shopping_cart
kr
Cykeltur för trädgårdsälskare
Helsingborg, Skåne (ca 140 km)
3 nätter 5 195 kr / pers
 • done3 nätter på 4-stjärniga hotell (del i dubbelrum)
 • done3 x hotellfrukost
 • done1 x lunch, dag 4
 • doneEntréer till 3 trädgårdar
 • doneKarta med färdbeskrivning
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg (prisuppgift ges vid bokning)
 • done24-växlad cykel med vattentäta sadelväskor (inkl återtransport av cykel) 1.200 kr
 • doneTillägg för elcykel: + 100 Sek/dag
 • doneBagagetransport alla fyra dagarna: 750 Sek/person
 • doneGuidade visningar på Sofiero och Norrvikens trädgårdar

Vad sägs om att bli trädgårdsturist på cykel för några dagar? Ta ett kliv till en klimatsmart trädgårdsupplevelse genom att cykla en del av Kattegattleden för att titta på trädgårdar. Det här är ett cykelpaket för dig som vill ha extra guldkant – med utvalda trädgårdbesök, guidade visningar, vinprovning och hotell med det lilla extra!

Turen går från Helsingborg utmed ett glittrande hav till Sofiero för ett besök i den anrika parken. Därefter cyklar du genom det vackra skånska landskapet, utmed stränder och fiskelägen, förbi Krapperup Slott till Arild där du övernattar på en vingård. Norrvikens Trädgårdar i Båstad blir sista anhalten där du får njuta av en spännande historia, sju olika stilträdgårdar och en riktig smakupplevelse. Cyklingen längs Kattegattleden är nästintill bilfri.

Dag 1

Helsingborg - Arilds Vingård

Cykelturen startar på Knutpunkten i Helsingborg dit ni antingen kommer med egen cykel eller utrustas med 24-växlade cyklar som tillval. Turen börjar med att cykla längs ett glittrande Öresund till Sofiero Slott & Slottsträdgård där Kronprinsessan Margareta som kom från England skapade en engelsk trädgård mellan 1905-1920. Möjlighet till lunch finns i Slottscaféet innan färden går vidare mot Kullabygden.

Ni kan göra en liten paus i Höganäs innan ni fortsätter den sista biten via Krapperup Slott & Slottsträdgård till ljuvliga byn Arild och Arilds Vingård. Kvällen avslutas med vinprovning och middag för den som vill.

Strand Hotell, Arild
ca 35 km
Dag 2

Arilds vingård - Ängelholm

På morgonen blir ni serverade en god och näringsrik frukost innan det blir guidning i vingården. Därefter går cykelturen vidare i Kullabygden till Sylvia Wihlborg i hennes underbara engelska trädgård vid foten av Kullaberg. Här finns massor av perenner och rosor i rundade rabatter och häckomgärdade rum. Du passerar därefter den fina och omtalade plantskolan Hedentorps med ett särskilt jättefint urval av träd och buskar samt en mysig presentshop. Fika på Mamsellens Café här är ett måste.

Cykelturen går därefter vidare till dagens slutmål, Ängelholm, där incheckning sker på charmiga Hotell Lilton i en vacker 1800-tals-byggnad.

Hotell Lilton, Ängelholm
Frukost
ca 40 km
Dag 3

Ängelholm - Båstad

Idag går cykelturen över vackra odlingsfält, utmed ett glittrande hav och upp över Hallandsåsen med strålande utsikt över Bjärehalvön och Kattegatt. Den här dagen finns det möjlighet för shopping på fina gårdsbutiker längs leden. Ramsjö Gård, Ebbesons Gårdsmejeri eller Tant Grönt kan rekommenderas. Om vädret tillåter blir det kanske till och med ett bad.

Det här är en dag med en del uppförsbackar så stanna ofta och fyll på med något gott att äta. Framåt kvällen anländer ni till Båstad där ni checkar in på charmiga pensionat Neptun.

Pensionat Neptun, Båstad
Frukost
ca 57 km
Dag 4

Båstad - Norrvikens Trädgård - Helsingborg

Lång bufféfrukost och utcheckning innan det är dags att packa ihop för resans sista cykeltur, den korta vägen till Norrvikens Trädgård. Här kan ni njuta av den nyligen renoverade trädgården med sin spännande historia. Lunch i den vackra restaurangen i Villa Abelin och därefter avslutas turen med att ni lämnar era hyrcyklar på Norrviken och kan ta en taxi till tågstationen i Båstad. Om ni har egna cyklar kan ni välja att åka tillbaka med dem på Öresundståget.

Frukost och lunch
Ca 5 km

1 Omdöme star_rate star_rate star_rate star_rate star_half

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
juli 2019
Per Ola Darnerud
Vi är mycket nöjda med cykelturen. De enda anmärkningar vi kan ge gäller det minimala rummet på Arilds vingård (samt en medioker vinupplevelse), och att cykellogistiken kanske kan förbättras vid besöket på Norrvikens trädgårdar (enligt programmet en extratur på totalt ca 1,5 mil, med backar).
Helsingborg, Skåne

Fler cykelpaket i närheten