Cykeltur i Sveriges Toscana
Örsundsbro, Uppland (ca 36 km)
Cykeltur fr. 250 kr / pers
  • doneUtflyktsguide med tydlig färdbeskrivning
  • doneKarta med cykelturen som PDF
  • doneDigital karta (gpx-fil) att ladda ner i mobilen
  • doneFörläng cykelturen med en övernattning
  • doneMiddag på Salnecke slottskafé
  • doneHyrcykel och hjälm

I västra Uppland hittar du ett område med det poetiskt klingande namnet Fjärdhundraland. Eftersom det finns så många småskaliga livsmedelsproducenter i trakten kallar man sig ibland för ”Sveriges Toscana”. Den här cykelturen tar fasta på det.

Du cyklar och gör små stopp på charmerande kaféer och gårdar med egenproducerat mat. Under vägen njuter du av det bördiga, varierade kulturlandskapet från cykelsadeln. Namnet Fjärdhundraland kommer från det medeltida Fjädrundaland som var ett så kallat folkland, ett landområde som hade en egen lag och en lagman. Den som tycker om historia kan hitta många fina utflyktsmål i trakten.

Förläng cykelturen med en övernattning på ett cykelvänligt boende. Boka gärna ett rum över natten på charmerande Gula Stallet Butik & Kafe mittemellan Västerås & Enköping. Om du väljer att cykla några kilometer österut kan du övernatta på Övergrans jordbruk eller Brunnsta Gård.


Den här cykelturen ingår i en serie inspirerande cykelturer som gör det enkelt att själv plocka ihop din egen cykelresa precis som du vill ha den.

Turerna är uppbyggda kring ett utvalt tema och innehåller några enkla byggstenar. Du får en digital karta som du kan ladda ner i mobilen, en tydlig färdbeskrivning och en liten reseguide som berättar om tips på sevärdheter och trevliga besöksmål. Kanske gör du en dagstripp, eller väljer att övernatta på cykelvänliga boenden längs vägen med särskild service för dig som cyklist.

Varje tur avslutas med några QUIZ-frågor, och när du skickar in de rätta svaren till oss via e-post kan du få ett litet pris…