Cykla fyra dagar runt Siljan
Siljansnäs, Dalarna (ca 135 km)
3 nätter 5 400 kr / pers
 • done3 nätter på hotell (del i dubbelrum)
 • done3 x frukost
 • done2 x tvårätters middag (exkl dryck)
 • done1 x meny med fyra smårätter (exkl dryck)
 • done1 x lunchpaket
 • doneInträde till Spa, Mora Hotell & Spa
 • doneHyrcykel inkl cykelkorg (7-växlad damcykel, från 13 år)
 • doneKarta och färdbeskrivning
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: 1.350 kr
 • doneElcykel: 1.800 kr
 • doneBagagetransport: 2.840 kr (max 4 väskor)

I det här cykelpaketet får du möjlighet att uppleva Dalarna och sjön Siljan från cykelsadeln. För 365 miljoner år sedan slog en meteorit ned med enorm kraft och bildade det som idag kallas för Siljansringen – Europas största nedslagskrater (astroblem). Kraterns kanter bildar en cirkel av lägre liggande områden som idag innehåller många insjöar, varav Siljan är den största.

Presentationsbild: Per Eriksson, Region Dalarna

På din väg runt sjön Siljan besöker du först Mora med sitt klassiska Zornmuseum. Ett måste när du är i Mora är att uppleva Vasaloppets historia på Vasaloppsmuseet. Sedan fortsätter du mot Rättvik med sin berömda träpir som sträcker sig ca 600 meter ut i Siljan. Du cyklar sedan vidare till Tällberg som är känt för sina vackra träbyggnader. Turen fortsätter till Leksand som ligger vackert utmed Siljans strand. Cykelturen avslutas i Siljansnäs, känd som Siljans “pärla”.

Dag 1

Siljansnäs - Mora

Cyklarna hämtar ni ut i Siljansnäs som är känd som ”Siljans pärla”. De västra delarna av socknen erbjuder en storslagen vildmark. De många sjöarna inbjuder till fiske av olika karaktär. Här finns också varg, björn, lo och örn etablerade bland övriga djur i skogen.

I dag är målet att cykla till Mora. Det kommer att bli varierande cykling utmed Siljan, en hel del upp och ner. Efter en lång cykelsträcka blir det skönt att komma fram till Mora Hotell & Spa. Gör ett besök i deras Spa-anläggning innan ni sätter er tillrätta i matsalen och blir serverade en 2-rätters middag.

Mora Hotell & Spa, Mora
Middag
ca 46 km
Dag 2

Mora - Rättvik

Cykelturen tar er idag till Rättvik. Ni passerar Nusnäs där Dalahästarna tillverkas. Dagens cykeltur går utmed Siljan.

När ni kommer till Rättvik så måste ni ta en promenad på den Världsberömda bryggan "Långbryggan" som sträcker sig hela 628 meter ut i Siljan. Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden med sin fantastiska utsikt över Siljan. Här blir ni serverade en härlig middag och en skön säng väntar.

Hotell Lerdalshöjden, Rättvik
Frukost och middag
ca 50 km
Dag 3

Rättvik - Tällberg - Leksand

Efter frukostbuffén går cykelturen vidare mot nya upplevelser. Er tredje dag går cykelsemestern till Leksand. Innan ni kommer fram så går cykelturen genom Tällberg som ligger fantastiskt vackert utmed Siljan. Här är alla hus och byggnader byggda av trä och de flesta är timmerhus.

Väl framme i Leksand så checkar ni in på Korstäppans Herrgård. Middag serveras på närliggande restaurang.

Korstäppans Herrgård, Leksand
Frukost, lunchpaket och middag
ca 25 km
Dag 4

Leksand - Siljansnäs

När ni lämnar cyklarna i Siljansnäs så ska ni passa på att ta en tur till Dalarnas Naturum som ligger i Siljansnäs naturreservat med ett rikt djur- och växtliv. Vid entrén finns en damm där grodorna leker i april och där den mindre vattensalamandern trivs bra.

Utanför naturums entré finns en välbesökt fågelmatning. Här har du goda chanser att få se större hackspett, gråspett, nötväcka, talltita och en mängd andra arter. Förutom djurriket så har ni en bedårande utsikt över Socknarna i Siljansnäs från Granberget där Naturrumet ligger.

Frukost
ca 14 km

1 Omdöme star_rate star_rate star_rate star_rate star_half

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
juli 2020
Anita Hegestrand Magnusson
Jätte trevlig cykelsemester, med bra boende och fantastisk mat. Det enda negativa var att det fanns ingen hotell bokning på Lerdalshöjden
Siljansnäs, Dalarna

Fler cykelpaket i närheten