Cykeltur för trädgårdsälskare
Helsingborg, Skåne (ca 125 km)
3 nätter fr. 5 700 kr / pers
 • done3 nätter på 4-stjärniga hotell (del i dubbelrum)
 • done3 x hotellfrukost
 • doneVin-provning (Dag 1)
 • done1 picknick-lunch (Dag 3)
 • done1 lunch (Dag 4)
 • doneEntréer till 3 trädgårdar
 • doneGuidad visning i Arilds Vingård
 • doneGuidad visning i Sylvias trädgård
 • doneBagagetransport mellan hotellen där ni övernattar
 • doneKarta med färdbeskrivning
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg (prisuppgift ges vid bokning)
 • done24-växlad cykel med vattentäta sadelväskor (inkl återtransport av cykel) 1.200 kr
 • doneTillägg för elcykel: 100 Sek/dag
 • doneGuidade visningar på Sofiero och Norrvikens trädgårdar

Vad sägs om att bli trädgårdsturist på cykel för några dagar? Ta ett kliv till en klimatsmart trädgårdsupplevelse genom att cykla en del av Kattegattleden för att titta på trädgårdar. Det här är ett cykelpaket för dig som vill ha extra guldkant – med utvalda trädgårdbesök, guidade visningar, vinprovning och hotell med det lilla extra!

Turen går från Helsingborg utmed ett glittrande hav till Sofiero för ett besök i den anrika parken. Därefter cyklar du genom det vackra skånska landskapet, utmed stränder och fiskelägen, förbi Krapperup Slott till Arild där du övernattar på en vingård. Norrvikens Trädgårdar i Båstad blir sista anhalten där du får njuta av en spännande historia, sju olika stilträdgårdar och en riktig smakupplevelse. Cyklingen längs Kattegattleden är nästintill bilfri.

Vi rekommenderar att ni startar cykelturen söndag-torsdag. Det är ofta fullbokat fredag/lördag på Arilds vingård pga bröllop.

Dag 1:

Helsingborg - Arilds Vingård

Cykelturen startar på Knutpunkten i Helsingborg dit ni antingen kommer med egen cykel eller utrustas med 24-växlade cyklar som tillval. Turen börjar med att cykla längs ett glittrande Öresund till Sofiero Slott & Slottsträdgård där Kronprinsessan Margareta som kom från England skapade en engelsk trädgård mellan 1905-1920. Möjlighet till lunch finns i Slottscaféet innan färden går vidare mot Kullabygden.

Ni kan göra en liten paus i Höganäs innan ni fortsätter den sista biten via Krapperup Slott & Slottsträdgård till ljuvliga byn Arild och Arilds Vingård. Kvällen avslutas med vinprovning och middag för den som vill.

Arilds Vingård, Arild
Vinprovning
Ca 30 km
Dag 2:

Arilds vingård - Ängelholm

På morgonen blir ni serverade en god och näringsrik frukost innan det blir guidning i vingården. Därefter går cykelturen vidare i Kullabygden till Sylvia Wihlborg i hennes underbara engelska trädgård vid foten av Kullaberg. Här samsas en lång rad perenner & rosor i rundade rabatter och häckomgärdade rum.

Cykelturen går därefter vidare till dagens slutmål, Ängelholm, där incheckning sker på charmiga Hotell Lilton i en vacker 1800-tals-byggnad.

Hotell Lilton, Ängelholm
Frukost
Ca 35 km
Dag 3:

Ängelholm - Båstad

Idag går cykelturen över vackra odlingsfält, utmed ett glittrande hav och upp över Hallandsåsen med strålande utsikt över Bjärehalvön och Kattegatt. Den här dagen får ni med er en picknickkorg och det finns möjlighet för shopping på fina gårdsbutiker längs leden. Om vädret tillåter blir det kanske till och med ett bad.

Framåt kvällen anländer ni till Båstad där ni checkar in på Hotell Riviera.

Hotell Riviera, Båstad
Frukost och picknick-lunch
Ca 57 km
Dag 4:

Båstad - Norrvikens Trädgård - Helsingborg

Lång bufféfrukost och utcheckning innan det är dags att packa ihop för resans sista cykeltur, den korta vägen till Norrvikens Trädgård. Här blir det en guidad visning av den nyligen renoverade trädgården med sin spännande historia. Lunch i den vackra restaurangen i Villa Abelin och därefter avslutas turen med att ni lämnar era hyrcyklar på stationen i Båstad. Om ni har egna cyklar kan ni välja att åka tillbaka med dem på Öresundståget.

Frukost och lunch
Ca 3 km

1 Omdöme star_rate star_rate star_rate star_rate star_half

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
juli 2019
Per Ola Darnerud
Vi är mycket nöjda med cykelturen. De enda anmärkningar vi kan ge gäller det minimala rummet på Arilds vingård (samt en medioker vinupplevelse), och att cykellogistiken kanske kan förbättras vid besöket på Norrvikens trädgårdar (enligt programmet en extratur på totalt ca 1,5 mil, med backar).
Helsingborg, Skåne

Fler cykelpaket i närheten