Cykla genom Kents låttexter
Eskilstuna, Södermanland (ca 25 km)
Cykeltur fr. 225 kr / pers
  • doneUtflyktsguide med tips längs vägen
  • doneKarta och detaljerad färdbeskrivning
  • doneFörläng cykelturen med en övernattning
  • doneHyrcykel och hjälm
  • doneBesök på Eskilstuna Ölkultur

Det finns rockband som lyckas beröra på ett unikt sätt. Ordet ”rockband” täcker liksom inte in vad det handlar om. Kent från Eskilstuna är ett sådant band. När det var avskedskonsert på Globen i Stockholm 2016 marscherade tusentals svartvitklädda fans Götgatan fram till ljudet av trummor.

De här cykelrundorna som tagits fram av Eskilstuna kommun tar dig genom delar av Eskilstuna som varit viktiga för bandet och som har kopplingar till låttexterna. Den korta varianten tar dig runt i centrala Eskilstuna och kanske lämpar sig bäst till fots eller att du leder cykeln. Den långa rundan tar dig ända till Torshälla. Ett perfekt tillfälle att syresätta kroppen med cykling samtidigt som du tillåter dig att känna dig litet lagom nostalgisk.

En Kent-tur i centrala Eskilstuna
Cykelrunda till Torshälla i Kents fotspår

Om du vill stanna en natt i Eskilstuna, kanske äta en god middag och ta en öl på kvällen finns det flera bra alternativ. Cirka 2,5 kilometer från centrum ligger Vilsta Sporthotell med både stugor och hotellrum. I centrala Eskilstuna finns Best Western Plaza Hotel Eskilstuna och en liten bit utanför staden kan du bo på stiliga Sundbyholms slott. Ytterligare några kilometer från staden ligger prisvärda Stenkvista vandrarhem.