Cykelsemester Göta kanal T/R
Cykling: 74 km med start i Töreboda, Västergötland
3 450 kr/pers (2 nätter)
sell
3 450 kr/pers
hotel
2 nätter
directions_bike
74 km

Allt detta ingår

 • doneTvå nätter på Pensionat Prästgården (del i dubbelrum)
 • done2 x frukostbuffé
 • done2 x lunchpaket att ta med
 • done2 x middag (varmrätt) exkl dryck på Pensionat Prästgården
 • doneEntrébiljett till Göta kanalmuséet
 • doneHyrcykel, 3 växlar med cykelkorg. Medtag egen hjälm
 • doneCykelkarta och färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: 600 kr
 • donePackväska, barnsits och barncykel
 • doneAvbeställningsskydd: 200 kr

Göta kanal är det största byggnadsprojektet i Sveriges historia. Det är också en av de största turistattraktionerna i Sverige, och för dig som vill lära känna en av de vackraste delarna av kanalens sträckning är det här cykelpaketet perfekt. Du upplever många vackra vyer, sommar som vinter, när du cyklar längs de gamla dragvägarna. Kanalens högsta landpunkt på 91,5 meter över havet och den handmanövrerade slussen i Tåtorp är några av sevärdheterna.

Den natursköna cykelturen går på bilfria vägar någon meter från kanalkanten. Start- och slutpunkt är Töreboda som ligger mitt på Göta kanalsträckan. Här bor du två nätter på Prästgårdens Pensionat i Töreboda som blir din bas för cykelpaketet. Under sommaren är det liv och rörelse i gästhamnarna längs Göta kanal. Om du väljer att boka paketet höst eller vinter får du uppleva Göta kanal i vinterskrud. Det är en fantastisk naurupplevelse att cykla i lugnt tempo längs de gamla dragvägarna, stanna till och njuta av en kopp varmt kaffe eller te som du har med dig i ryggsäcken. På kvällen väntar middag och en skön säng på Pensionat Prästgården.

Foto: Carl Schnell

Dag 1 - Töreboda - Sjötorp - Töreboda

hotelPensionat Prästgården, Töreboda
restaurantLunch och middag
directions_bikeca 40 km
dubbelrum-pensionat-prästgården-töreboda-cykelsemester-sweden-by-bike

Resan börjar i Töreboda dit du enkelt kan resa med tåg. Sedan följer en charmerande kanalnära cykeltur förbi 19 slussar fram till Sjötorp. I Sjötorp kan du stanna till och äta medhavd lunch vid hamnbassängen (självklart döpt efter Baltzar von Platen som är kanalens upphovsman). Du kan lära dig mer om kanalen genom ett besök på kanalmuséet (inträde ingår) som ligger vid Sjötorps hamn. När du är nöjd med dagen är det dags att cykla tillbaka till Töreboda och den väntande middagen på Pensionat Prästgården mitt i Töreboda nära Göta kanal.

Dag 2 - Töreboda - Tåtorp - Töreboda

hotelPensionat Prästgården, Töreboda
restaurantFrukost, lunchpaket och middag
directions_bikeca 34 km
dubbelrum-pensionat-prästgården-töreboda-cykelsemester-sweden-by-bike2

Efter en god frukost fortsätter cykelturen till Tåtorp och slutligen ner till Töreboda På vägen passerar du Wassbacken och därefter ön Lanthöjden där du hittar den sju meter höga obelisken som markerar kanalens högsta landpunkt på 91,5 m över havet. Cykelturen fortsätter till vackra Tåtorp där Göta kanal mynnar ut i sjön Viken.

I Tåtorp finns kanalens två handmanövrerade slussar. Den byggdes år 1814, är en nivåsluss som reglerar vattenståndet mellan kanalen och sjön Viken och har en fallhöjd på 0,2 meter. Sedan cyklar du tillbaka till Töreboda där övernattning och middag väntar.

Dag 3 - Töreboda

restaurantFrukost

Njut av frukosten på pensionatet. Cyklarna har du till förfogande även denna dag. Vi hoppas du har fått massor av nya minnen och trevliga upplevelser utmed Göta kanal.

30% av cykelpaketets pris ska betalas senast 7 dagar efter att bokningen är bekräftad. Resterande summa betalas senast 30 dagar innan avresa. Mer detaljerad information skickas ut i samband med bekräftad bokning

Avbokning:
Fram till 40 dagar före startdatum betalas en avgift (500 kr/person om resans pris är max 4 000 kr/person, 1 000 kr/person om resans pris är mer än 4 001 kr/person)
40-31 dagar före startdatum - 60% återbetalning
30-15 dagar före startdatum - 40% återbetalning
I4 dagar före startdatum - ingen återbetalning

14 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratemaj 2023, Christenson C.
A very nice trip. Beautiful view and friendly staffs in the hotel!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinejuli 2022, Nina L.
Då vädret var +35’ borde det funnits en fläkt på rummet. Matpaketet var under all kritik, några skivor kött en sallad gjord på några tomat bitar + några salladsblad och halva lådan med hackad persilja! Ingen mättnad i det ! + till krogen KRUBB i Töreboda 😁👍
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuli 2020, Ruud de Bruijckere
Trevlig boende och bemötande. Bra organiserat. Onödigt snålt att man inte kunde välja hela lunchutbudet vid Baltzars café pga små prisskillnader. Rolig cykelväg Töreboda-Sjötorp.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuni 2020, Anette öhlund
De som var trist var att när jag bokade var priset på sidan 2790kr / pers när jag fick betalningen var den 3100kr! Sen hade jag bokat 1 rutt men blev omstyrd till en annan, men till slut fick jag min rutt som jag beställt! Annars var allt toppen, men priset irriterar mig.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfaugusti 2019, Maria
Fantastiskt.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuli 2019, Kerstin
Verkligt härlig cykeltur! Maten på campingplatsen kunde varit bättre, men annars helt fantastisk resa.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuli 2019, Eva Jonsson
Vackert o fridfullt. Bra cyklar. Trevlig personal o god mat på restaurang Krubb.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuli 2019, Åke Nilsson
Vi var jättenöjda med vår lilla cykelsemester. Startdatum 19 juni. 3: e dagen skull vi få frukost. Vi vill dock påpeka att vi inte fick någon frukost i Jonstorp.. Vi var på plats från kl 07.55- 08.15 .. sedan reste vi vidare. Frukost skulle serveras från 08.00 … men ingen dök upp. Med vänlig hälsning Åke o Gunilla Nilsson
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outlinejuni 2019, Carl-Anders Johnsson
Märkningen av leden på vissa avsnitt bristfällig. Sträckan Töreboda - Sjötorp inga problem, särskilt som man hade kanalen som ledning, till skillnad från sträckan Jonsboda - Tåtorp som så småningom avlägsnade sig från kanalen (kanske beroende på att jag gjorde fel val vid någon ej guidad vägdelning?). I alla fall befann jag mig plötsligt på en led som enligt märkningen slutade i Karlsborg och beslöt mig för att ge upp Tåtorp och nådde efter ett visst irrande tillbaka till Jonsboda.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinejuni 2019, Margareta Öhlin
Fantastiskt trevlig cykeltur i tre dagar. Dock var vädret inte så snällt, blåst och regn två av dagarna. Eftersom vi cyklade så tidigt på säsongen var caféet i Tåtorp inte öppet än. Kan vara bra att notera i programmet. Upplys gärna om att bastun, som vi hoppats på, kostar 300 kronor att hyra!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateseptember 2018, Kiki Morsing
Fantastiskt trevligt och omtänksamt bemötande på Prästgården. Vi var alla tre mycket nöjda med hela upplevelsen.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateaugusti 2018, Emilia Ahnlund
En härlig resa .Vackra naturupplevelser .Lagom långa cykelturer.Göta kanal och dess historia är fantastisk.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateaugusti 2018, Monica Törnquist
Boendet i Brovaktarstugan var över förväntan. Vi kom underfund med att vi känner oss lie för "bortskämda" för att bo i campingstuga, gå till toaletten i mörkret när man behöver gå dit på natten (det var inget fel på stugan). Det var ju inte så långt från Jonstorp till Töreboda. Hade vi haft facit i hand hade vi föredragit att bo i Brovaktarstugan en natt till.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuli 2018, Margret Grönkvist
Bättre än förväntat.