Cykelpaket Skånes pärlor
Kristianstad, Skåne (ca 127 km)
2 nätter 3 300 kr / pers
 • doneEn natt på Cocoon Gårdshotell (del i dubbelrum)
 • doneEn natt på Alunbrukets Bed & Breakfast (del i dubbelrum)
 • done2 x frukost
 • done2 x middag (exkl dryck)
 • doneCykelkarta och detaljerad färdbeskrivning
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • donePicknickkorg/lunch
 • doneHyrcykel, valfritt upp till 21 vxl: 1 200 kr (inkl hämtning i Kristianstad/lämning i Simrishamn)
 • doneElcykel: 1 700 kr (inkl hämtning i Kristianstad/lämning i Simrishamn)
 • doneCykelguide under färden
 • doneBagagetransport mellan boendena: 650 kr per dag per sällskap (upp till 9 personer)
 • doneGuidade turer på The Absolute Company Åhus, i Kristianstads Vattenrike och/eller i Simrishamn

Lär känna Skåne genom att cykla från Kristianstad till Simrishamn i sydöst. Cykelturen går längs vackra cykelleden Sydostleden och varar i tre dagar. En av pärlorna utmed vägen är medeltidsstaden Åhus med sin klostermur och möjlighet att besöka spritföretaget The Absolut Companys besökscenter. Det blir även cykling i naturreservat med vackra skogar och underbara Haväng där du kan beundra megalitgraven Havängsdösen med 5500 år på nacken.

Mat och dryck är alltid en speciell upplevelse i bördiga Skåne. Under resan blir det ett besök i Kivik med sina klassiska äppelodlingar. Under äppelmarknaden i september kan du beskåda ett konstverk som är gjort av 35 000 äpplen. Du övernattar på gårdshotellet Cocoon i Degeberga och Alunbruket Bed & Breakfast i Verkeåns naturreservat.

Dag 1

Kristianstad - Degeberga

Cocoon Gårdshotell dukat bord

Cykelturen börjar i Kristianstad i södra Skåne. Staden har en lång historia och grundades efter Kalmarkriget 1614 av den danske kungen Christian IV. Missa inte Naturum Vattenriket som ligger ett stenkast från centrala Kristianstad. Sedan fortsätter du mot Åhus som är en av Sveriges bäst bevarade medeltida städer med smala gränder och pittoreska korsvirkeshus. Här finns Absolute Home där du kan lära dig mer om historien och filosofin bakom Absolut Vodka. Du kan njuta av genuin skånsk mat på Åhus Gästgivaregård och underbar glass hittar du hos Tre Kulor glasskiosk längst ner på bryggan vid hamnen.

Färden fortsätter mot Friseboda naturreservat och här cyklar du längs Hanöbukten alldeles intill havet. Du övernattar på charmiga Cocoon Gårdshotell i Degeberga och äter middag i hotellets restaurang.

Cocoon Gårdshotell, Degeberga
Middag
ca 44 km
Dag 2

Degeberga - Alunbruket vid Verkeåns naturreservat

Alunbrukets bed breakfast trädgård

Du börjar dagen med frukost på hotellet, och sedan beger du dig mot dagens mål Alunbruket och Österlen. Vid Maglehem kan du vika av från cykelvägen på banvallen och cykla till Blåherremölla. Här kan du köpa hembakade kakor och dricka kaffe i en underbar gammal gårds- och kvarnmiljö.

För många är Brösarps backar själva sinnebilden av Österlen - både de norra och södra - och här finns mycket att upptäcka. Vyerna är vidunderliga med milsvid utsikt över Verkeåns dalgång. Haväng är en förtrollande vacker plats där milsvida sandstränder möter hedmark och sällsynt sandstäpp. Christinehofs Ekopark och Christinehofs slott från 1700-talet och Hallamölla vattenfall är också väl värda att besöka. På kvällen väntar middag och färdigbäddade sängar på Alunbrukets Bed & Breakfast. Strax intill ligger Skånes äldsta kaffestuga, Alunbruket, där du kan dricka kaffe i underbar kulturmiljö.

Alunbruket Bed & Breakfast, Brösarp
Frukost, Middag
ca 34 km
Dag 3

Alunbruket - Simrishamn

Efter en härlig frukost cyklar du vidare på slingrande vägar i det vackra och kuperade landskapet med slutmål Simrishamn. Du passerar det gamla fiskeläget Kivik med Äppelriket, Kiviks musteri och den årliga Äppelmarknaden. Ta en paus och stanna till på någon av de mysiga caféerna och restaurangerna. Stanna till vid Stenshuvud nationalpark och vandra upp till bergets topp med strålande utsikt över havet och Kivik med alla äppelträdgårdar. En bit söderut ligger Djupadal, med Mandelmanns Trädgårdar.

Simrishamn brukar kallas Österlens huvudstad, och har anor från 1100-talet. Här finns pittoreska pastellfärgade hus med vackert snidade dörrar som är typiska för trakten. En bit söderut ligger Glimmingehus, Nordens bäst bevarade medeltida borg Glimmingehus och inte så långt därifrån Ales stenar, Sveriges största bevarade skeppssättning, Andra platser att besöka är de charmiga fiskelägena Skillinge och Brantevik. Kanske stannar du en extra natt och upptäcker omgivningarna?

Frukost
ca 49 km

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 30 dagar före avresa.
- 30 dagar före avresa, 100% av paketets totalpris

1 Omdöme star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
juni 2020
Clas Wreifält
Vi kan verkligen rekommendera att ta en cykeltur på Sydostleden från Kristianstad till Simrishamn. Många fina cykelleder och en helt underbar natur.
Kristianstad, Skåne

Fler cykelpaket i närheten