Familjepaket på Lugnåsberget
Cykling: 20 km med start i Mariestad, Västergötland
3 295 kr/pers (4 nätter)
sell
3 295 kr / pers
hotel
4 nätter
directions_bike
20 km

Allt detta ingår

  • doneBoende 4 nätter i familjerum med egen ingång och dusch/wc
  • doneSänglinne, handdukar och slutstädning
  • doneEkologisk frukostkorg alla dagar
  • doneEn dags cykelhyra
  • doneEn dags kanothyra
  • doneEn grillkorg med korv och bröd från charken i Lugnås
  • doneHållbara äventyr för familjen
  • doneKartor, fiskekort och tillgång till bastu

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneHyrcykel alla dagar

Något som är extra intressant med Vänerskärgården och Kinnekulle är att det är ett av Sveriges sju biosfärområden. Ett biosfärområde är ett modellområde för hållbar utveckling. Här ligger Lugnåsberget som är utgångspunkt för det här ovanligt hållbara cykelpaketet. Förutom cykling får du prova på kanot, vandring och kanske fiske om du känner för det. Paketet är utformat så att det passar perfekt för en familj som vill umgås på ett miljövänligt sätt.        

Lugnåsberget är Västergötlands minsta platåberg och ligger både i biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle och Platåbergens Geopark. Här finns markerade vandringsleder, vindlande grusvägar och stora skogar som passar för cykling och vandring. Res hit med Kinnekulletåget och vandra upp till Lugnåsberget Ekohotell eller beställ skjuts från stationen med Närtrafiken.

Pris per vuxen: 3.295 kr med boende i familjerum.


Hållbara uppdrag på Lugnåsberget

Det här är ett paket för den aktiva och naturintresserade familjen, där ni både får tid att umgås med varandra och utforska en ny plats tillsammans under fyra härliga dagar. Eftersom det ligger i ett biosfärområde har vi skapat några hållbara uppdrag för att inspirera familjer till en miljövänlig vardag. Ni kan vandra på Stenhuggarstigen, bada vedeldad bastu, spana på bäver och fiska i sjön Vristulven. En av dagarna ingår kanotpaddling i paketet. Ni kan även grilla över öppen eld och testa att bo i vindskydd i fårhagen.

Cykling på familjens egna villkor

Ett bra förslag är att börja med cyklingen, och ni väljer själva hur ni vill cykla. En variant är att ta en tur i skogen. De yngre brukar uppskatta omväxlingen och det äventyrliga som det innebär att cykla på stigar. Precis lika bra går det att cykla på någon av de lugna grusvägarna som tar er till spännande naturupplevelser.

För en familj med större barn eller där alla är vuxna finns flera längre cykelturer att välja på. Avståndet till Göta kanal är cirka 50 km. Samma avstånd är det att cykla utmed Vallevägens böljande kullar ner till Varnhem. Känner du för att cykla uppför och bli belönad i form av hänförande utsikt är det cirka 30 km till Kinnekulles högsta topp. Till Mariestad är det cirka 20 km om ni känner för att äta på restaurang.

På kvällen sover ni gott i bekväma rum med dusch och wc. Maten lagas i de gemensamma köken. Om vädret är sämre någon dag finns sällskapsspel att spela eller böcker att läsa högt ur tillsammans inomhus.

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dagar före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.