Drottningholms slott på två hjul
Drottningholm, Södermanland (ca 60 km)
cykelutflykt fr. 250 kr / pers
  • doneUtflyktsguide med tydlig färdbeskrivning
  • doneKarta med cykelturen som PDF
  • doneDigital karta (gpx-fil) att ladda ner i mobilen
  • doneKomplettera cykelturen med trevlig övernattning i Stockholm och på Ekerö
  • doneHyrcykel & hjälm

Det här är en cykeltur för dig som är historiskt intresserad och tycker om att vistas i pampiga slottsmiljöer. I det här fallet bor det till och med en riktig kung och drottning i byggnaden. Inte illa! Vi pratar naturligtvis om världsarvet Drottningholms slott som ligger på Lovön i Ekerö kommun. Den byggnad vi ser idag började byggas 1662 på initiativ av drottning Hedvig Eleonora som var gift med kung Karl X Gustav.

Cykelturen börjar vid Stadshuset i centrala Stockholm. På cykelbanor tar du dig genom staden mot Brommaplan och sedan den sista biten ut på Lovön. I materialet som här till cykelturen får du en liten bakgrundsbeskrivning så att du lär dig en del om Drottningholm, tips om hur du rör dig mellan sevärdheter ute på slottsområdet, en beskrivning av turen som PDF och GPX-fil och en speciell Quiz med Drottningholmstema.

Om du vill förlänga turen med en övernattning finns det några cykelvänliga boenden att välja bland. För den här cykelturen rekommenderar vi övernattning i centrala Stockholm på Scandic Hasselbacken som ligger beläget på vackra Djurgården med både havsutsikt och närhet till Gröna Lund och Skansen eller charmerande Pensionat Lilla Sörgården som ligger idylliskt, naturskönt och inte långt ifrån vattnet ute på Färingsö i orten Kungsberga.


Den här cykelturen ingår i en serie inspirerande cykelturer som gör det enkelt att själv plocka ihop din egen cykelresa precis som du vill ha den. Välj att låna någon av stadens cyklar, eller en hyrcykel om du inte har en egen.

Turerna är uppbyggda kring ett utvalt tema och innehåller några enkla byggstenar. Du får en digital karta som du kan ladda ner i mobilen, en tydlig färdbeskrivning och en liten reseguide som berättar om tips på sevärdheter och trevliga besöksmål. Kanske gör du en dagstripp, eller väljer att övernatta på cykelvänliga boenden längs vägen med särskild service för dig som cyklist.

Varje tur avslutas med några QUIZ-frågor, och när du skickar in de rätta svaren till oss via e-post kan du få ett litet pris…