Cykling i Sommenbygd
Boxholm, Östergötland
3 nätter fr. 3 295 kr / pers
  • done3 nätter i dubbelrum (del i Grand Lit 140 cm säng)
  • done3 x frukostbuffé
  • done2 x lunchmatsäckar
  • done3 x 2-rätters middagar (exkl dryck)
  • doneKartor och vägbeskrivningar valfria turer
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två nätter
  • doneStörre rum (180 cm säng)
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneRelaxavdelningen med utomhus varmbadkar och vedeldad bastu exklusivt för eget sällskap
  • doneHyrcykel

För den som söker variation, vackra vyer, naturupplevelser och kultur är Sommenbygden i Östergötland svårslagen. Här finns vildmark och näpna sjöar i övermått. I det här tredagars cykelpaketet väljer du själv mellan olika cykelturer med varierande längd och svårighetsgrad. Vissa passar dig som vill cykla på slingrande grusvägar och njuta av landskapet, andra passar dig som vill träna konditionen litet extra i den friska luften. 

Utgångspunkten för dagsetapperna är Hotell Sommarhagen som är en gammal prästgård med anor från 1600-talet. Byggnaden har renoverats på ett varsamt sätt till bekvämt hotell vackert beläget mitt i Östergötlands vildmark. Efter dagens äventyr återvänder ni till Sommarhagen och avnjuter er middag på sommarverandan med utsikt över hästarna som betar och solen som går ner över sjön.

Åtta olika turer att välja mellan
Det finns åtta stycken cykelturer med tillhörande färdbeskrivningar. Turerna har varierande längd och svårighetsgrad. Programmet varierar men kan innehålla destinationer som Malexander med sin kyrka och pelargrotta, Smedstorp med anor från järnåldern och byn Ulrika med keramikförsäljning.

Cykelturerna går på små slingrande vägar, mellan sjöar, ängar och genom skogar. De flesta vägarna är små skogsvägar, nästan utan trafik och man får med sig matsäck på turerna. Det finns även möjlighet att handla hantverk på många av de platser ni besöker. Tung packning behövs inte eftersom man bor på Sommarhagen samtliga dagar.

2 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_half

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
juli 2018
Anita Lindberg
En underbar upplevelse men högre standard på cyklarna vore önskvärt. Alla dessa härliga grusvägar kräver hög standard på de samma samt cykelkorgar till alla.
juli 2018
Lea Söderlund
Allting var bra ordnat, man kunde kanske gett information i början till alla samtidigt, inte varje grupp för sig, då det tog bort lite tid. Personalen för övrigt helt suveräna.
Boxholm, Östergötland

Fler cykelpaket i närheten