Dalarö, Tyresö slott och Tyresta nationalpark
Cykling: 68 km med start i Stockholm, Södermanland
2 245 kr/pers (1 natt)
sell
Pris
2 245 kr/pers
hotel
Boende
1 natt
directions_bike
Cykling
68 km

Allt detta ingår

  • doneBåtresa med skärgårdsbåt Stockholm - Tyresö (Dag 1)
  • doneEn natt på Smådalarö Gård Hotell & Spa (del i dubbelrum)
  • done1 x frukost
  • doneBåtresa med skärgårdsbåt Ornö - Stockholm (Dag 2)
  • doneDetaljerad vägbeskrivning på engelska med kartor och GPX-fil
  • done24 h servicetelefon

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneHyrcykel (mountainbikes och hybridcyklar är lämpliga för denna resa)
  • doneUppgradering boende: Smådalarö Gård (herrgård med underbar utsikt över vattnet från restaurangterrassen)

Vad sägs om att cykla genom Tyresta nationalparks urskog, uppleva färgglada Dalarö och göra ett ö-hopp till vackra Ornö? Under sommaren och sensommaren ingår även en skärgårdsbåttur från Stockholms innerstad ut till Tyresö, med sitt imponerande slott och härliga trädgårdar.

Små kustvägar slingrar sig fram i de djupa skogarna i Tyresta nationalpark. Du fortsätter på grusvägar till Dalarö, en livlig skärgårdsby med smala gränder, färgglada trähus, stränder och underbar utsikt över öarna i södra skärgården. Ö-hoppa till Ornö och utforska öns alla hörn och missa inte att klättra uppför utsiktstornet med milsvid utsikt över oändliga öar… Njut av kryssningen tillbaka till Stockholm som tar dig förbi små öar, smala kanaler och idylliska sommarhus längs med kusten.

Obs: Lördagar 250 kr extra per person.

Dag 1 - Tyresö slott, Tyresta nationalpark och Dalarö

hotelSmådalarö Gård Hotell & Spa, Dalarö
48 km (båttur Stockholm-Tyresö, 1 tim 30 min)
Cykelpaket - Dalarö - Stockholms skärgård

På morgonen tar du skärgårdsbåten från Stockholm till Tyresö, där du anländer vid 10:25 och börjar cykla. Första sevärdheten är Tyresö slott, en imponerande byggnad med anor från 1600-talet och ljuvliga engelska trädgårdar som ligger vid vattnet. Ta en promenad över till de närliggande små öarna med underbar utsikt över havet innan du fortsätter din cykeltur längs lugna små vägar den korta vägen till Tyresta nationalpark. Tyresta är ett skyddat område med träd som är över 400 år gamla, glittrande skogssjöar och ett rikt djurliv. Hjort strövar fritt och du kan även få syn på älg när skymningen faller. Ta gärna en paus från cyklingen och vandra på stigarna genom de oändliga skogarna av tall och björk. Passa på att ta ett uppfriskande dopp när du passerar någon av de många sjöarna. Hitta den perfekta platsen och njut av lugnet och den hisnande naturen i Stockholms närmaste nationalpark.

Sedan fortsätter du cykelturen och cyklar genom åkrar och skogar tills du når den idylliska byn Dalarö, din första smak av Stockholms underbara skärgård. Dalarö är en gammal tullstation som utvecklades till en populär semesterort under senare delen av 1800-talet på grund av sitt vackra läge och sina charmiga hus. Utforska de pittoreska smala gatorna av färgglada trähus, simma från Schweizerdalens vita stränder eller besök den charmiga 1400-talskyrkan. Övernattning väntar på underbara Smådalarö Gård Hotell & Spa.

Dag 2 - Upptäck Dalarö och Ornö

restaurantFrukost
30 km (båttur Dalarö - Ornö 30 min, Ornö - Stockholm 3 tim 15 min)

Efter att ha tillbringat morgonen med att utforska Dalarö by, rekommenderas en promenad upp till utsiktspunkten på Lotsberget som bjuder på en vidsträckt utsikt över skärgården. Du tar sedan båten och åker ut bland de tusentals öarna som utgör den södra delen av Stockholms skärgård, en till synes oändlig skärgård med 24 000 öar som ligger precis vid Stockholms inlopp. Den sträcker sig cirka 80 km öster om Stockholm djupt in i Östersjön och bildades under den senaste istiden - idag anses den vara ett av världens naturliga underverk.

Första stoppet tar dig till vackra Ornö, den största ön i södra skärgården, totalt 14 km lång och 6 km bred. Ornö har traditionellt varit mindre exploaterad för turism än många av de angränsande öarna och är idag en ö med ett levande samhälle som ännu inte upptäckts av storskalig turism. Med cykel tar du dig enkelt runt och har chansen att besöka öns alla hörn. Njut av en unik natur runt Mane Äng, med både skog och öppet landskap. Missa inte heller möjligheten att simma i sjön eller att besöka träkyrkan från 1885. En promenad upp till Ornös utsiktspunkt på Telegrafberget, södra skärgårdens högsta punkt, är en fantastisk upplevelse som ger en vidsträckt utsikt över den vackra omgivningen.

På eftermiddagen tar du båten från Ornö Kyrka tillbaka till Stockholm. Båten avgår mellan kl. 16:00 och 16:55. Passa på att njuta av det vackra landskapet medan båten glider förbi öar, kanaler och idylliska sommarhus på sin väg tillbaka till Strömkajen.

Betalning sker direkt till arrangören.

Aktuella avbeställningskostnader för 2-dagarspaket:
Fri avbokning fram till 7 dagar före startdatum.
7 dagar före startdatum: 100 % av paketets totalpris.

Aktuella avbeställningskostnader för 5-dagarspaket:
Mer än 21 dagar före avresa: endast deposition.
20 till 14 dagar före avresa: 50%
13 till 7 dagar före avresa: 75%
6 till 0 dagar före avresa: 100%