Cykelturen Pärlbandet
Falkenberg, Halland (ca 82 km)
2 nätter fr. 2 390 kr / pers
 • doneEn natt på vandrarhem, Steninge
 • doneEn natt på Bed & Breakfast, Slöinge
 • done2 x frukost
 • done1 x hemlagad middag exkl dryck, dag 2
 • done1 x picknicklunch, dag 3
 • doneKarta och vägbeskrivning
 • doneExtranatt i Falkenberg: 895 kr/natt/person i dubbelrum
 • doneEnkelrumstillägg: 500 kr (period 1 & 2)
 • doneTouringcykel: 775 kr (18 växlar) inkl cykeltransport
 • doneElcykel: 1 040 kr, inkl cykeltransport
 • doneCitybike (3 vxl/7vxl) eller Barncykel: Enligt offert
 • doneBagagetransport enligt offert
 • doneAvbeställningsskydd: 300 kr

I det här cykelpaketet kan du cykla i lugn takt och ändå ha gott om tid att uppleva alla små smultronställen som ligger som just små smultron uppradade på ett strå längs med vägen. Så långt det är möjligt går turen på cykelbanor eller lågtrafikerade vägar. Vissa kortare delar av sträckan kan dock gå på vägar med lite mer trafik.

Här upplever du charmen med både kust och inland. Du startar turen genom kustlandskap, där strandängar och hedlandskap bryts av med härliga sandstränder som lockar till pauser och salta bad. Dagen efter möter du landsbygdens lugn med små blomstrande byar, bondgårdar och böljande sädesfält. Under hela cykelturen radas små smultronställen upp, som på ett pärlband. Du cyklar i lugn takt och har ändå gott om tid för både pauser och upplevelser. Övernattning sker på två av Hallands charmigaste vandrarhem och Bed & Breakfast (dusch och toalett, som delas med andra, finns utanför rummet). Härliga miljöer med värdpar som tar väl hand om sina gäster. Båda satsar på hemlagat och närodlat till frukost och middag (dag 2).

Observera att priset är något högre 20 juni-3 augusti 2018 (från 2 390 kr/person och boende i dubbelrum). 

Dag 1:

Falkenberg-Steninge

Du följer Kattegattleden söderut utmed en av Hallandskustens vackraste sträckor, förbi strandängar, hedlandskap, tallskogar och små fina badstränder. På vägen passerar du naturreservat, hembygdsgårdar och även ett bil- och flygmuseum i Ugglarp.

Boende på vandrarhem med härlig trädgård med utsikt över havet. Utegym och bastu att hyra.

Vandrarhem, Steninge
Ca 31 km
Dag 2:

Steninge-Slöinge

Turen fortsätter utmed kusten en kort bit söderut för att sedan slingra sig inåt landet genom frodig lantbruksbygd, där du ibland cyklar på slingrande grusvägar. Du passerar små smultronställen, där du lätt kan stanna till, som väderkvarn med butik och café och brukskonst i gammal smedja. I Slöinge finns stenugnsbagare, SIA:s glassbutik, antikaffärer, gårdsbutiker, museum om Livet på landet och mycket mer.

Boende och hemlagad middag med närodlade råvaror på lantligt och rustikt Bed & Breakfast med anor från 1800-talet i naturskön miljö med Suseåns brus i bakgrunden, nära anrika Berte Qvarn. I den parkliknande trädgården finns en pool öppen för gäster under högsäsong.

Bed & Breakfast, Slöinge
Frukost och hemlagad middag
Ca 21 km
Dag 3:

Slöinge-Falkenberg

Idag går cykelturen vidare tillbaka till Falkenberg. En härlig inlandstur där du passerar spännande kultur- och fornminnen. Du får med dig en picknicklåda från Slöinge att avnjuta under turen. Turen avslutas i Falkenberg.

Frukost och picknicklunch
30 km
- Närmaste flygplats: Halmstad
- Närmaste tågstation: Falkenberg