Cykelsemester på Utö
Cykling: ca 15 km med start i Utö (Stockholm), Södermanland
1 natt 1 995 kr / pers
Hotell
Gäller helger i maj och två första veckorna i juni 2020.
Ja
 • engelska
 • svenska
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneEn natt på Utö Värdshus
 • done1 x frukostbuffé
 • done1 x 4-rätters specialkomponerad meny
 • done Hyrcykel 2 dagar & färdbeskrivning
 • doneAlltid när du bokar cykelpaket med övernattning via Sweden by Bike: Valfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneAlltid när du bokar via Sweden by Bike: Olycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneBagagetransport
 • doneCykelkärra, barncyklar
 • doneBastu
 • doneHusdjur är välkomna (förbokas)

Upplev Utö och Ålö i Stockholms södra skärgård på cykel. Här cyklar du på vindlande grusvägar i härlig natur genom skogar och hagar eller utmed vattnet. Ön är perfekt att upptäcka med cykel. Vägen som går längs med hela ön, mellan Ålö i söder och Gruvbyn i norr, bjuder på ett skiftande vackert landskap med skog, ängar och hav.

I paketet ingår en specialkomponerad middag på anrika, välrenommerade Utö Värdshus och övernattning i charmiga hotellstugor eller pittoreska Stenhotellet och Kvarnvillan, och så klart en fantastisk frukostbuffé att starta dagen med. Priset inkluderar hotellboende en natt med del i dubbelrum/familjerum. För barnfamiljen finns det tillgång till barncyklar och extrasäng för barnen.

Båtförbindelse finns beroende på säsong från Nynäshamn, Årsta Brygga och Strömkajen i centrala Stockholm (båtresan ingår ej i priset). Det finns möjlighet att ta med din cykel ombord på Waxholmsbolagets båtar. Här hittar du Waxholmsbolagets tidtabeller för skärgårdstrafiken. Här finns en enkel kartafrån Utö turistbyrå och här kan du se filmen om Utö.

Dag 1

Fika i Gruvbyn och hitta en egen strand

I Gruvbyn finns flera restauranger, bageri och aktiviteter men med nån timme på cykel når du även unika sandstränder eller en klippa alldeles för dig själv. I det lilla gruvmuseet intill värdshuset kan du följa intressanta delar av Utös historia, och här finns också en museibutik. Gruvmuseet ligger nära flera av dagbrotten och de många mäktiga varpstenshögarna som präglar landskapet.

I en vacker sluttning ner mot Mysingen ligger Lurgatan med sina röda små stugor. Stugorna byggdes i mitten av 1700-talet efter att många bostäder förstörts av ryssar som härjat på ön. Det bodde två gruvarbetarfamiljer i varje stuga. Utö kyrka är skärgårdens största stenkyrka och uppfördes i mitten på 1800-talet efter ritningar av Johan Fredrik Åbom (han har även ritat Berns salonger, Hasselbacken och Musikaliska akademin i Stockholm). Orgeln anses vara den äldst bevarade i Sörmland.

Utös kanske mest kända byggnad är kvarnen. Den har varit sjömärke och symbol för Utö sedan den uppfördes år 1791. Under sommarmånaderna öppnas kvarnen och då kan du njuta av den fantastiska utsikten.

Utö Värdshus, Stockholms skärgård
Middag
ca 15 km
Dag 2

Frukost och hemresa med Waxholmsbåt

Efter en härlig frukost, tillbringar du förmiddagen med avkoppling eller spännande aktiviteter. På eftermiddagen angör Waxholmsbolaget Utö brygga för vidare färd mot Nynäshamn, Årsta Brygga och Strömkajen i Stockholm (båtresan ingår ej i priset).

Resan tar ungefär en timme, och ger dig möjlighet att njuta av den fina skärgården medan du smälter intrycken från ditt cykeläventyr. Mat och kaffeservering finns ombord.

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till kl 18 dagen före ankomst.
- efter kl 18 dagen före ankomst, 100 % av paketets totalpris.

3 Omdömen

star_rate star_rate star_rate star_rate star_outline
Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_outline
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_half star_outline
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_outline
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_outline star_outline
augusti 2019
Det var inte den bästa upplevelse jag haft. Vårt första intryck av Utö fick vi av kvinnan i Turistbyrån som var en social katastrof. Värdshuset vänligt och mycket bra boende, 4-rätters paketet var bra men vi hade hoppats på mer. OK fungerande cyklar, vägen till Ålö och tillbaka var ganska tråkig, grusväg med skog på båda sidor och vi vågade inte göra någon avstickare pga varningar om skjutbana ner mot vattnet. Jag brukar vara positiv för det mesta men denna vistelse kan inte få bättre betyg.
Carina
juli 2019
Fantastiskt god mat, både på Värdshuset och Båtshaket.
Kerstin Jansson
maj 2019
Cyklarna var inte i bästa skick. En ringklocka fungerade inte. Handbroms saknades på 2 av cyklarna. Vi var 4 st som cyklade.
Inger Edlund

Ta dig hit

- Båtförbindelse: från Nynäshamn, Årsta Brygga och Strömkajen i Stockholm
- Närmaste flygplats: Stockholm/Arlanda
- Närmaste tågstation: Stockholm Central
Utö (Stockholm), Södermanland