaktären att det är viktigt att se upp. I Wanås finns inte bara ett slott utan dessutom en konst- och kulturpark. Slottets äldsta partier har anor från 1400-talet och under 1500-talet när trakten var dansk kom svenska trupper och brände ner stora delar.

Quality Hotel Grand, Kristianstad
Frukost
ca 65 km
Dag 3

Oppmannasjön och Råbelövssjön med banvall och byar

Vattentemat håller i sig. Den tredje dagen cyklar du i västlig riktning och kan bland annat njuta av bruksorten Bromölla. Återigen blir det cykling längsmed gammal banvall med allt vad det innebär av närkontakt med naturen, flack sträckning och inte så tvära kurvor. Du kommer att se mycket av Råbelövssjön, Oppmannasjön och Ivösjön. En pärla du inte får missa är Bäckaskog slott, men se upp för här kan biltrafiken vara ganska tät.

Quality Hotel Grand, Kristianstad
Frukost
ca 52 km
Dag 4

Linderödsåsen

Bered dig på vyer med bördiga fält och klungor av lövträd som skulle få vilken landskapsmålare som helst att ställa fram staffliet. Du cyklar i västlig riktning mot lilla Linderöd som givit namn åt den ståtliga tamsvinrasen. Under dina dagar har du haft mycket slättmark, men nu får du faktiskt uppleva backar på Bockebodavägen. Njut av de skånska byarna och känslan av att cykla i lövskog.

Frukost
ca 52 km

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 30 dagar före startdatum.
- 50% återbetalning 29-15 dagar före startdatum.
- ingen återbetalning 14 dagar före startdatum.

- Dock gäller full återbetalning t.o.m. dagen före startdatum om du själv eller nära anhörig blir sjuk i covid-19, eller om Folkhälsomyndigheten avråder från resande.

Bokningsavgift 1 000 kr betalas via faktura till arrangören senast 10 dagar efter erhållen bekräftelse (dras av vid slutbetalning). Resterande belopp ska vara arrangören tillhanda senast 30 dagar före resans start.