Cykla fyra dagar runt Siljan
Cykling: 138 km med start i Siljansnäs, Dalarna
7 700 kr/pers (3 nätter)
sell
Pris
7 700 kr/pers
hotel
Boende
3 nätter
directions_bike
Cykling
138 km

Allt detta ingår

 • done3 nätter på hotell (del i dubbelrum)
 • done3 x frukost
 • done3 x middag (huvudrätt, exkl dryck)
 • doneInträde till Spa, Mora Hotell & Spa
 • doneHyrcykel inkl cykelkorg (7-växlad damcykel, från 13 år). Prisavdrag 400 kr/person om du har egen cykel.
 • doneKarta och färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: 1 350 kr
 • doneElcykel: 1 000 kr
 • donePackväskor: 200 kr (2 st á 15 liter)
 • doneBagagetransport: 4 500 kr (max 4 väskor)
 • doneAvbeställningsskydd: 250 kr

I det här cykelpaketet får du möjlighet att uppleva Dalarna och sjön Siljan från cykelsadeln. För 365 miljoner år sedan slog en meteorit ned med enorm kraft och bildade det som idag kallas för Siljansringen – Europas största nedslagskrater (astroblem). Kraterns kanter bildar en cirkel av lägre liggande områden som idag innehåller många insjöar, varav Siljan är den största.

På din väg runt sjön Siljan besöker du först Mora med sitt klassiska Zornmuseum. Ett måste när du är i Mora är att uppleva Vasaloppets historia på Vasaloppsmuseet. Sedan fortsätter du mot Rättvik med sin berömda träpir som sträcker sig ca 600 meter ut i Siljan. Du cyklar sedan vidare till Tällberg som är känt för sina vackra träbyggnader. Turen fortsätter till Leksand som ligger vackert utmed Siljans strand. Cykelturen avslutas i Siljansnäs, känd som Siljans ”pärla”.

Dag 1 - Siljansnäs - Mora

hotelMora Hotell & Spa, Mora
restaurantMiddag
ca 46 km
Best Western Lerdalshöjden

Cyklarna hämtar ni ut i Siljansnäs som är känd som ”Siljans pärla”. De västra delarna av socknen erbjuder en storslagen vildmark. De många sjöarna inbjuder till fiske av olika karaktär. Här finns också varg, björn, lo och örn etablerade bland övriga djur i skogen.

Idag är målet att cykla till den charmiga staden Mora. Förvänta dig en spännande cykeltur längs Siljans vackra vatten, med många upp- och nedförsbackar. Efter en dag på cykeln kommer du äntligen fram till Mora Hotell & Spa, där du kan njuta av deras avkopplande spa-anläggning och bli serverade en läcker 2-rätters middag i matsalen.

Dag 2 - Mora - Rättvik

hotelHotell Lerdalshöjden, Rättvik
restaurantFrukost och middag
ca 50 km
Korstäppans herrgård

Idag väntar en spännande upptäcktsresa till Rättvik, med en pitstop vid Nusnäs, hem för de vackra Dalahästarna. Efter Nusnäs bjuder vägen på en lite mer utmanande grusväg, och det kan vara en bra idé att ta med sig lite extra färdkost längs denna sträcka för att fylla på med energi.

När ni kommer fram till Rättvik så måste ni ta en promenad på den Världsberömda bryggan "Långbryggan" som sträcker sig hela 628 meter ut i den vackra Siljan.

Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden med sin fantastiska utsikt över Siljan. Här blir ni serverade en härlig middag och en skön säng väntar er för en välförtjänta nattvila.

Dag 3 - Rättvik - Tällberg - Siljansnäs

hotelSiljansnäs Hotell, Siljansnäs
restaurantFrukost och middag
ca 42 km
Handtryck Löjtnantshjärta

Idag cyklar du tillbaka mot Siljansnäs, men dessförinnan har du mycket att upptäcka på vägen. Nya upptäckter och upplevelser väntar - cykelturen längs Tällbergs slingrande vägar med milsvid utsikt över Siljan är fantastiskt vacker. De flesta flesta husen utmed vägen är charmiga gamla timmerhus. Hantverk, restauranger, caféer, natur och vackra vyer är kännetecken för Tällberg som anses vara ett av Sveriges vackraste resmål.

Framme i Siljansnäs checkar du in på bekväma Siljansnäs hotell, här får du njuta av de upplevelser du varit med om och avsluta med en välkomponerad middag i en fin miljö.

Dag 4 - Siljansnäs

restaurantFrukost
Mora hotell frukost

Innan du lämnar Siljansnäs kan du med fördel passa på att ta en tur till Dalarnas Naturum som ligger i Siljansnäs naturreservat med ett rikt djur- och växtliv. Utanför Naturums entré finns en välbesökt fågelmatning. Här har du goda chanser att få se större hackspett, gråspett, nötväcka, talltita och en mängd andra arter.

Förutom djurriket så har du en bedårande utsikt över landskapet i Siljansnäs från Granberget där Naturum ligger.

30% av cykelpaketets pris ska betalas senast 7 dagar efter att bokningen är bekräftad. Resterande summa betalas senast 30 dagar innan avresa. Mer detaljerad information skickas ut i samband med bekräftad bokning

Avbokning:
Fram till 40 dagar före startdatum betalas en avgift (500 kr/person om resans pris är max 4 000 kr/person, 1 000 kr/person om resans pris är mer än 4 001 kr/person)
40-31 dagar före startdatum - 60% återbetalning
30-15 dagar före startdatum - 40% återbetalning
I4 dagar före startdatum - ingen återbetalning

24 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
augusti 2023, Ann-Charlotte M.
Mora hotell: Städningen av rum (vi testade två) under all kritik, vilket vi också påtalade där. Annars bra hotellupplevelser och mycket bra mat. Speciellt på Siljansnäs, där maten var top notch! Cyklingen: Dag 1 och 2 hade alltför mycket rena transportsträckor. Speciellt landsvägsdelen dag 1 är väldigt tråkig (och potentiellt farlig). Om det går att dra om den delen vore det bra. Dag 3, jättefin cykling. Vi hade förvisso otur med vädret, men ovanstående är relevant oavsett väder. Skyltningen var också bitvis dålig, speciellt när man skulle hitta ut från boendena till leden. Det vore bra om beskrivningen kompletterade där, så att man får lite mer hållpunkter att navigera efter.
juli 2023, Gabriella B.
Fina cyklar, bra boende och god mat. Vi körde mycket efter GPSen på mobilen, men kartan var bra att ha ibland ändå. Vi hade fint väder, trots att prognosen lovade lite regn. Maten smakade alltid gott efter flera timmar på sadeln. En toppen-semester!
juli 2023, Elisabeth Ö.
Det var en härlig upplevelse med mycket backar och dag 2 för mycket skog. Dag 1 och 2 är det bra att ha med sig nåt att äta för det är dåligt med ställen att handla på. Sträckan Tällberg till Siljansnäs var underbar med vacker natur och bebyggelse. Lite dåligt skyltat på vissa ställen men med lite kartvana klarar man sig.
juli 2023, Lisbet B.
Vi har inget att direkt klaga på men; Maten var bra fast på Siljansnäs var konceptet lite märkligt, vi blev inte mätta på det vi fick. Siljansleden är dåligt markerad på många ställen om man vill följa den. Grusvägen var svårcyklad pga grovt grus och gropar. Vi rekommenderar elcyklar för det är mycket uppförsbackar.
juni 2023, Lars N.
Utan extra betalning fick vi strålande sommarväder alla tre dagarna, vilket förstås förhöjde vår upplevelse. Cyklarna och våra kroppar fungerade också väl. Hotellen och maten höll hög klass, så varje kväll blev vi positivt överraskade. Dock ett litet minus för den vegetariska maten i några fall. Ett litet minus också för cyklingen utmed landsvägarna, men vi inser ju att det inte finns cykelleder överallt. Totalt sett alltså en mycket positiv - och kontaktskapande - upplevelse som gärna rekommenderas. Uppförsbackarna finns förvisso, men allt övrigt uppväger - med råge.
juni 2023, Cathe K.
Önskvärt med Tydligare info om att det inte finns något ätbart att handla första sträckan, inga fik öppna på andra sträckan. Kunde finnas utmärkta viloplatser med ev stol o bord. Oklar skyltning, skyltar som fanns i vägskäl hade ingen pil varåt man skulle åka. Förbättringspotensial finnes. Sista 6 km upp till Siljansnäs hotell var inte cyckelvänlig ingen vägren att hålla sig på och mycket trafik. Nu har jag sagt det som går att förbättra men vi har trots detta haft 3-4 fina dagar med sol o värme. Fantastiskt bemötande o mycket god mat på alla hotellen. Vänligen Cathe Karlsson
juni 2023, Elisabeth N.
Trevligt bemötande överallt och bra service.
september 2022, Birgitta A.
Cyklarna var inte riktigt gjorda för långfärd. Dålig utväxling på växlarna. Hotellen i Mora och Rättvik va underbara. Verkligen 5 stjärnor. Maten, rummen och servicen. Hotellet I Siljansnäs höll inte måttet tycker vi. Maten var inte optimal. Vi blev inte mätta, det var inte buffé, utan vi fick beställa 4 små rätter å dela på dom. Men i det stora hela är det ett super upp lägg. Härlig natur och underbart väder. Mvh Birgitta Andersson, Carina Lundin
Svar från arrangören
Det var den mänskliga faktorn som gjorde att det fallerade i köket på hotel Siljansnäs, vilket vi beklagar. Vi kontaktar dig för att tala vidare.

Vänliga hälsningar Upplevelsepaket
juli 2022, Bertil Jakdal
Sträckan mellan Mora och Rättvik gick i början på bra vägar, men efter Nusnäs blev det grusvägar. Stora delar av den sträckan var belagd med grovt singel vilket inte var särskilt bekvämt att cykla på. Mellan Nusnäs och Rättvik fanns inte något ställe man kunde "fika" på, så ta med egen fika på den sträckan
juli 2022, Lars A.
Väldigt varmt boende. Speciellt i Mora men även Lerdalshöjden i Rättvik. Siljansnäs var bättre.
juni 2022, Liza K.
Hej! En jättetrevlig cykelrunda men med ganska dålig färdbeskrivning. Har man aldrig varit där tidigare så är det nog bra med en mera detaljerad vägbeskrivning direkt från boendet.
Svar från arrangören
Vi är så tacksamma för er respons och självklart tar vi åt oss av er upplevelse. Vi vill alltid förbättra för våra gäster och bli bättre hela tiden. Vi kommer att se över våra färdbeskrivningar & vägbeskrivningar.

Hälsningar Urban
september 2021, Birgitta G.
Två första hotellen var utmärkta med mycket god standard, mycket trevlig personal och enorm service, maten var utmärkt. Turen Mora - Rättvik var inte rolig - mycket dålig grusväg med lösgrus - dåligt skyltat - ingen information om hur långt man har kvar. Dåligt med fikaställen. Sista hotellet ingen bra standard, men god mat på restaurangen. Tur att dt inte regnade denna dag - då hade vi inte haft möjlighet att få kläderna torra - kallt i rummen - ta bort detta boende. Skylta bättre och mer cykling längs vattnet. Trevlig personal på cykeluthyrningen och jättebra service där.
augusti 2021, Monica E.
Pris 10.400 kr 2 pers, är alldeles för högt, hjälm, cykelväska, resväska transport ingår ej i priset, egen bokning har varit enkel och mycket billigare, vi kommer inte att boka hos er framöver utan att kolla vad egen bokning kostar. Har cyklat utomlands flera gånger och då fått mycket bra service. Ett litet påpekande, meddela kunden vid bokning att det inte går att välja mat från hotellens meny utan vi fick ta vad hotellet bestämde, kändes inte bra att få den infon av personalen när vi satt vid bordet och hade valt vad vi ville äta på menyn som utdelades. För övrigt var maten mycket bra.
augusti 2021, Christina S.
Bra att vara beredd på att första sträckan i princip bara är landsväg med skog omkring. Sedan blir sträckorna allt bättre och vackrare! Nittsjö keramik däremot en besvikelse, med dåligt utbud och tomma hyllor. Inte värt den extra turen. Boendena helt ok och maten otroligt god på alla ställena. Sammantaget en fin upplevelse vi inte vill vara utan.
augusti 2021, Matts H.
Vi tyckte detta var en helt underbar upplevelse, fint bemötande av all servicepersonal vi kom i kontakt med. Dock var väl servicepersonalen på sitt bästa humör på Ute-sport när vi skulle hämta ut våra cyklar. Beträffande cykelleden så var uppmärkningen sådär på sina ställen inte solklart vart man skulle ta vägen. Kartan var i lite för stor skala (möjlighet till delsträckskartor?). Mat och logi var kanon, dock fick vi problem vid incheckningen vid Korstäppans Herrgård då det endast fanns ett dubbelrum bokat i mitt namn. Märkligt när det funkat klockrent på övriga ställen (har hänt tidigare enligt personalen på Korstäppan). Hon löste det på ett smidigt sätt så allt löste sig. Standarden på Korstäppans Herrgård stämmer väl inte helt med broschyren. Vi kommer varmt rekommendera denna utflykt!
juli 2021, Magnus I.
Allt har varit bra. Lite tråkigt, att när man kommer till Leksand och ska checka in på Korstäppans Herrgård så saknas det ett rum som ska vara bokat. Nu löste dom det (inget vidare rum). Drog ner vår upplevelse.
juli 2021, Marie Gynnerwall
Mycket bra arrangerat!
juli 2021, Bengt D.
Vacker natur. Lite tveksam skyltning. Vägen Siljansnäs till Mora lite jobbig med tanke på trafiken.
juli 2021, Kjell N.
Dålig markering på cykelleden bitvis, Skulle även kunna vara en info på skylten vart leden går mot, typ ena sidan tex mot Leksand och andra sidan mot Mora eller nåt i den stilen. Annars ett klockrent landskap att se från en cykelsadel, kommer verkligen att rekommendera den till bekanta.
september 2020, Åsa thurfjell
Föreslår att paketet utvidgas så att man även cyklar runt orsasjön - då blir det närmare 5 mil/dag. De två sista dagarna har annars för korta sträckor. Mora hotell hade fantastisk mat!
september 2020, Monica
Några km var nygrusat med storsten mycket svårcyklat! Första etappen siljansnäs till Mora lite tråkig! I övrigt bra cykelvägar och trevliga platser!
augusti 2020, Ronny Andersson
Vägen Mora-Rättvik längs sjön bedrövlig med mkt grovt grus.
augusti 2020, Åsa
Bra arrangemang med fin cykling runt Siljan. Första övernattningen en stor besvikelse, då det utlovade spa:et hade stängt för renovering. Trist att vi inte fick veta det innan. Sista natten var på Korstäppan, en vacker herrgård lite i utkanten av Leksand. Dock saboterades nattsömnen av att det ramlade in människor flera ggr på natten som började fixa mat och prata. Kändes mer som ett vandrarhem. Totalintrycket är ändå mycket bra. Lagom långa etapper, vackra vägar, genomgående god mat och trevligt värdskap överallt.
juli 2020, Anita Hegestrand Magnusson
Jätte trevlig cykelsemester, med bra boende och fantastisk mat. Det enda negativa var att det fanns ingen hotell bokning på Lerdalshöjden.