Cykling i Sommenbygd
Cykling: ca 80 km med start i Boxholm, Östergötland
3 nätter 3 695 kr / pers
Hotell
 • engelska
 • svenska
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • done3 övernattningar i komfort dubbelrum (180 cm dubbelsäng och sittgrupp)
 • done3 x frukostbuffé
 • done2 x lunchmatsäckar
 • done3 x 2-rätters middagar (exkl dryck)
 • doneKartor och vägbeskrivningar valfria turer
 • doneAlltid när du bokar cykelpaket med övernattning via Sweden by Bike: Valfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneAlltid när du bokar via Sweden by Bike: Olycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två nätter
 • doneUppgradering till större superiorrrum
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneRelaxavdelningen med utomhus varmbadkar och vedeldad bastu exklusivt för eget sällskap
 • doneHyrcykel, 3 växlar: 190 kr/dag inkl cykelservice längs vägen (modell Sjösala med lite kraftigare däck)

För den som söker variation, vackra vyer, naturupplevelser och kultur är Sommenbygden i Östergötland svårslagen. Här finns vildmark och näpna sjöar i övermått. I det här tredagars cykelpaketet väljer du själv mellan olika cykelturer med varierande längd och svårighetsgrad. Vissa passar dig som vill cykla på slingrande grusvägar och njuta av landskapet, andra passar dig som vill träna konditionen litet extra i den friska luften. 

Utgångspunkten för dagsetapperna är Hotell Sommarhagen som är en gammal prästgård med anor från 1600-talet. Byggnaden har renoverats på ett varsamt sätt till bekvämt hotell vackert beläget mitt i Östergötlands vildmark. Efter dagens äventyr återvänder ni till Sommarhagen och avnjuter er middag på sommarverandan med utsikt över hästarna som betar och solen som går ner över sjön.

Åtta olika turer att välja mellan
Det finns åtta stycken cykelturer med tillhörande färdbeskrivningar. Turerna har varierande längd och svårighetsgrad. Programmet varierar men kan innehålla destinationer som Malexander med sin kyrka och pelargrotta, Smedstorp med anor från järnåldern och byn Ulrika med keramikförsäljning.

Cykelturerna går på små slingrande vägar, mellan sjöar, ängar och genom skogar. De flesta vägarna är små skogsvägar, nästan utan trafik och man får med sig matsäck på turerna. Det finns även möjlighet att handla hantverk på många av de platser ni besöker. Tung packning behövs inte eftersom man bor på Sommarhagen samtliga dagar.

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 3 dagar före avresa.
- 3 dagar före avresa, 100 % av paketets totalpris.

Runt omkring Sommarhagen finns en fantastisk natur med skogar, sjöar och ängar - och en befolkningstäthet av 2 pers/kvadrat km! Vandra, cykla eller njut av badtunnan under stjärnhimlen (ni har den helt för er själva så länge ni vill och vi byter vatten mellan varje kund). Det finns gott om plats i restaurangen och rummen städas noggrant varje dag.

3 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
juli 2020
Trevligt bemotande. Menyn ngt torftig.
Per
juli 2018
En underbar upplevelse men högre standard på cyklarna vore önskvärt. Alla dessa härliga grusvägar kräver hög standard på de samma samt cykelkorgar till alla.
Anita Lindberg
juli 2018
Allting var bra ordnat, man kunde kanske gett information i början till alla samtidigt, inte varje grupp för sig, då det tog bort lite tid. Personalen för övrigt helt suveräna.
Lea Söderlund
Boxholm, Östergötland