Familjeäventyr i skärgården
Cykling: 50 km med start i Karlskrona, Blekinge
3 nätter 2 950 kr / pers
Hotell, Stuga/rum
Ja
 • engelska
 • svenska
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneEn natt på Aspö Lotstorn Skärgårdshotell
 • doneTvå nätter i stuga på Senoren (inkl sänglinne & handduk)
 • done3 x frukost
 • doneBåttur Aspö-Tjurkö och Senoren-Karlskrona
 • doneHyrcykel (stabil modell med 3 växlar) & färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två nätter
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneElcykel
 • doneCykelväska
 • doneHusdjur är välkomna (förbokas)

Cykla med utsikt över kobbar och skär och njut av att upptäcka öar med ljuvliga små gårdsbutiker, och orörda och genuina öar där tystnaden är total. 

Välkommen till Sveriges sydligaste skärgård. I detta cykelpaket väntar en saltstänkt upplevelse med vackra vyer från morgon till kväll. Cykelpaketet passar alla i hela familjen. Barnrabatt 500 kr/barn förutsatt att de kan sova i överslaf eller på loft (ca 12-15 år).

Vi rekommenderar er att starta alla dagar utom söndag, eftersom flera fina besöksmål då har stängt när ni passerar. Pga Covid19-restriktioner kan skärgårdsbåtarna bara ta med två cyklar per tur. Vid tre eller fler deltagare försöker arrangören hitta andra lösningar och du får besked vilka möjligheter som finns.

Dag 1

Cykla på skärgårdsön Aspö

Du anländer till Karlskrona som är en spännande och vacker stad att upptäcka både för stora och små. Staden finns med på Unescos lista över omistliga världsarv tack vare att stadens uppbyggnad är ett mycket väl bevarat exempel på en europeisk örlogsstad. Här hittar du en rad sevärdheter som bland annat repslagarbanan från 1690-talet, en av stadens äldsta bevarade byggnader och Sveriges längsta träbyggnad (300 meter lång). När du känner för det tar du dig via vägfärjan ut till Aspö - en riktig "ö", ca 25 minuter ut i skärgården.

Här på Aspö kan du besöka charmiga kaféer och gallerier. Här finns också lanthandel, kiosk samt möjlighet att rida islandshästar - eller bara njuta av havet och alla badmöjligheter. Här finns också militärmuseet för Rörligt Kustartilleri som är ett spännande besöksmål. Önskar du äta middag på en vacker plats rekommenderar vi ett besök på Drottningskärs Kastell från 1600-talet som med sina tjocka murar, vallgravar och kanoner eggar fantasin.

Aspö Lotstorn Skärgårdshotell
5-10 km
Dag 2

Upptäck Tjurkö, Sturkö och Senoren

Efter frukost på hotellet tar du färjan till ön Tjurkö på andra sidan sundet. Tjurkö, under sina glansdagar under slutet av 1800-talet kallat ”Guldön”, har en intressant historia som navet i den tidens stenhuggeri. På grannön Sturkö kan du bl a njuta av hantverksmässigt tillredda fiskdelikatesser och nybakat bröd.

Du cyklar vidare till ön Senoren vars jordbrukslandskap vackert inramas av lummig grönska och erbjuder massor av småvägar som slingrar sig fram på ön och som är perfekt utformade för sköna cykelturer. På ön hittar du även den fina badplatsen Sandvik, vikingabyn Valshall och en lanthandel. Efter avslutad cykeltur på de tre vackra öarna övernattar du i en mysig campingstuga på Senoren.

Stuga på Senoren
Frukost
15 km
Dag 3

Cykla till Sveriges sydöstligaste pärla

Efter en god frukost går dagens cykeltur mot Torhamn, den pittoreska fiskebyn längst ut i det mest sydöstligaste hörnet av Blekinge och Sverige. Här är Möcklösundsbron, som förbinder Senoren med fastlandet, en sevärdhet i sig med sina 18 meter fri segelhöjd. Vid brofästet hittar du en servering och gårdsbutik. Missa inte de söta jordgubbarna och den läckra nypotatisen när det är säsong för det. Vill du vila dina cykelben och istället åka en bit av sträckan med skärgårdsbåten m/f Wittus så går det utmärkt.

Längs med vägen passerar du bl a Hallarumsviken som erbjuder ett omväxlande landskap där du tydligt ser spår av inlandsisen. Du kommer nära både ekkrattsskog och branta stup, sprickdalar med öppen betesmark och vackra vyer över den blekingska innerskärgården. På ängarna kan det lysa rött och gult av Adam och Eva, och cyklar du här i midsommartid doftar nattviolen ljuvligt under skymningstimmarna.

Väl framme i Torhamn finns möjlighet att upptäcka Torhamnslandet, ett välbevarat odlingslandskap med fornminnen från flera tidsperioder och här finns också Blekinges största hällristning med ca 140 inristade bilder från bronsåldern. Torhamns udde är en annan sevärdhet, välkänd som fågellokal med flera ovanliga växter. I Torhamn finns en omtalad gårdsbutik som säljer ett brett utbud av kust- och skärgårdshonung samt lokala delikatesser.

Du stiger sedan på m/f Ungskär som tar dig till Stenshamn, den lilla ön längst ut (och helt utan biltrafik). Hamnen i Stenshamn är populär bland seglare och när du fortsätter längs vägen kan du njuta av hagar med enar, lövskog och sanddyner som sluttar ner i havet. Här råder en storslagen fridfullhet och öarna du cyklar över är orörda, genuina och lagom stora för en behaglig cykeltur. Du tar sedan lämplig båt tillbaka till Senoren.

Stuga på Senoren
Frukost
25 km
Dag 4

Hemresa - med cykel eller båt till Karlskrona

Efter en god frukost kan du ta skärgårdsbåten till Karlskrona och upptäcka nya vyer till havs, turen tar ca 45 min.

Väl framme i Karlskrona finns massor att upptäcka. Välj gärna en extra natt, så kanske du hinner med en guidad tur till någon marinhistorisk pärla.

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 7 dagar före avresa.
- 7 dagar före avresa, 100 % av paketets totalpris.

10 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
augusti 2021
Vill börja med att ge 3trappor högsta betyg för fantastiskt bemötande och bemödade sig för att vår cykling blev så bra som möjligt. Boendet i lotstornet på Aspö var något utöver det vanliga medan boendet på Senoren var enkelt. Frukostarna var utmärkta men det fanns inga restauranger att äta på. Cykelvägarna på Aspö och Tjurkö jättebra men på Sturkö och Senoren var det bara bilvägar.
Eva V.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juni 2021
Trevligt cykelpaket i en fantastisk skärgårdsmiljö, natur och tur med vackert väder. Bra boende, med olika övernattningar och en trevlig upplevelse att få övernatta i lotstornet. Väl bemöta, bra support från arrangörerna så vi kan verkligen rekommendera detta cykelpaket.
Irene P.
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
juni 2020
Svårt att hitta , då vägbeskrivning och karta inte stämde
Gunilla Bergh
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
september 2019
Häftig upplevelse att bo på Lotstornet på Aspö . Bra koncept som vi säkert kommer att återvända till .
Jörn-Inge
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
juli 2019
Östkusten verkar vara lite mindre turistvänligt än på västkusten! Lite matställen och kiosker!
Peter Ström
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2019
Störst upplevelse Aspö och Utlängan.
Kerstin Thelin Bronner
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2019
Mycket trevligt upplägg o lagom cykelturer, bra tips på cykelvägar. Mycket god service o frukost o kontakt med Maud. Vi valde eget alternativ till Utlängan. Vi cyklade under midsommarhelgen med fint väder o lagom varmt. Hittade också egna cykelalternativ. Som tips hämta kartor över öarna på Turistbyrån i Karlskrona
Ewa Larsson
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2018
Fina cykelvägar i natursköna omgivningar
Eva Andersson
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
juli 2018
Boendet var ganska enkelt men helt ok. På Senoren fanns ingen restaurang och det kan vara ett bra alternativ om man inte vill kocka själv.
Elna Andersson
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2018
Vi hade önskat påhängscykel till barnet men det hade inte cykeluthyrningen. Cykeluthyrningen hade heller inte så bra barncykel. I övrigt mycket nöjda.
Inga-Lena

Ta dig hit

- Närmaste flygplats: Ronneby/Karlskrona
- Närmaste tågstation: Karlskrona

Karlskrona, Blekinge