Cykla på runjakt med korpen Fenja
Köping, Västmanland
cykelutflykt fr. 150 kr / pers
  • donePixiboken ”Fenja berättar”
  • doneUtflyktsguide med tydlig färdbeskrivning
  • doneKarta med cykelturen som PDF
  • doneDigital karta (gpx-fil) att ladda ner i mobilen
  • doneKomplettera cykelturen med trevlig övernattning
  • doneHyrcykel & hjälm (bokas hos Köpings turistbyrå)

Visste du att det lär bo en drake i bronsåldersgraven Ströbohög strax utanför Köping? Det är en av de spännande platser som den tusenåriga korpen Fenja leder dig till på den här cykelturen. Under turen samlar du ihop runor, och när du har hittat allihop lämnar in svaret på turistbyrån i Köping. Som skicklig runjägare får du en liten present. 

Den här cykelturen kommer att föra dig till fyra av platserna där det finns runor. Totalt sett finns det sju platser i Fenjas berättelse, men några av dem ligger för långt bort och vägarna är inte lämpliga att cykla på. Turen börjar mitt i Köping vid Stora torget där Turistbyrån ligger. Där finns det massor av bra information om vad man kan se och uppleva i Köping och där kan man hyra cyklar. Med er har ni Pixiboken ”Fenja berättar” och kanske en utskrift av ”Runjakt med korpen Freja”.

Om du vill förlänga turen finns det några cykelvänliga boenden i närheten att välja bland. Du kan välja att boka rum på Hotel Gillet som ligger centralt i Köping eller bo på Kohlswa Herrgård i Kolsva.


Den här cykelturen ingår i en serie inspirerande cykelturer som gör det enkelt att själv plocka ihop din egen cykelresa precis som du vill ha den.

Turerna är uppbyggda kring ett utvalt tema och innehåller några enkla byggstenar. Du får en digital karta som du kan ladda ner i mobilen, en tydlig färdbeskrivning och en liten reseguide som berättar om tips på sevärdheter och trevliga besöksmål. Kanske gör du en dagstripp, eller väljer att övernatta på cykelvänliga boenden längs vägen med särskild service för dig som cyklist.

Varje tur avslutas med några QUIZ-frågor, och när du skickar in de rätta svaren till oss via e-post kan du få ett litet pris…