Cykla bland smultronställen
Malmö, Skåne (ca 50 km)
cykelutflykt fr. 495 kr / pers
  • done1 x lunch på Ängavallen
  • done1 x eftermiddagskaffe med våfflor på Hallongården
  • done1 x travelkit med nybakad fralla med ost/skinka, en kexchoklad och en cola/vatten/kaffe.
  • doneKarta med tips på resrutt och sevärdheter
  • doneHyrcykel
  • doneGuide på svenska, tyska eller engelska
  • doneEn natt på Ängavallen inkl frukost

Cykla bland smultronställen – upptäck Malmö med omnejd! Lämna det urbana myllret och landa bland humlornas surrande i hallonbuskarna. Njut av lugna cykelturer, en lunch tillagad på en av Sveriges bästa och ekologiska restaurang och avrunda med en nygräddad våffla.

Cykelpaketet startar hos Travelshop Malmö som ligger precis vid järnvägsstationen i staden. Härifrån börjar du ditt cykeläventyr genom att cykla mot Malmös nya landmärke: Emporia.

Det 93 000 kvadratmeter stora shoppingcentret Emporia är inte bara ett varuhus som alla andra utan också ett arkitektoniskt konstverk skapat av Gert Wingårdh, en av Sveriges mest internationellt erkända arkitekter. Från taket har du en magnifik utsikt (och ett perfekt fototillfälle) över Öresund och Turning Torso. Parken på taket är också en modern ekologisk lösning där takets växter binder föroreningar, minskar behovet av dagvattensystem och isolerar varuhuset vilket minskar varuhusets energibehov. Modernt, vackert och innovativt på samma gång.

Dag 1:

Från Hylie går cykelturen, om du vill, vidare till Fotevikens utomhusmuseum – ett museum utan glasmontrar, utan marmorgolv ja, till och med helt utan en traditionell museibyggnd. Istället finns här en vikingastad uppbyggd efter dåtidens teknik, så historiskt korrekt som man komma med de arkeologiska och historiska källmaterial som finns om Vikingatiden. Museet består med andra ord av solida och beboliga hus och är befolkad av frivilliga från Scandinavian Viking Explorer Groups byalag för att levandegöra vikingatiden på bästa sätt för dig som besökare.

Från tiden 1100 e.Kr cyklar du vidare till Ängavallen – en modern gård med anor från 1600-talet. Här njuter du av en god lunch på restaurangen som the White guide, den prestigefyllda restaurangguiden, utnämnt till en av landets bästa år 2014. ”Sagolika råvaror i förtrollande omgivning” skrev de och konstaterade att ett besök på Ängavallen är en riktigt trevlig utflykt för matintresserade och hållbarhetsengagerade. Här har du fälten och djuren utanför knuten och Sveriges kanske bästa badstränder på cykelavstånd.

När du känner för det cyklar du vidare till den pittoreska Hallongården i Bodarp där du bjuds på eftermiddagskaffe med nygräddade våfflor – och är det vackert väder kan du njuta av det ute i det fria bland hallonraderna. Här förädlas hallonen till saft, nektar, marmelad, glögg, vinäger och mycket annat som säljs i gårdens butik. Innan du lämnar tillbaka cyklarna vill vi tipsa om en sista avstickare och den går till Katrinetorps gård utanför Malmö som erbjuder en spännande miljö med en fantastisk trädgård. I trädgårdsbutiken Bougainvillea kan du även inspireras av växter efter säsong samt handla gamla ting, antikviteter och kuriosa i Bränneriboden.

Lunch, kaffe & våfflor på Hallongården och ett Travelkit med godsaker
- Närmaste flygplats: Sturup/Malmö
- Närmaste tågstation: Malmö
- Travelshop Malmö ligger ett stenkast från järnvägsstationen.