Cykelpaket Sjuhäradsrundan
Cykling: 150 km med start i Svenljunga, Västergötland
5 600 kr/pers (2 nätter)
sell
Pris
5 600 kr/pers
hotel
Boende
2 nätter
directions_bike
Cykling
150 km

Allt detta ingår

 • done2 nätter (del i dubbelrum)
 • done2 x frukost
 • done3 x lunch
 • doneEnklare middag (Dag 1) exkl dryck
 • done2-rätters middag (Dag 2) exkl dryck
 • doneBagagetransport mellan hotellen
 • doneCykelkarta och färdbeskrivning med tips längs vägen

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två nätter
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneHyrcykel, 7-växlad citybike med cykelkorg: 550 kr
 • doneElcykel, 7-växlad med cykelkorg: 1 500 kr

Med över 1000 sjöar, djupa skogar och ett rikt naturliv är det här en riktigt vacker plats att uppleva på cykel – i din egen takt. Njut av ett kulturlandskap och cykla på en nästintill helt bilfri, asfalterad cykelled som tar dig genom kuperad natur utan att du behöver kämpa så mycket i backarna. Sjuhäradsrundan går till största delen på en gammal banvall. Det innebär att du kommer att passera flera vackra stationsbyggnader och gamla järnvägsbroar. Bitvis cyklar du ovanför grantopparna! Med tanke på att hela rundan förutom några kilometer är helt bilfri så är det här en utmärkt cykelupplevelse för hela familjen.

Längs med cykelvägen finns flera sevärdheter. Cykelleden tar dig genom byar och samhällen. Stanna till och njut av naturen, av de stilla sjöarna. En fördel med Sjuhäradsrundan är att du cyklar en runda och får start och mål på samma ställe. Paketet startar och avslutas i Svenljunga. Bagaget transporteras mellan boendena. Du behöver bara tänka på att ta med vad du behöver för dagen på cykeln. Bagaget finns på plats när du anländer till hotellet. Du övernattar på Hotell Solhem Park i Borås och Hotell Bogesund i Ulricehamn.

OBS! Avresa bokas onsdag eller fredag. Barnrabatt (6-13 år): från 3 500 kr/pers i dubbelrum.

Dag 1 - Svenljunga - Borås

hotelHotell Solhem Park, Borås
restaurantLunch och middag
38 km
sjuharadsrundan-cykelled-skylt-cykelpaket-sweden-by-bike2

Du cyklar på Kindsbanan som trafikerades med godståg mellan Borås och Svenljunga 1885-1902. En av Sveriges mest kortlivade järnvägar. Vissa delar är hårt packad grusväg men i övrigt cyklar du på asfalt. Du passerar många sjöar och badplatser på dagens tur. Mellan Svenljunga och Lockryd cyklar du på en rak cykelled som tar dig genom doftade myrmark. Du stannar vid Köksträdgården i Lockryd och äter dagens lunch. Framme i Borås cyklar du på stadens cykelbanor fram till Hotell Solhem Park.

Hotellet ligger en liten bit utanför centrum och de kan ordna cykelförvaring inomhus. Ta gärna en promenad till Borås centrum, det tar ca 15 minuter. I Borås finns både spännande offentlig konst och mysiga caféer. På kvällen väntar kvällens middag och en skön säng på hotellet.

Dag 2 - Borås - Ulricehamn

hotelHotell Bogesund, Ulricehamn
restaurantFrukost, lunch och middag
47 km
cykelpaket-smultron-langs-vagen-sweden-by-bike_foto-david-hultberg2

Du börjar cykelturen med att cykla samma väg tillbaka som du kom igår. När du lämnat Borås kommer du ut på den gamla banvallen som tar dig hela vägen till Ulricehamn. Det finns både badsjöar och caféer längs vägen. Du stannar för lunch (antingen på Älvåkers skafferi eller Café Vings Kvarn). Därefter passerar du samhällena Nitta och Hökerum. Du cyklar utmed ån Viskan och här kan du se spåren efter bäver som finns i vattendraget. Stanna gärna till och titta på Vädersholms borgruin. Snart är du framme i Ulricehamn, och där kan du avsluta cykelturen med ett besök på Kallbadhuset med bastu och bad i sjön. Hotellet ligger centralt strax intill cykelleden och här väntar ett trevligt rum och en 2-rätters middag på restaurang Bryggan alldeles invid Åsundens strand.

Dag 3 - Ulricehamn - Svenljunga

restaurantFrukost och lunch
65 km
cykla-sjuhäradsrundan-sweden-by-bike

Idag cyklar du en fantastiskt vacker del av leden, längs med sjön Åsunden. Branta lövklädda sluttningar och kuperad terräng på båda sidor av cykelbanan. Här cyklar du på historisk mark. Sten Sture den yngre sårades av en kanonkula på Åsundens is år 1520. I höjd med Marbäck hittades Bredgårdsmannen, som med sina ca 9500 år är bland de absolut äldsta skelettfynden i Skandinavien. Du cyklar vidare förbi Vegby där finns camping, badplats och butik. Månstad är ett litet samhälle som har fler kor än invånare. Härifrån kan du om du vill göra en avstickare till Hofsnäs Herrgård och Torpa Stenhus (12 respektive 22 km fram och tillbaka till cykelleden). Du kommer fram till Limmared med många secondhandbutiker, antikt och retro. Glasets hus är ett besöksmål som du inte får missa och här äter du dagens lunch. Du fortsätter mot Tranemo där den sexkantiga kyrkan med sju torn är ett av ortens landmärken. Därefter kommer du till Uddebo - ett fantastiskt exempel på hur konst och kultur kan vara drivande i platsers utveckling. Turen avslutas i Svenljunga med många trevliga butiker runt det kullerstensbelagda torget. Kanske vill du stanna en extra natt?

Hela beloppet betalas via faktura till arrangören senast 14 dagar innan avresa.

Vid avbokning senast två veckor innan avresa betalas 90% av kostnaden för paketet tillbaka.
Vid avbokning senare än två veckor, dock senast två dagar innan avresa, betalas 50% av kostnaden tillbaka.
Vid senare avbokning än två dagar sker ingen återbetalning.

1 Omdöme

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
juli 2024, Birgitta I.
En mycket lättcyklad runda, passar alla. Bra hyrcyklar. Intressant avseende natur, kultur och historia. Så vackert i lövskog med fågelsång. Missa inte avstickare för Skottek, mininaturum. Ge gärna Borås en dag för textilmuseet och konsten på stan.