Cykeltur för alla sinnen
Cykling: 30 km med start i Södertälje, Södermanland
850 kr/pers (1 natt)
sell
Pris
850 kr/pers
hotel
Boende
1 natt
directions_bike
Cykling
30 km

Allt detta ingår

  • doneEn natt på Ytterjärna Hotell & Konferens
  • done1 x frukost
  • done1 x enkel kvällsmåltid (exkl dryck)
  • doneGPX-fil för navigering från Stockholm/Södertälje ner till Trosa

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel, 9 växlar inkl hjälm: 290 kr/dag
  • doneCykelväskor för bagage
  • doneBesök i Skyspace: 150 kr/person

Södertälje som ligger vackert vid sin kanal väcker associationer till de kringlor som turisterna fick köpa vid förra sekelskiftet. Den som besöker staden idag upptäcker snabbt att det finns många fina utflyktsmål såväl inne i staden som i den vackra sörmländska naturen i söder.

Det här cykelpaketet utgår från Stockholm (eller Södertälje, dit du kan åka med pendeltåg). Du delar vägen med bilar vilket kräver normal uppmärksamhet. I Södertälje finns det gott om kaféer och restauranger med mat från nästan hela världen. Det finns möjlighet att besöka friluftsmuseet Torekällberget med sina tidstypiska 1800-talsmiljöer.

Slutmål är Ytterjärna där den ekologiskt orienterade har massor att upptäcka. Upplev magin i Skyspace utformad av James Turrell. En slags vilsam och meditativ slow art som ger tid för reflektion och stillhet. Om du inte har bråttom hem och vill uppleva mer av de gröna omgivningarna kan du välja att besöka slottet Tullgarn och exotiska ön Oaxen. Den digitala kartan som följer med paketet visar dig vägen ända till pittoreska Trosa.


Hyra cykel: Om du inte har egen cykel kan du hyra cykel här Uppge kod SBB vid bokning av cykel så får du en fin vattenflaska att ta med på cykelturen.

Dag 1 - Stockholm - Södertälje - Ytterjärna

hotelYtterjärna Hotell & Konferens, Ytterjärna
restaurantEnkel kvällsmåltid
ca 15-45 km
enkelrum ytterjärna hotell2

Du cyklar från centrala Stockholm och tar dig i din egen takt söderut över Södertörn och genom Södermanland till Södertälje. Vill du inte cykla hela vägen kan du även ta cykeln på pendeltåget under tider med lågtrafik. Från Södertälje till Ytterjärna är det cirka 15 kilometer. Du delar vägen med bilar vilket kräver normal uppmärksamhet.

Slutmål för dagen är Ytterjärna. Här finns det massor att uppleva, särskilt för dig som gillar en ekologisk livsstil. Vill du promenera en bit finns Ekoleden med vyer över de ekologiska odlingarna. Sedan får du inte missa de vackra ekologiska dammarna. I Ytterjärna finns dessutom allt från mejeri och bondgårdar till butiker, restauranger och kaféer, alla väl värda ett besök.

Spana in installationen Skyspace som är utformad av James Turrell. Bokar du tid kan den ge dig oförglömliga vyer mot himlen. Natten tillbringar du på Ytterjärna Hotell där du också äter middag tillagad av ekologiska, närproducerade produkter.

Dag 2 - Ytterjärna - Södertälje - Stockholm

restaurantFrukost
ca 15-45 km
Ytterjärna hotell dubbelrum

Dagen börjar med en god och nyttig frukost i Ytterjärna. Om du inte har bråttom hem och vill besöka en annorlunda plats kan du cykla till Mörkö och ta färjan till den lilla ön Oaxen. På ön finns ett gammalt kalkbrott som stupar ner i havet och många vackra skärgårdsvyer att avnjuta.

Sedan är det dags att cykla eller ta pendeltåget tillbaka till Stockholm med många fina cykelminnen från utflyktspärlornas Södertälje med omnejd.

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dagen före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.