shopping_cart
kr
Cykelpaket Skånes pärlor
Kristianstad, Skåne (ca 127 km)
2 nätter 3 300 kr / pers
 • doneEn natt på Cocoon Gårdshotell (del i dubbelrum)
 • doneEn natt på Alunbrukets Bed & Breakfast (del i dubbelrum)
 • done2 x frukost
 • done2 x middag (exkl dryck)
 • doneCykelkarta och detaljerad färdbeskrivning
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • donePicknickkorg/lunch
 • doneHyrcykel, valfritt upp till 21 vxl: 1 200 kr (inkl hämtning i Kristianstad/lämning i Simrishamn)
 • doneElcykel: 1 700 kr (inkl hämtning i Kristianstad/lämning i Simrishamn)
 • doneCykelguide under färden
 • doneBagagetransport mellan boendena: 650 kr per dag per sällskap (upp till 9 personer)
 • doneGuidade turer på The Absolute Company Åhus, i Kristianstads Vattenrike och/eller i Simrishamn

Lär känna Skåne genom att cykla från Kristianstad till Simrishamn i sydöst. Cykelturen går längs vackra cykelleden Sydostleden och varar i tre dagar. En av pärlorna utmed vägen är medeltidsstaden Åhus med sin klostermur och möjlighet att besöka spritföretaget The Absolut Companys besökscenter. Det blir även cykling i naturreservat med vackra skogar och underbara Haväng där du kan beundra megalitgraven Havängsdösen med 5500 år på nacken.

Mat och dryck är alltid en speciell upplevelse i bördiga Skåne. Under resan blir det ett besök i Kivik med sina klassiska äppelodlingar. Under äppelmarknaden i september kan du beskåda ett konstverk som är gjort av 35 000 äpplen. Du övernattar på gårdshotellet Cocoon i Degeberga och Alunbruket Bed & Breakfast i Verkeåns naturreservat.

Dag 1

Kristianstad - Degeberga

Cocoon Gårdshotell dukat bord

Cykelturen börjar i Kristianstad i södra Skåne. Staden har en lång historia och grundades efter Kalmarkriget 1614 av den danske kungen Christian IV. Missa inte Naturum Vattenriket som ligger ett stenkast från centrala Kristianstad. Sedan fortsätter du mot Åhus som är en av Sveriges bäst bevarade medeltida städer med smala gränder och pittoreska korsvirkeshus. Här finns Absolute Home där du kan lära dig mer om historien och filosofin bakom Absolut Vodka. Du kan njuta av genuin skånsk mat på Åhus Gästgivaregård och underbar glass hittar du hos Tre Kulor glasskiosk längst ner på bryggan vid hamnen.

Färden fortsätter mot Friseboda naturreservat och här cyklar du längs Hanöbukten alldeles intill havet. Du övernattar på charmiga Cocoon Gårdshotell i Degeberga och äter middag i hotellets restaurang.

Cocoon Gårdshotell, Degeberga
Middag
ca 44 km
Dag 2

Degeberga - Alunbruket vid Verkeåns naturreservat

Alunbrukets bed breakfast trädgård

Du börjar dagen med frukost på hotellet, och sedan beger du dig mot dagens mål Alunbruket och Österlen. Vid Maglehem kan du vika av från cykelvägen på banvallen och cykla till Blåherremölla. Här kan du köpa hembakade kakor och dricka kaffe i en underbar gammal gårds- och kvarnmiljö.

För många är Brösarps backar själva sinnebilden av Österlen - både de norra och södra - och här finns mycket att upptäcka. Vyerna är vidunderliga med milsvid utsikt över Verkeåns dalgång. Haväng är en förtrollande vacker plats där milsvida sandstränder möter hedmark och sällsynt sandstäpp. Christinehofs Ekopark och Christinehofs slott från 1700-talet och Hallamölla vattenfall är också väl värda att besöka. På kvällen väntar middag och färdigbäddade sängar på Alunbrukets Bed & Breakfast. Strax intill ligger Skånes äldsta kaffestuga, Alunbruket, där du kan dricka kaffe i underbar kulturmiljö.

Alunbruket Bed & Breakfast, Brösarp
Frukost, Middag
ca 34 km
Dag 3

Alunbruket - Simrishamn

Efter en härlig frukost cyklar du vidare på slingrande vägar i det vackra och kuperade landskapet med slutmål Simrishamn. Du passerar det gamla fiskeläget Kivik med Äppelriket, Kiviks musteri och den årliga Äppelmarknaden. Ta en paus och stanna till på någon av de mysiga caféerna och restaurangerna. Stanna till vid Stenshuvud nationalpark och vandra upp till bergets topp med strålande utsikt över havet och Kivik med alla äppelträdgårdar. En bit söderut ligger Djupadal, med Mandelmanns Trädgårdar.

Simrishamn brukar kallas Österlens huvudstad, och har anor från 1100-talet. Här finns pittoreska pastellfärgade hus med vackert snidade dörrar som är typiska för trakten. En bit söderut ligger Glimmingehus, Nordens bäst bevarade medeltida borg Glimmingehus och inte så långt därifrån Ales stenar, Sveriges största bevarade skeppssättning, Andra platser att besöka är de charmiga fiskelägena Skillinge och Brantevik. Kanske stannar du en extra natt och upptäcker omgivningarna?

Frukost
ca 49 km

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 30 dagar före avresa.
- 30 dagar före avresa, 100% av paketets totalpris

12 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
augusti 2020
John-Åke svensson
Underbar del av Skåne. Många backar OCH slätter!
augusti 2020
Ulla Andersson
Svårt att hitta Alunbruket,stod inte i beskrivningen att man skulle ta av mot Andrarum, så vi cyklade fel. Dålig Skyltning till Degeberga, tog fel pga att leden tog oss till fel Degeberga
augusti 2020
Håkan Ivarsson
cocoon meetings 10/10 Alunbruket 1/10
augusti 2020
Marianne Karlsson
Boendet och maten på Alungårdens B&B drar tyvärr ner omdömet på en annars jättebra resa
juli 2020
Stig Holm resa31089
Hej och tack för en trevlig tur i Östra Skåne, Fina övernattningar som var väl balanserade för trötta cyklister, fint mottagande och bra rum. Middagar och frukostar som passade oss väl.Naturen visades från den finaste sidan med sol, värme och många medvindar, banvallarna var fina att cykla på som även bjöd på fruktstunder efter vägen. Bilder kommer som får användas av er om de passar.
juli 2020
Alexandra Allard
Bortsett från att vi hade lite för enkla cyklar för den sträckan vi cyklade var det en fantastisk upplevelse. Maten var god, men på Alunbruket såldes kvällsmåltiden in som middag, vilket vi inte riktigt höll med om. Maten var god, men mer av kvällsmat/café/kall måltid. Middagen motsvarade inte riktigt våra förväntningar. I övrigt en mycket trevlig utflykt.
juli 2020
Karin Svedin
På Cocoon Meetings fick vi en god tvårätters middag. Övriga gäster åt 5-rätters och vi fick två av deras fem rätter. Det kändes lite snålt. Lägg till så 5 rätter ingår i paketet, så känns det mycket lyxigare. 5 rätter kostade 595kr enligt menyn. På Alunbruket fick vi en tallrik med enkel, god mat. Vin skulle man tagit med sig själv. Delat badrum visade sig vara i ett annat hus en bra bit bort... Mycket bra cykelvägar och tydligt skyltat.
juli 2020
Maria Berg
Tycke väldigt mycket om cykelturen / cykelupplevelsen !!! , men det var inga vidare 🚴🏽‍♀️ ,inte för den turen . Allt gott Maria:)
juli 2020
Yngve Ornerud
Som alltid är Österlen fantastiskt att se och uppleva från cykelsadeln. Det är underbar och omväxlande natur med vackra bokskogar, böljande fält och hänförande vyer över kullarna ner mot Hanöbukten. Den största delen av cyklingen gick på cykelbanor och ibland på trafikerade vägar, men då oftast med lite trafik vilket gjorde att vi alla kunde njuta av cyklingen i lugn och ro. Vi var tre vuxna och två barn (7 och 10 år). För den yngre kunde det ibland bli tufft med jobbiga backar, men för det mesta fungerade det väldigt bra. Maten var bra på våra två boenden, dock borde man tänka på att ha en meny även för barn som inte alltid uppskattar för oss välsmakande \"vuxenmat\". På det stora hela en jättefin upplevelse som vi gärna tar en repris på.
juli 2020
Sofie
Ena boendet dubbelsäng i stort rum, andra boendet våningssäng i litet rum. Ena middagen två lyxiga rätter med vinrättigheter, andra middagen god men enkel kall tallrik utan vinrättigheter
juli 2020
Maria Franzén
Första boendet Cocoon var jättefint men lite för långt ifrån den led vi cyklade.Det blev några extra kilometer som vi i iallafall inte behövde.Andra boendet var spartanskt men ok.Bra om vi vetat att det inte gick och beställa ett glas vin på kvällen, då hade vi kunnat välja att köpa med något själv.Helheten var bra!
juni 2020
Clas Wreifält
Vi kan verkligen rekommendera att ta en cykeltur på Sydostleden från Kristianstad till Simrishamn. Många fina cykelleder och en helt underbar natur.
Kristianstad, Skåne

Fler cykelpaket i närheten