Cykelsemester på kalfjället
Saxnäs, Lappland (ca 110 km)
3 nätter fr. 2 965 kr / pers
- 2 nätter på Hotell Klimpfjäll
- 1 natt på Saxnäsgården
- 3 x frukost
- Hyrcykel, hjälm & vägbeskrivning
- Extranatt fr 420 kr/natt

Har du längtat du efter en cykelsemester på kalfjället? I det här tredagarspaketet kan vi erbjuda dig några av landets bästa fjällcykelleder. Här hittar du mellan 200-300 km perfekta stigar och grusvägar som slingrar sig över kalfjället. Årets roligaste cykeläventyr är nära!

Cykelturen kommer att ta dig längs med Vildmarksvägen och den kommer ta dig från klara vatten nere i dalen till kalfjällets toppar vid Stekenjokk. Du cyklar längs med en av Sveriges högst belägna vägar 876 meter över havet och turen erbjuder storslagna vyer över flera fjällmassiv, bland annat Marsfjället.

Dag 1: cirka 40 km cykling från Saxnäs till Klimpfjäll
Cykelturen tar sin början på förmiddagen hos Stalo Adventures i Saxnär. Efter en genomgång av utrustningen är det bara att cykla i väg längs med Vildmarksvägen. Under dagens cykeltur kommer du att kunna stanna till vid Fatmomakke, en kult- och kyrkplats för samerna sedan 1700-talet och en helt unik mötesplats av sitt slag. Den vackra kyrkan från 1880-talet vid Kultsjöns strand används än idag och är öppen sommartid.

Smält dagens intryck i bastun
Midsommar i Fatomakke är en av höjdpunkterna på året och här kan du vandra runt bland samernas kåtor och förrådsbodar som ligger grupperade längs med stigarna uppför sluttningarna. Väl framme i Klimpfjäll checkar du in på Hotell Klimpfjäll där du kan avsluta dagen med en avkopplande stund i bastun.

Dag 2: cirka 40 km cykling från Klimpfjäll till Stekenjokk
Efter en god frukost bär det av på dagens cykeltur som är en av de mest storslagna cykellederna i Klimfjällsområdet. Leden slingrar sig över högfjället i nästan hela sin längd och erbjuder en otrolig utsikt över fjällvärlden. Den byggdes 1969, främst för att underlätta för transporterna till och från Stekenjokks koppargruva.

Dag 3: cirka 30 km cykling från Klimpfjäll till Saxnäs
Efter en god frukost bär det av på den avslutande cykelturen tillbaka till Saxnäs igen.

Njut av matlagning med inspiration från bygden
Väl framme i Saxnäs checkar du in på mysiga Saxnäsgården som ligger vackert inbäddad mellan sjö, skog och fjäll. Här kan du alltid njuta av tillgången till pool, bastu, gym och träningslokal och vill du lyxa till det lite extra finns flera spa-behandlingar att välja mellan. Hotellrummen är trivsamma och smakfullt inredda där både den samiska kulturen och nybyggartraditioner mixas. I hotellets restaurang hämtar kocken och hans personal så mycket inspiration och råvaror från närområdet som de bara kan och om somrarna kan du sitta på uteserveringen och njuta av doften från kött, fisk och fågel som grillas över en kolbädd.

Dag 4: Njut av välsmakande frukost
Dagen inleds med en god frukost innan du börjar förbereda dig för hemfärd.

Ta gärna med dig:
– regnkläder och oömma skor
– mössa och vantar och vindtäta plagg
– solglasögon och termos/flaska för kall dryck

- Närmaste flygplats: Vilhelmina
- Närmaste tågstation: Saxnäs
- Tåg ansluter Saxnäs från Umeå eller Östersund via Vilhelmina.
Saxnäs, Lappland

Fler cykelpaket i närheten