Cykla i Malmö
Malmö, Skåne (ca 15 km)
cykelutflykt fr. 99 kr / pers
  • doneTravelkit med en kexchoklad, Wada knäcke och en cola, vatten eller kaffe
  • doneKarta med tips på resrutt och sevärdheter
  • doneHyrcykel
  • doneGuide på svenska, tyska eller engelska (minst 6 personer)

Cykla i Malmö – en härlig cykeltur i staden som ligger på tröskeln till kontinenten! Turen tar dig från parkerna till havet och du får följa historiens vingslag ända fram till samtidens coola byggnadsmonument – och njuta av god mat längs med vägen. Guidning finns som ett tillval.

I Malmö befinner du dig på tröskeln mellan Sverige och kontinenten och det märks inte minst på stadens kulinariska utbud som spänner från lokala delikatesser som nystekt rödspätta till härliga falafelrullar. Att cykla i Malmö är ett lättrampat äventyr och den här dagsutflykten passar alla.

Dag 1:

Stadion, kalkbrottet i Limhamn och nyrökt fisk

Dagsturen startar precis där stadens förvandling från industristad till kunskapsnav märks som mest, ett stenkast från den nybyggda järnvägsstationen på Travelshop Malmö. Där utrustas du med en karta som kommer hjälpa dig att hitta rätt under dagen.

Härifrån börjar du din cykeltur genom att cykla mot en av Malmös välkända parker Pildammsparken och meckat för stadens fotbollsfrälsta: Stadion. På vägen dit passerar du även den vackra Slottsparken.

Vidare går cykelturen mot kalkbrottet i Limhamn, en unik plats i Malmö. Området är ett resultat av den industriella brytningen av kalk för tillverkning av cement. Nu har naturen börjat ta över men fortfarande finns mycket kvar som påminner om kalkbrytningen från mitten av 1800-talet och fram till 1994.

Därifrån fortsätter du mot havet där du kan slå dig ner vid Limhamns småbåtshamn och njuta av måsarnas skrin och nyrökt fisk i småbåtshamnen. Strosa omkring och insup atmosfären innan du cyklar vidare mot den härliga sandstranden vid Ribersborg. Här märks det att Malmö är kontrasternas stad. Här ligger nämligen Skandinaviens äldsta renässansslott ett stenkast från den hippa stadsdelen Västra Hamnen med den mäktiga byggnaden Turning Torso.

Travelkit med fika under turen
- Närmaste flygplats: Sturup/Malmö
- Närmaste tågstation: Malmö
- Travelshop Malmö ligger ett stenkast från järnvägsstationen.