Cykla fyra dagar runt Siljan
Cykling: ca 135 km med start i Siljansnäs, Dalarna
3 nätter 5 200 kr / pers
Hotell
Ja
 • engelska
 • svenska
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • done3 nätter på hotell (del i dubbelrum)
 • done3 x frukost
 • done2 x tvårätters middag (exkl dryck)
 • done1 x meny med fyra smårätter (exkl dryck)
 • doneInträde till Spa, Mora Hotell & Spa
 • doneHyrcykel inkl cykelkorg (7-växlad damcykel, från 13 år)
 • doneKarta och färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: 1.350 kr
 • doneElcykel: 1.000 kr
 • donePackväskor: 200 kr (2 st á 15 liter)
 • doneBagagetransport: 4.500 kr (max 4 väskor)
 • doneAvbeställningsskydd: 250 kr

I det här cykelpaketet får du möjlighet att uppleva Dalarna och sjön Siljan från cykelsadeln. För 365 miljoner år sedan slog en meteorit ned med enorm kraft och bildade det som idag kallas för Siljansringen – Europas största nedslagskrater (astroblem). Kraterns kanter bildar en cirkel av lägre liggande områden som idag innehåller många insjöar, varav Siljan är den största.

Presentationsbild: Per Eriksson, Region Dalarna

På din väg runt sjön Siljan besöker du först Mora med sitt klassiska Zornmuseum. Ett måste när du är i Mora är att uppleva Vasaloppets historia på Vasaloppsmuseet. Sedan fortsätter du mot Rättvik med sin berömda träpir som sträcker sig ca 600 meter ut i Siljan. Du cyklar sedan vidare till Tällberg som är känt för sina vackra träbyggnader. Turen fortsätter till Leksand som ligger vackert utmed Siljans strand. Cykelturen avslutas i Siljansnäs, känd som Siljans “pärla”.


Prisavdrag 400 kr/person om du har egen cykel.

Dag 1

Siljansnäs - Mora

Cyklarna hämtar ni ut i Siljansnäs som är känd som ”Siljans pärla”. De västra delarna av socknen erbjuder en storslagen vildmark. De många sjöarna inbjuder till fiske av olika karaktär. Här finns också varg, björn, lo och örn etablerade bland övriga djur i skogen.

I dag är målet att cykla till Mora. Det kommer att bli varierande cykling utmed Siljan, en hel del upp och ner. Efter en lång cykelsträcka blir det skönt att komma fram till Mora Hotell & Spa. Gör ett besök i deras Spa-anläggning innan ni sätter er tillrätta i matsalen och blir serverade en 2-rätters middag.

Mora Hotell & Spa, Mora
Middag
ca 46 km
Dag 2

Mora - Rättvik

Cykelturen tar er idag till Rättvik. Ni passerar Nusnäs där Dalahästarna tillverkas. Dagens cykeltur går utmed Siljan.

När ni kommer till Rättvik så måste ni ta en promenad på den Världsberömda bryggan "Långbryggan" som sträcker sig hela 628 meter ut i Siljan. Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden med sin fantastiska utsikt över Siljan. Här blir ni serverade en härlig middag och en skön säng väntar.

Hotell Lerdalshöjden, Rättvik
Frukost och middag
ca 50 km
Dag 3

Rättvik - Tällberg - Leksand

Efter frukostbuffén går cykelturen vidare mot nya upplevelser. Er tredje dag går cykelsemestern till Leksand. Innan ni kommer fram så går cykelturen genom Tällberg som ligger fantastiskt vackert utmed Siljan. Här är alla hus och byggnader byggda av trä och de flesta är timmerhus.

Väl framme i Leksand så checkar ni in på Korstäppans Herrgård. Middag serveras på närliggande restaurang.

Korstäppans Herrgård, Leksand
Frukost och middag
ca 25 km
Dag 4

Leksand - Siljansnäs

När ni lämnar cyklarna i Siljansnäs så ska ni passa på att ta en tur till Dalarnas Naturum som ligger i Siljansnäs naturreservat med ett rikt djur- och växtliv. Vid entrén finns en damm där grodorna leker i april och där den mindre vattensalamandern trivs bra.

Utanför naturums entré finns en välbesökt fågelmatning. Här har du goda chanser att få se större hackspett, gråspett, nötväcka, talltita och en mängd andra arter. Förutom djurriket så har ni en bedårande utsikt över Socknarna i Siljansnäs från Granberget där Naturrumet ligger.

Frukost
ca 14 km

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- vid avbokning fram till 40 dagar före avresa betalas en avgift (500 kr/person om resans pris är max 4000 kr/person, 1000 kr/person om resans pris är mer än 4001 kr/person).
- 60% återbetalning 40-31 dagar före avresa.
- 40% återbetalning 30-15 dagar före avresa.
- ingen återbetalning 14 dagar före avresa.

- Dock gäller full återbetalning t.o.m. dagen före avresa om du själv eller nära anhörig blir sjuk i covid-19, eller om Folkhälsomyndigheten avråder från resande.

5 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
september 2020
Föreslår att paketet utvidgas så att man även cyklar runt orsasjön- då blir det närmare 5 mil/ dag. De två sista dagarna har annars för korta sträckor Mora hotell hade fantastisk mat!
Åsa thurfjell
september 2020
Några km var nygrusat med storsten mycket svårcyklat! Första etappen siljansnäs till Mora lite tråkig! I övrigt bra cykelvägar och trevliga platser !
Monica
augusti 2020
Vägen Mora-Rättvik längs sjön bedrövlig med mkt grovt grus
Ronny Andersson
augusti 2020
Bra arrangemang med fin cykling runt Siljan. Första övernattningen en stor besvikelse, då det utlovade Spa:et hade stängt för renovering. Trist att vi inte fick veta det innan. Sista natten var på Korstäppan, en vacker herrgård lite i utkanten av Leksand. Dock saboterades nattsömnen av att det ramlade in människor flera ggr på natten som började fixa mat och prata. Kändes mer som ett vandrarhem. Totalintrycket är ändå mycket bra. Lagom långa etapper, vackra vägar, genomgående god mat och trevligt värdskap överallt.
Åsa
juli 2020
Jätte trevlig cykelsemester, med bra boende och fantastisk mat. Det enda negativa var att det fanns ingen hotell bokning på Lerdalshöjden
Anita Hegestrand Magnusson
Siljansnäs, Dalarna