Cykla fyra dagar runt Siljan
Cykling: 135 km med start i Siljansnäs, Dalarna
3 nätter 5 200 kr / pers
Hotell
Ja
 • engelska
 • svenska
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • done3 nätter på hotell (del i dubbelrum)
 • done3 x frukost
 • done2 x tvårätters middag (exkl dryck)
 • done1 x meny med fyra smårätter (exkl dryck)
 • doneInträde till Spa, Mora Hotell & Spa
 • doneHyrcykel inkl cykelkorg (7-växlad damcykel, från 13 år)
 • doneKarta och färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: 1.350 kr
 • doneElcykel: 1.000 kr
 • donePackväskor: 200 kr (2 st á 15 liter)
 • doneBagagetransport: 4.500 kr (max 4 väskor)
 • doneAvbeställningsskydd: 250 kr

I det här cykelpaketet får du möjlighet att uppleva Dalarna och sjön Siljan från cykelsadeln. För 365 miljoner år sedan slog en meteorit ned med enorm kraft och bildade det som idag kallas för Siljansringen – Europas största nedslagskrater (astroblem). Kraterns kanter bildar en cirkel av lägre liggande områden som idag innehåller många insjöar, varav Siljan är den största.

Presentationsbild: Per Eriksson, Region Dalarna

På din väg runt sjön Siljan besöker du först Mora med sitt klassiska Zornmuseum. Ett måste när du är i Mora är att uppleva Vasaloppets historia på Vasaloppsmuseet. Sedan fortsätter du mot Rättvik med sin berömda träpir som sträcker sig ca 600 meter ut i Siljan. Du cyklar sedan vidare till Tällberg som är känt för sina vackra träbyggnader. Turen fortsätter till Leksand som ligger vackert utmed Siljans strand. Cykelturen avslutas i Siljansnäs, känd som Siljans “pärla”.


Prisavdrag 400 kr/person om du har egen cykel.

Dag 1

Siljansnäs - Mora

Cyklarna hämtar ni ut i Siljansnäs som är känd som ”Siljans pärla”. De västra delarna av socknen erbjuder en storslagen vildmark. De många sjöarna inbjuder till fiske av olika karaktär. Här finns också varg, björn, lo och örn etablerade bland övriga djur i skogen.

I dag är målet att cykla till Mora. Det kommer att bli varierande cykling utmed Siljan, en hel del upp och ner. Efter en lång cykelsträcka blir det skönt att komma fram till Mora Hotell & Spa. Gör ett besök i deras Spa-anläggning innan ni sätter er tillrätta i matsalen och blir serverade en 2-rätters middag.

Mora Hotell & Spa, Mora
Middag
ca 46 km
Dag 2

Mora - Rättvik

Cykelturen tar er idag till Rättvik. Ni passerar Nusnäs där Dalahästarna tillverkas. Dagens cykeltur går utmed Siljan.

När ni kommer till Rättvik så måste ni ta en promenad på den Världsberömda bryggan "Långbryggan" som sträcker sig hela 628 meter ut i Siljan. Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden med sin fantastiska utsikt över Siljan. Här blir ni serverade en härlig middag och en skön säng väntar.

Hotell Lerdalshöjden, Rättvik
Frukost och middag
ca 50 km
Dag 3

Rättvik - Tällberg - Leksand

Efter frukostbuffén går cykelturen vidare mot nya upplevelser. Er tredje dag går cykelsemestern till Leksand. Innan ni kommer fram så går cykelturen genom Tällberg som ligger fantastiskt vackert utmed Siljan. Här är alla hus och byggnader byggda av trä och de flesta är timmerhus.

Väl framme i Leksand så checkar ni in på Korstäppans Herrgård. Middag serveras på närliggande restaurang.

Korstäppans Herrgård, Leksand
Frukost och middag
ca 25 km
Dag 4

Leksand - Siljansnäs

När ni lämnar cyklarna i Siljansnäs så ska ni passa på att ta en tur till Dalarnas Naturum som ligger i Siljansnäs naturreservat med ett rikt djur- och växtliv. Vid entrén finns en damm där grodorna leker i april och där den mindre vattensalamandern trivs bra.

Utanför naturums entré finns en välbesökt fågelmatning. Här har du goda chanser att få se större hackspett, gråspett, nötväcka, talltita och en mängd andra arter. Förutom djurriket så har ni en bedårande utsikt över Socknarna i Siljansnäs från Granberget där Naturrumet ligger.

Frukost
ca 14 km

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- vid avbokning fram till 40 dagar före avresa betalas en avgift (500 kr/person om resans pris är max 4000 kr/person, 1000 kr/person om resans pris är mer än 4001 kr/person).
- 60% återbetalning 40-31 dagar före avresa.
- 40% återbetalning 30-15 dagar före avresa.
- ingen återbetalning 14 dagar före avresa.

- Dock gäller full återbetalning t.o.m. dagen före avresa om du själv eller nära anhörig blir sjuk i covid-19, eller om Folkhälsomyndigheten avråder från resande.

12 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
augusti 2021
Pris 10.400kr 2 pers, är alldeles för högt, hjälm, cykelväska, resväska transport ingår ej i priset, egen bokning har varit enkel och mycket billigare, vi kommer inte att boka hos er framöver utan att kolla vad egen bokning kostar. Har cyklat utomlands flera gånger och då fått mycket bra service. Ett litet påpekande, meddela kunden vid bokning att det inte går att välja mat från hotellens meny utan vi fick ta vad hotellet bestämde, kändes inte bra att få den infon av personalen när vi satt vid bordet och hade valt vad vi ville äta på menyn som utdelades. För övrigt var maten mycket bra.
Monica E.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
augusti 2021
Bra att vara beredd på att första sträckan i princip bara är landsväg med skog omkring. Sedan blir sträckorna allt bättre och vackrare! Nittsjö keramik däremot en besvikelse, med dåligt utbud och tomma hyllor. Inte värt den extra turen. Boendena helt ok och maten otroligt god på alla ställena. Sammantaget en fin upplevelse vi inte vill vara utan
Christina S.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
augusti 2021
Vi tyckte detta var en helt underbar upplevelse, fint bemötande av all servicepersonal vi kom i kontakt med. Dock var väl servicepersonalen på sitt bästa humör på Ute-sport när vi skulle hämta ut våra cyklar. Beträffande cykelleden så var uppmärkningen sådär på sina ställen inte solklart vart man skulle ta vägen. Kartan var i lite för stor skala. (möjlighet till delsträckskartor?) Mat och logi var kanon, dock fick vi problem vid incheckningen vid Korstäppans Herrgård då det endast fanns ett dubbelrum bokat i mitt namn. Märkligt när det funkat klockrent på övriga ställen. (har hänt tidigare enligt personalen på Korstäppan) Hon löste det på ett smidigt sätt så allt löste sig. Standarden på Korstäppans Herrgård stämmer väl inte helt med broschyren. Vi kommer varmt rekommendera denna utflykt
Matts H.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2021
Allt har varit bra. Lite tråkigt, att när man kommer till Leksand och ska checka in på Korstäppans Herrgård så saknas det ett rum som ska vara bokat. Nu löste dom det (inget vidare rum). Drog ner vår upplevelse.
Magnus I.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2021
Mycket bra arrangerat
Marie Gynnerwall
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2021
Vacker natur. Lite tveksam skyltning.Vägen Siljansnäs till Mora lite jobbig med tanke på trafiken
Bengt D.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2021
Dålig markering på cykelleden bitvis, Skulle även kunna vara en info på skylten vart leden går mot, typ ena sidan tex mot Leksand och andra sidan mot Mora eller nåt i den stilen. Annars ett klockrent landskap att se från en cykelsadel, kommer verkligen att rekommendera den till bekanta.
Kjell N.
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
september 2020
Föreslår att paketet utvidgas så att man även cyklar runt orsasjön- då blir det närmare 5 mil/ dag. De två sista dagarna har annars för korta sträckor Mora hotell hade fantastisk mat!
Åsa thurfjell
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
september 2020
Några km var nygrusat med storsten mycket svårcyklat! Första etappen siljansnäs till Mora lite tråkig! I övrigt bra cykelvägar och trevliga platser !
Monica
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
augusti 2020
Vägen Mora-Rättvik längs sjön bedrövlig med mkt grovt grus
Ronny Andersson
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
augusti 2020
Bra arrangemang med fin cykling runt Siljan. Första övernattningen en stor besvikelse, då det utlovade Spa:et hade stängt för renovering. Trist att vi inte fick veta det innan. Sista natten var på Korstäppan, en vacker herrgård lite i utkanten av Leksand. Dock saboterades nattsömnen av att det ramlade in människor flera ggr på natten som började fixa mat och prata. Kändes mer som ett vandrarhem. Totalintrycket är ändå mycket bra. Lagom långa etapper, vackra vägar, genomgående god mat och trevligt värdskap överallt.
Åsa
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2020
Jätte trevlig cykelsemester, med bra boende och fantastisk mat. Det enda negativa var att det fanns ingen hotell bokning på Lerdalshöjden
Anita Hegestrand Magnusson
Siljansnäs, Dalarna