Cykla till ekbackarnas Ängsö
Cykling: ca 80 km med start i Västerås, Västmanland
1 natt 690 kr / pers
Hotell
 • engelska
 • svenska
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneEn natt (del i dubbelrum) På Elite Stadshotellet Västerås
 • done1 x frukost
 • done1 x valfri varmrätt (exkl dryck) på The Bishops Arms till ett värde av 200 SEK
 • doneFri tillgång till gym & relax
 • doneGPX-fil för navigering

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneHyrcykel och hjälm (kontakta Aktivt Uteliv på Björnön tel 021-262 00)

Det finns många fina platser att cykla till i trakten kring Västerås. Mälaren är inte långt borta och det västmanländska landskapet bjuder på sina vackra hagar och behagligt slingrande vägar. Det här paketet kombinerar kärleken till cykling på landsväg med stimulans för smaklökarna och lokala smultronställen. Turen går i sydöstlig riktning och innehåller varierad cykling. Boendet är pricken över i med bekväm hotellkänsla i centrala Västerås. 

Det handlar om knappt åtta mils cykling. I staden Västerås finns sevärdheter som Domkyrkan, slottet och Vallby friluftsmuseum. Utmed vägen bekantar du dig med det västmanländska landskapet och kan ta en titt på Anundshög. Det är en gravhög från 900-talet som räknas som den största i landet.


Hyra cykel: Hotellet tillhandahåller enklare cyklar för utlåning, men om du vill hyra cyklar av riktigt hög kvalitet kan du kontakta företaget Aktiv Uteliv som finns på Björnön en bit utanför centrala Västerås.

Dag 1

Västerås till Ängsö och tillbaka

Lunch hos Ängsöfiskaren Västerås

Det här är litet av ett cykelpaket för konnässörer. En varierad sträckning med ett pittoreskt mål för dagen och lyxigt avkopplande omständigheter på Elite Stadshotell i centrala Västerås på kvällen. På vägen passerar du Kungsbyns djurpark där du kan fika, äta och titta på djuren och ståtliga Ängsö slott med anor ända från 1100-talet. Målet och vändpunkten på slingan är Ängsö Fisk som håller till längst ut på Ängsö sydöst om staden. Där kan du äta lunch i Fiskbutiken och på Fiskarfruns Café. Sträckan efter Ängsö slott ut till Skurusund är den allra charmigaste.

På hemvägen är det småvägar som gäller. Du passerar bland annat Ängsö golfklubb och Björksta. Tillbaka i Västerås tar du en dusch på rummet, vilar lite efter dagens cykling och kan sedan äta middag i hotellrestaurangen The Bishops Arms.

Elite Stadshotellet, Västerås
Middag
ca 80 km
Dag 2

Hotellfrukost och hemfärd

Efter en natt med skön sömn äter du hotellfrukost med allt vad det innebär och checkar ut när du är klar. Kanske tar du en tur i Västerås innan det är dags att åka hem.

Du kan också välja att stanna en extra natt och cykla ut mot Tidö slott, ett av Sveriges bäst bevarade slott från stormaktstiden. Ett annat förslag är att cykla upp mot Skultuna och besöka Skultuna Messingsbruk. Det är cykelbana hela vägen från Västerås.

Frukost

2 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
juli 2020
Vädret var underbart, sol och varmt. Min syster och jag hade inte cyklat på flera år så vi kände oss väldigt instabila. Vi bestämde oss för att helt enkelt bara cykla längs med Strandpromenaden med lunch vid Bryggan. Vi vände vid bron till ön, det var helt lagom för oss 😁 Hotellet var underbart, Bishops Arms tyvärr underbemannat men de gjorde så gott de kunde. Rekommenderar Pinchos vid torget!
Lotta Karlsson
juli 2020
Eftersom hotellet endast tillhandahåller 3vxl damcyklar till utlåning kändes den tänkta sträckan som något i det längsta laget. Men eftersom vi fick alternativa rutter gick det att anpassa utifrån förutsättningarna så på det hela taget ändå trevligt!
Sanna
Västerås, Västmanland