Cykla till ekbackarnas Ängsö
Cykling: 66 km med start i Västerås, Västmanland
690 kr/pers (1 natt)
sell
690 kr / pers
hotel
1 natt
directions_bike
66 km

Allt detta ingår

  • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
  • done1 x frukost
  • done1 x valfri varmrätt (exkl dryck) på The Bishops Arms till ett värde av 200 SEK
  • doneFri tillgång till gym & relax
  • doneGPX-fil för navigering

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel och hjälm (kontakta Aktivt Uteliv direkt på Björnön telefon 021-262 00)

Det finns många fina platser att cykla till i trakten kring Västerås. Mälaren är inte långt borta och det västmanländska landskapet bjuder på sina vackra hagar och behagligt slingrande vägar. Det här paketet kombinerar kärleken till cykling på landsväg med stimulans för smaklökarna och lokala smultronställen. Turen går i sydöstlig riktning och innehåller varierad cykling. Boendet är pricken över i med bekväm hotellkänsla i centrala Västerås. 

Det handlar om knappt 70 km cykling och vänder sig till vana cyklister. I staden Västerås finns sevärdheter som Domkyrkan, slottet och Vallby friluftsmuseum. Utmed vägen bekantar du dig med det västmanländska landskapet och kan ta en titt på Anundshög. Det är en gravhög från 900-talet som räknas som den största i landet.


Vill Du hyra cykel: ta kontakt direkt med företaget Aktivt Uteliv på Björnön, en bit utanför centrala Västerås om Du inte har egen cykel med Dig. Hotellet lånar ut enklare cyklar för kortare turer.

Dag 1

Västerås till Ängsö och tillbaka

Lunch hos Ängsöfiskaren Västerås

Det här är litet av ett cykelpaket för konnässörer. En varierad sträckning med ett pittoreskt mål för dagen och lyxigt avkopplande omständigheter på Elite Stadshotell i centrala Västerås på kvällen. På vägen passerar du Kungsbyns djurpark där du kan fika, äta och titta på djuren och ståtliga Ängsö slott med anor ända från 1100-talet. Målet och vändpunkten på slingan är Ängsö Fisk som håller till längst ut på Ängsö sydöst om staden. Där kan du äta lunch i Fiskbutiken och på Fiskarfruns Café. Sträckan efter Ängsö slott ut till Skurusund är den allra charmigaste.

På hemvägen är det småvägar som gäller. Du passerar bland annat Ängsö golfklubb och Björksta. Tillbaka i Västerås tar du en dusch på rummet, vilar lite efter dagens cykling och kan sedan äta middag i hotellrestaurangen The Bishops Arms.

Elite Stadshotellet, Västerås
Middag
66 km
Dag 2

Hotellfrukost och hemfärd

Efter en natt med skön sömn äter du hotellfrukost med allt vad det innebär och checkar ut när du är klar. Kanske tar du en tur i Västerås innan det är dags att åka hem.

Du kan också välja att stanna en extra natt och cykla ut mot Tidö slott, ett av Sveriges bäst bevarade slott från stormaktstiden. Ett annat förslag är att cykla upp mot Skultuna och besöka Skultuna Messingsbruk. Det är cykelbana hela vägen från Västerås.

Frukost

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dag före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

6 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
augusti 2022
,
Anna-Karin S.
Fick en härlig vistelse i Västerås. Mycket fin natur och fin stad. Vi hade t.o.m bästa vädret.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juni 2022
,
Gunilla N.
Fin tur och bra cykelvägar. Vi är så nöjda!
star_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
juli 2021
,
Nina
Mycket obekväma cyklar för en längre tur, inga växlar, ingen cykelkorg och omöjliga att höja tillräckligt för längre personer.
Svar från arrangören
Tack för er feedback, Nina.
Det stämmer att de cyklar vi har att tillgå/låna ut gratis här på hotellet inte lämpar sig för längre turer.
Vi beskriver även det i texten om vårt hotell och cykelpaket.
Dock kan vi kanske vara tydligare med det så vi tar till oss detta och ser över texten.
Vänliga hälsningar
Nadja Schmidt
Försäljningschef
star_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
juli 2021
,
Eva L.
Det vore bra med alternativa turer eftersom längden 8 mil var för långt för oss. Vi cyklade till Gäddeholm istället. Man bör vända sig även till ej så vana cyklister med förslag på turer. Och helst ha dem beskrivna i ett program som man får vid bokning (inte enbart cykelkarta). Maten på Bishops Arms var bra men det tog alldeles för lång tid o vi glömdes bort. Vi erbjöds rabatt på måltiden men det går ju inte om man har voucher. Om vi inte haft det hade vi troligen lämnat restaurangen i förtid. Nu fick vi varsin påse chips…
Svar från arrangören
Tack för feedback, Eva.
Den turen vi har som cykelpaket är hela 8 mil och det är ganska långt. Helt riktigt så vänder sig den nog till relativt vana cyklister.
Vi skulle gärna kunna tipsa och erbjuda kortare cykelpaket, det är något vi får jobba vidare med och se över inför nästa säsong.
Ber om ursäkt för incidenten och att det dröjde vid ert middagsbesök på Bishops Arms.
Vänliga hälsningar
Nadja Schmidt
Försäljningschef
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2020
,
Lotta Karlsson
Vädret var underbart, sol och varmt. Min syster och jag hade inte cyklat på flera år så vi kände oss väldigt instabila. Vi bestämde oss för att helt enkelt bara cykla längs med Strandpromenaden med lunch vid Bryggan. Vi vände vid bron till ön, det var helt lagom för oss. 😁 Hotellet var underbart, Bishops Arms tyvärr underbemannat men de gjorde så gott de kunde. Rekommenderar Pinchos vid torget!
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
juli 2020
,
Sanna
Eftersom hotellet endast tillhandahåller 3vxl damcyklar till utlåning kändes den tänkta sträckan som något i det längsta laget. Men eftersom vi fick alternativa rutter gick det att anpassa utifrån förutsättningarna så på det hela taget ändå trevligt!