Cykla fatbike i Doroteas snöklädda sagolandskap
Cykling: 30 km med start i Dorotea, Lappland
4 950 kr/pers (3 nätter)
sell
4 950 kr/pers
hotel
3 nätter
directions_bike
30 km

Allt detta ingår

 • doneTre nätter på Hotell Dorotea
 • doneTrygg och erfaren cykelguide (Ulrika)
 • done3 x frukost
 • done1 x kvällsmåltid som tillagas utomhus
 • done1 x lunch som tillagas över öppen eld
 • done1 x 3-rätters middag exkl dryck
 • done2 x 2-rätters middag exkl dryck

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneSilverback fatbike: 400 kr/dygn
 • doneHeldagstur med cykelguide på Gitsfjället: 1 800 kr/person (inkl biltransport och lunch som tillagas utomhus på fjället)
 • doneGå en hantverkshurs och lär dig grunderna för att sy med tenntråd i skinn

Det här handlar om en plats där naturen är både storslagen och vänligt inbjudande. Dorotea samhälle är vackert beläget vid Bergvattensjön och omgivet av berg. På sydsamiska heter orten Kraapohke som betyder ”inklämd sjö”. Namnet Dorotea kommer från drottning Fredrika Vilhelmina Dorotea av Baden som var gift med Gustav IV Adolf 1797-1812. 

Dorotea är en perfekt plats för vintercykling med flera exotiska inslag när det gäller såväl mat som aktiviteter. Fjällcyklingen, som är ett tillval, sker på Gitsfjället som ligger på väg upp mot Borgafjäll med sin berömda utsikt över fjället Borgahällan. Du cyklar tillsammans med Ulrika som är en trygg och erfaren cykelguide, och hon tar dig till platser du inte skulle upptäcka på egen hand. Det här är ett cykelpaket för dig som älskar äkta naturupplevelser och vackra vyer!


En fatbike är terrängcykel med överdimensionerade däck, nästan dubbelt så breda som på en mountainbike. Tack vare de breda däcken har fatbikes liten påverkan på känslig natur och lämnar nästan inga spår efter sig. Med en fatbike tar du dig enkelt fram på alla typer av underlag: sand, grus, lera och snö men även cykling på asfalt bjuder på en helt ny upplevelse!

Du som inte har egen cykel kan hyra en Silverback fatbike. De är lätta, stabila och roliga att cykla på och finns i  storlek S, M och L. Cykelhjälm ingår när du hyr en cykel.

Dag 1 - Ankomst Dorotea och stjärnklar kvällscykling

hotelHotell Dorotea / Doro Camp Lapland
restaurantKvällsmåltid utomhus vid öppen eld
directions_bike6-8 km / ca 3-4 timmar med cykelguide
Matlagning över öppen eld_Dorotea2

Du ankommer till lilla charmiga Dorotea och checkar in på ditt boende. Beroende på ankomsttid finns möjlighet att utforska samhället och kanske botanisera bland kakor och bakverk på Konditori Dorotea, ett av Sveriges bästa konditorier.

När mörkret lagt sig är det dags att göra sig i ordning för att på cykel uppleva den vackra vinterkvällen. Till månens och stjärnornas milda sken cyklar vi genom snöklädda skogar, njuter av stillheten och spanar efter norrsken. Vid en öppen eld tillagas kvällens måltid, den norrländska delikatessen renskavsburgare. Sen väntar färdigbäddade säng och en skön natts sömn.

Dag 2 - Guidad dagstur i skogarna runt Dorotea

hotelHotell Dorotea / Doro Camp Lapland
restaurantFrukost, picknicklunch och 3-rätters middag
directions_bike12-15 km / ca 4-5 timmar med cykelguide
Konditori Dorotea

Efter frukost väntar en dag fylld av vacker natur och härligt frisk luft. Din cykelguide möter upp vid hotellet och från Dorotea cyklar ni genom ett varierande landskap med vidsträckta myrar och lågväxta granskogar. Här finns gott om skogsfågel och har du tur kanske ni träffar på renar som gräver efter mat under all snö. Ni äter picknicklunch och värmer er med varm dryck under cykelturen.

Tillbaka i Dorotea finns tid att koppla av med en skön bastu eller kanske inköp av souvenirer från trakten. På kvällen får du njuta av en välsmakande trerätters middag i gemytlig och ombonad miljö i en stor träkåta. En fantastisk avslutning på en härlig cykeldag!

Dag 3 - Tillvalsdag för dig som vill cykla på fjället

hotelHotell Dorotea / Doro Camp Lapland
restaurantFrukost och 2-rätters middag
directions_bikeValfria aktiviteter
Cykla på Gitsfjället

Här har du som vill uppleva fjällvärlden på vintern möjlighet att se Gitsfjället från cykelsadeln. Gitsfjället är ett vidsträckt lågfjäll som bjuder på vidunderliga vyer mot det högre bergstopparna. Bilresan till Gitsfjället tar ca en timme. Väl framme cyklar ni över vidsträckta vidder och njuter av de omgivande fjällen. Lunch tillagas på stormkök ute på fjället.

Cyklingen på Gitsfjället är ett tillval. Du kan också välja att spendera ytterligare en fin cykeldag i omgivningarna runt Dorotea eller i Borgafjäll som är centrum för samerna i Voernese sameby. Förutom cyklingen finns finns många andra aktiviteter att välja bland som längdskidåkning, skoter, isfiske, hundspann eller snöskor.

Dag 4 - Frukost och hemresa

restaurantFrukost
Ulrika cyjkelguide vintercykling fatbikes

Efter en härlig frukost är det dags att checka ut och åka hem. Glöm inte att köpa med souvenirer innan hemresan, här finns det mycket fint hantverk. Du kommer att få tips av din guide Ulrika om sevärdheter längs vägen hemåt. Vi hoppas du har många fina minnen och naturupplevelser med dig tillbaka!

På bilden ser du din cykelguide Ulrika Stenberg.

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

Avbokning eller ändring kan ske senast 15 dagar före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.