Cykeltur i Sveriges Toscana
Örsundsbro, Uppland (ca 36 km)
Cykeltur 99 kr

Så fungerar det

1

Köp

Lägg cykelturen i varukorgen och genomför köpet

2

Ladda ner

Ladda ner utflyktsguide (pdf) och gpx-fil för digital navigering

3

Cykla

Cykla och upplev med hjälp av karta och utflyktsguiden

  • doneDigital karta (gpx-fil) att ladda ner i mobilen
  • doneUtflyktsguide (pdf) med bakgrundshistoria och färdbeskrivning
  • doneMaterialet kan enkelt laddas ner i mobilen eller skrivas ut i förväg
  • doneKomplettera cykelturen med trevlig övernattning på ett cykelvänligt boende
  • doneHyrcykel & hjälm
location_on
Örsundsbro
access_time
ca 5 timmar cykling

I västra Uppland hittar du ett område med det poetiskt klingande namnet Fjärdhundraland. Eftersom det finns så många småskaliga livsmedelsproducenter i trakten kallar man sig ibland för ”Sveriges Toscana”. Den här cykelturen tar fasta på det.

Cykelturen utgår från Örsundsbro som ligger mellan Uppsala och Enköping, längs lågtrafikerade vägar med bra vägstandard (i huvudsak asfalt). Här befinner du dig i en levande landsbygd med en spännande historia, fina naturupplevelser och spirande småföretag.

Du cyklar och gör små stopp på charmerande caféer och gårdar med egenproducerat mat. Under vägen njuter du av det bördiga, varierade kulturlandskapet från cykelsadeln. Namnet Fjärdhundraland kommer från det medeltida Fjädrundaland som var ett så kallat folkland, ett landområde som hade en egen lag och en lagman. Den som tycker om historia kan hitta många fina utflyktsmål i trakten.

Öppettiderna bland caféer och gårdsbutiker kan variera under lågsäsong. Det är en lantlig miljö och mycket som ska göras på gårdarna, men det är en fantastisk cykeltur även om det inte är öppet överallt. 


Cykelvänligt boende: Förläng cykelturen med en övernattning på ett cykelvänligt boende med särskild service för dig som cyklist. Boka gärna ett rum över natten på charmerande Gula Stallet Butik & Kafe mittemellan Västerås & Enköping. Om du väljer att cykla några kilometer österut finns flera fina alternativ såsom Ekolsunds slott eller Övergrans jordbruk eller Brunnsta Gård.

Örsundsbro, Uppland

Fler cykelpaket i närheten