Ekologiskt gourmetpaket
Malmö, Skåne (ca 50 km)
1 natt fr. 1 995 kr / pers
  • doneEn natt på Ängavallens Gård
  • doneGuidad tur bland djuren på Ängavallen
  • done1 x frukost på Ängavallen
  • done1 x middag (exkl dryck) på Ängavallen
  • doneKaffe & hallonmuffins på Hallongården
  • doneTravelkit (nybakad fralla med ost/skinka, kexchoklad, cola/vatten/kaffe)
  • doneKarta med tips på resrutt och sevärdheter
  • doneHyrcykel
  • doneGuide på svenska, tyska eller engelska
  • doneBagagetransport

Stad och landsbygd behöver inte vara en motsättning ur ett ekologiskt perspektiv. I det här ekologiska gourmetpaketet får du både möjlighet att upptäcka det centrala Malmö och den lugna landsbygden strax utanför centrum.

Cykelpaketet startar hos Travelshop som ligger precis vid järnvägsstationen i Malmö. Du börjar ditt cykeläventyr genom att cykla mot Malmös nya landmärke: Emporia.

Dag 1:

Emporia - vikingamuseum - Ängavallens Gård

Det 93 000 kvadratmeter stora shoppingcentret Emporia är inte bara ett varuhus som alla andra utan också ett arkitektoniskt konstverk skapat av Gert Wingårdh, en av Sveriges mest internationellt erkända arkitekter. Från taket har du en magnifik utsikt över Öresund och Turning Torso. Sedan går cykelturen vidare till Fotevikens utomhusmuseum - en vikingastad uppbyggd efter dåtidens teknik. Här möter du vikingar och hantverkare bland vikingahusen, och kan själv prova på livet som viking.

Från tiden 1100 e.Kr cyklar du vidare till Ängavallen – en modern gård med anor från 1600-talet. Här njuter du av en god lunch och ägnar resten av dagen åt att strosa runt i de vackra omgivningarna. Här har du fälten och djuren utanför knuten och Sveriges kanske bästa badstränder på cykelavstånd. På Ängavallen är alla rum in i minsta detalj utsökt utformade - dessutom är de 100 procent ekologiska.

På kvällen äter du middag på Ängavallens restaurang, som är den enda gård i Europa där man gör allt själva 100 procent ekologiskt från jord till bord. White Guide skrev 2016 att "Rolf Axel Nordström och hans familj är föregångare på den svenska matscenen” och konstaterade att ett besök på Ängavallen är en riktigt trevlig utflykt för matintresserade och hållbarhetsengagerade. Efter middagen kan du slå dig ner och avsluta dagen framför brasan i galleriet.

Ängavallens Gård, Vellinge
Travelkit med godsaker och middag
Dag 2:

Pittoreska Hallongården och Katrinetorps gård

Du börjar dagen med att avnjuta Ängavallens ekologiska frukostbuffé . Här dukas det varje morgon upp med bröd från eget bageri, smör och ost från det egna ysteriet och med frukt och grönsaker från trädgården.

Efter frukost cyklar du till den pittoreska Hallongården i Bodarp där du bjuds på förmiddagskaffe med hallonmuffins – och är det vackert väder kan du njuta av det ute i det fria bland hallonraderna. Här förädlas hallonen till saft, nektar, marmelad, glögg, vinäger och mycket annat som säljs i gårdens butik.

Innan du lämnar tillbaka cyklarna vill vi tipsa om en sista avstickare till Katrinetorps gård utanför Malmö som erbjuder en spännande miljö med fantastisk trädgård. I trädgårdsbutiken Bougainvillea kan du även inspireras av växter efter säsong samt handla gamla ting, antikviteter och kuriosa i Bränneriboden.

Frukost och förmiddagsfika
- Närmaste flygplats: Sturup/Malmö
- Närmaste tågstation: Malmö
- Travelshop Malmö ligger ett stenkast från järnvägsstationen.