Cykla i Frödings fotspår
Cykling: 85 km med start i Arvika, Värmland
2 045 kr/pers (3 nätter)
sell
2 045 kr / pers
hotel
3 nätter
directions_bike
85 km

Allt detta ingår

  • done3 nätter på Guesthouse Eleven B&B
  • done3 x frukost
  • done2 x lunchpaket
  • doneFärdbeskrivning

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneHyrcykel (mountainbike, citybike)
  • doneBarncykel och cykelbarnstol finns att hyra
  • doneMatsäck
  • doneGå på skattjakt, kanot eller bågskytte
  • doneHusdjur är välkomna (förbokas)

Välkommen att cykla på det som Gustaf Fröding utropade till Sveriges vackraste landsväg eller ta dig an de tekniskt krävande skogarna med din mountainbike. Här finns cykelturer för alla smaker och det är enkelt att mixa kultur med intressanta sevärdheter och vacker natur.

Kulturtraditionen är stark i bygden kring Guesthouse Eleven Hotel och Arvika med många duktiga konstnärer, hantverkare och kulturentreprenörer.

För dig som vill stanna lite längre finns ytterligare två fina cykelturer. Den ena går längs med sjön Racken, cirka 31 km lång cykeltur från hotellet, där Rackenmålarna bott och inspirerats. Du kan också cykla längs ”Sveriges vackraste landsväg”, cirka 75 km lång cykeltur från hotellet. Att landsvägen är just landets vackraste hävdade den kände författaren Gustaf Fröding som själv ofta vandrade här på vägen mellan sin syster i Slorud och sina vänner i Mangskogs prästgård. Cykla mellan de vackra stenbroarna över Slorudsälven och avgör själv om du tycker han hade rätt eller ej.


Cykelturerna kan kortas ner och anpassas efter behov, för till exempel en barnfamilj.

Dag 1

Ankomst till Guesthouse Eleven Hotel

Guesthouse Eleven Hotel är känd för den avkopplande stämning som det naturnära boendet inger. Beläget på en höjd, blickandes ut över den vackra sjön Glafsfjorden och med skogen bakom ryggen så är naturen alltid nära och från hotellet kan du cykla direkt ut i skogen och följa flera olika leder med olika svårighetsgrader. Här bor du bekvämt i smakfullt inredda sovrum. De tio rummen finns i olika varianter: dubbelrum, trebäddsrum och familjerum och alla med egna badrum. På hotellet finns även trådlös wif).

På hotellet finns en mysig restaurang och här serveras på eftermiddagarna och kvällarna en god à la carte-meny som passar både stora som små. Restaurangen har en stor uteservering och fullständiga rättigheter. I trädgården finns också en lekplats där barnen kan leka säkert.

Guesthouse Eleven Hotel, Arvika
Dag 2

Cykla på leder i naturreservat

Efter att ha avnjutit en god frukost får du med dig ett lunchpaket och kan ge dig av för dagens härliga cykeltur. En vacker cykeltur med historisk touche går till naturreservatet Bergs Klätt som med sin intressanta landskapsbild och tolv gravrösen från bronsåldern är ett intressant och vackert resmål. Utsikten över Glafsfjorden är magnifik och ett lunchstopp på halvön är ett perfekt val.

I Glasskogens reservat finns även fyra stycken cykelleder som du kan komplettera ovanstående tur med och de är Glasbruksturen, cirka 18 km (lätt), Övre Glaturen, ca 30 km (medelsvår), Stora Glaturen, cirka 60 km (medelsvår) eller Tenviksturen, cirka 55 km (relativt svår). Vill du hellre vandra en stund finns det vandringsstigar på 1-30 km att välja mellan.

Guesthouse Eleven Hotel, Arvika
Frukost, lunchpaket
30-60 km
Dag 3

Klässbols väveri och nybryggt kaffe

Efter att ha avnjutit ännu en god frukost får du med dig ett nytt lunchpaket och kan ge dig av för denna dags härliga cykeltur. En härlig cykeltur går till Klässbol och det berömda linneväveriet där dukar vävs med traditionellt teknik till kungahus, ambassader och självaste Nobelfesten i Blå hallen. En kort bit från väveriet hittar du det mysiga kaféet Kaffekvarnen som serverar nygräddade bakverk. På vägen hem passerar du Schützers tennsmide i Hungvik.

Guesthouse Eleven Hotel, Arvika
Frukost, lunchpaket
55 km
Dag 4

Frukost och hemresa

Sista morgonen serveras ännu en god frukost och du återvänder förhoppningsvis till din vardag fulltankad med nya intryck, frisk luft och många fina minnen i bagaget.

Frukost

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dagar före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

8 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2020
,
Sofia
Super bra b&b och god frukost+lunchpaket. Cykellederna var trevliga men delvis grusiga och vägkanterna var ofta dåligt skick.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2020
,
Reidar Fransson
Fint och mysigt boende trevligt värdpar. Viss cyckel rutter svåra att hitta.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2019
,
Jan Falk
Trevlig, charmigt, rent och snyggt, vänligt bemötande!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2019
,
Inger Eriksson
Tyvärr var cykelederna inte utmärkta med skyltar så att men lätt kunde följa leden. Dessutom gick de flesta cykellederna på allmän väg där bilarna åkte förbi med hög fart. Personalen på boendet var suveräna och likaså rummen samt maten.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2019
,
Karin Lindkvist
Enda nackdelen med vår resa var att det inte gick att ha fönster öppet på natten p.g.a. trafiken på vägen som låg intill boendet. F.ö. var allt jättepositivt. Vi beundrade ägarna till Guest House som flyttat från ett annat land och startat sin verksamhet i Sverige. Renoveringen av skolan får 5 stjärnor.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2018
,
Lasse Larsson
Fantastiskt familjärt boende. Trevlig personal o bra rum. Underbar frukost. Bra med kartan i telefonen eftersom det inte alltid var så lätt att följa cykelspåret. Vacker natur kanske för backigt på vanlig damcykel.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2018
,
Elisabeth Gustafsson
Guesthouse eleven kanon ställe underbara ägare m personal och super go mat. Blir fler besök.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
maj 2018
,
Hanne Ellingsen
Veldig fornøyd med oppholdet (hyggelig vertskap og god mat), men sykkelkartene er uklare og sykkelrutene er for dårlig skiltet (mangler skilting).