Cykla på Österlen i höstens färger
Cykling: 80 km med start i Simrishamn, Skåne
2 nätter 2 050 kr / pers
sell
2 050 kr / pers
hotel
2 nätter
directions_bike
80 km

Allt detta ingår

  • doneTvå nätter (del i dubbelrum) på Hotel Turistgården
  • done2 x frukost
  • doneFika och hembakt vid ankomst
  • doneEn kvällsmåltid skånsk "äggakaka"
  • doneFruktskål på rummet
  • done3-växlad cykel och tips på cykelvägar

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg: 100 kr/dag
  • doneHyrcykel 7 växlar
  • doneElcykel: 400 kr/dag

När sommaren lider mot sitt slut och dagsljuset blir sparsammare produceras mindre klorofyll i trädens blad. Lövskogarna blir gula av karotin och röda av antocyaniner. I det här cykelpaketet upplever du sensommarsolen och de begynnande höstfärgerna i det näpnaste av landskap. Du får ett destillat av det Österlen står för med konstupplevelser, ”äggakaka”, vackra trädgårdar, vidsträckta stränder och skånskt gemyt. Perfekta omständigheter för avkoppling, naturupplevelse och tid för trevligt sällskap. 

På Österlen är landskapet lika charmerande som tillåtande och jämförelsevis lättcyklat. Här finns kulturen i form av bildkonst, skulptur och färgstarka författare som Fritiof Nilsson Piraten. Här finns slott och gamla borgar t ex Glimmingehus för den som är intresserad av historia. Maten är berömd och det finns något i förmågan att njuta av livet som tyder på att den europeiska kontinenten är nära. 

Utgångspunkten för dina cykelturer är Hotell Turistgården i Simrishamn. Du bor i en gammal köpmansgård från 1700-talet som nu är ett charmigt familjehotell. Här får du personlig service och lugn och ro. Hotell Turistgårdens vackra Rosenträdgård med över 200 rosensorter är ett besöksmål i sig.

Dag 1

Konst och äpplen i Kivik

Höst på Österlen

Vik förmiddagen åt en konstupplevelse i naturen och ta ut kursen mot pittoreska Kivik. Du cyklar nära kusten och njuter av havets närhet. Orten är berömd för sin marknad och associationerna till äpplen och äppelmust. Här finns även Kivik Art Centre vid Svinaberga där du kan fördjupa kunskaperna om samspelet mellan skulptur, arkitektur och natur. Kanske parkerar du cykeln och tar en kontemplativ promenad utmed någon av de långsträckta stränderna. Ett tillfälle att hitta tillbaka till det inre lugnet och sig själv. Stränderna vid Knäbäckshusen och Stenshuvuds Nationalpark är fantastiska.

I Kivik kan man äta lunch eller ta en kopp kaffe med något passande bakverk. Om du vill lära känna Kiviks historia på djupet ska du absolut besöka ortens museum med en utställning som sträcker sig tillbaka till stenåldern. I lugn och ro cyklar du sedan tillbaka mot Simrishamn. Kanske sträcker du ut dig på de bekväma sängarna en stund innan det är dags för den lokala ”äggakagan” med tillbehör som serveras på hotellet.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Kvällsmåltid "skånsk "äggakaka"
ca 40 km
Dag 2

Trädgårdsbesök och skeppssättning vid havet

Stränder på Österlen på hösten

Först en underbar frukostbuffé med en rykande kopp kaffe. Utsövd och uppfriskad av gårdagens upplevelser tar du ut riktningen söderut den här andra dagen. Självklart kommer havet att finnas i närheten när du cyklar mot pittoreska fiskelägen som Brantevik och Skillinge. Kanske väljer du ett besök hos Fredrik på Österlen (Eklaholm i Hagestad) känd från tv-serien där Karl Fredrik odlar sin fantastiska trädgård.

Efter detta rekommenderar vi att du cyklar ner till Kåseberga och äter i restaurangen eller köper rökt fisk direkt från rökeriet. Där finns den storslagna skeppssättningen Ales stenar och en fantastisk utsikt över havet. Formationen av stenblock dateras till järnåldern och utgör en god anledning att filosofera över livet. Cykla sedan tillbaka mot Simrishamn. Kanske hinner du med ett besök på stadens Autoseum med dess samlingar av bilar, mopeder och flygplan. Sedan är det dags för ännu en god österlensk middagsupplevelse på någon av Simrishamns restauranger och en skön natt på rummet.

Hotell Turistgården, Simrishamn
Frukost
ca 40 km
Dag 3

Frukost och hemresa

Skylt hotell Turistgården

Efter sköna drömmar under natten äter du en god frukost innan det är dags att packa väskorna och ge sig hem med massor av fina minnen från Österlen.

Frukost

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till kl 15 dagen före startdatum.
- efter kl 15 dagen före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

3 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
september 2020
En fantastisk helg på Österlen! Vi bokade el cyklar vilket innebar att vi kunde cykla en längre runda. Trevligt boende. Allt funkade smidigt.
Stina
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
september 2020
Vi är otroligt nöjda med upplägget. Trevligt, bra cyklar och härliga naturupplevelser. Helhetsupplevelsen är: det här vill vi göra igen..fast på annan plats men med samma/liknande koncept.
Lotta Larsson
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
september 2020
Kan verkligen rekommendera detta prisvärda paket. Trevlig personal och bra boende på plats på Hotell Turistgården och toppen att ha Simrishamn som bas för att cykla både på sydostleden och sydkustleden. Magiska vyer och bra cykelvägar. Ta med kläder för regn och rusk. Det kan blåsa rejält på sina ställen men även det är en upplevelse i sig. Stenshuvud, kustremsan mellan Borrby strandbad och Sandhammaren, Backåkra och Ale stenar är några av de fantastiska platser vi fick möjlighet att uppleva under resan. :)
Hanna