Cykla längs Lärjeåns dalgång
Göteborg, Bohuslän (ca 6,5 km)
Cykeltur fr. 120 kr / pers
  • doneRe:cycle från Returhuset
  • doneCykelhjälm
  • donePicknicklunch
  • doneFikapaket med kaffe & hembakt

Upplev en ny del av Göteborg, som endast ligger 20 minuter med kollektivtrafik från centralen. Området erbjuder ett fantastiskt naturlandskap med lövskog, rikt växt- och djurliv och orört ravinlandskap som slingrar sig längs lärjeån.

Foto: Amanda Dahlin

Returhuset, en kommunal verksamhet i Östra Göteborg vill göra det enklare för turister och göteborgare att hitta lärjeåns dalgång som har mycket att erbjuda men som inte så många känner till.

Dag 1:

Upplev ravinlandskap ett stenkast från storstan

Turen utgår från Returhuset och är ca 6,5 kilometer, varav 1,5 km går genom ett spännande ravinlandskap. Du kan antingen promenera eller cykla. Väljer du cykel kan du använda din egen cykel eller hyra en av Returhusets renoverade cyklar för 100 kr. Det finns även möjlighet att hyra hjälm (20 kr) och beställa matsäck till överkomligt pris.

Efter cykelturen kan du stanna till vid Returhusets Eko-Kafé i Kretsloppsparken för fika eller lunch. Brödet är KRAV-märkt och bakverken är mestadels hembakade. Så långt det är möjligt används närproducerade ekologiska eller KRAV-märkta råvaror. Varmt välkommen!

6,5 km
Närmaste flygplats: Göteborg Landvetter
Närmaste tågstation: Göteborg Central
Ta buss 78 till hållplats Vattenverket. Returhuset ligger längst in i Kretsloppsparken.