shopping_cart
kr
Cykelpaket på Söderåsen
Skäralid, Skåne (ca 40 km)
2 nätter 1 250 kr / pers
 • doneTvå nätter på Pensionat Söderåsen
 • done2 x frukost
 • done1 x picknicklunch
 • done2 x eftermiddagsfika
 • doneHyrcykel & cykelhjäm
 • doneCykelkarta med turförslag
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneTurridning
 • doneÅk segway
 • donePaddla kanot

Välkommen till ett fantastiskt cykelpaket i lugn och avkopplande miljö. Här varvas kulturella sevärdheter med läckra lokala delikatesser och dramatisk natur. För vad sägs om att cykla till Skånes vackraste vulkan? Och på eftermiddagen serveras det något hembakat till kaffet.  

Vägarna kring Söderåsen och i Rönneådalen är många och mysiga. De bjuder på vacker och varierad natur med många sevärdheter, lokala delikatesser och platser med höga natur- och kulturvärden längs med vägen. Här på Söderåsen möter du till exempel dramatisk natur med djupa sprickdalar, rasbranter, strömmande vatten och lummig urskogsartad ädellövsskog.

Familjevänligt och rofyllt
Väl tillbaka på pensionatet kan du njuta av att sitta utomhus på den härliga tomten. På den stora gräsmattan kan starka små ben springa av sig överskottsenergi och busa långt från trafikerade vägar. I ena änden av tomten finns också en mysig lekplats med rutschkana, lekstuga och skeppet Hoppetossan. Här finns även en hund som älskar barn, två getter och några höns som du som gäst gärna får bekanta dig med. På pensionat Söderåsen finns också skötrum i ena duschrummet, spjälsäng att hyra, barnstolar i matsalen och bärstol till barn och sulky att låna för vandringar och promenader i de vackra omgivningarna.

På kvällen kan du hyra grillen om du vill eller så kan du ta en kort promenad till Skäralids restaurang som ligger precis vid entrén till Söderåsens Nationalpark och dess Naturrum. Där kan du njuta av ekologisk, årstidsanpassad och närproducerad mat innan du kan lägga dig bland de svala lakanen och fluffiga täckena för ännu en natts god sömn.

Foto: Klara Leo, Pensionat Söderåsen

Dag 1

Upptäck trakten runt Söderåsen

Från Pensionat Söderåsen är det inte långt till närmaste sevärdhet eller gårdsbutik där du kan smaka på närodlade läckerheter. Vill du bara göra en kort tur i trakten kan du cykla till svampskogen, badsjön eller till något av personalen på pensionat Söderåsens smultronställen.

För landsvägscyklisten finns många bra stigar på åsen med varierande utmaningsgrad och backen från Ljungbyhed upp på åsen sägs vara en riktig höjdare för dig som vill utmana dig själv med ett långt och sugande uppförslut. För mountaibikecyklister finns många fina stigar, både de som går utför och cross-country. Här finns också den 5 km långa mountainbikeslingan som går genom barr- och lövskog på Söderåsens sluttningar. Skogsvägarna är lättcyklade men även om den inte är extrem så är den ändå tillräckligt utmanande. Väl tillbaka på pensionatet bjuds du vid tretiden på något nybakat och frestande gott till kaffet och du kan ta igen dig sittandes i den stora trädgården med utsikt över Söderåsen, Skäralidsravinen och Kopparhatten. På kvällen rekommenderar vi en kort cykeltur, mindre än 5 km, till den mysiga restaurangen Stationen i byn Röstånga där du kan avnjuta en god middag.

Pensionat Söderåsen, Skäralid
Eftermiddagsfika
10-20 km
Dag 2

Cykla längs en natur- och kulturrunda

Efter en god natts sömn i något av de ljusa och vackert inredda rummen kan du njuta av att se solen gå upp över den omgivande grönskan. Frukosten serveras i matsalen och ger garanterat en god start på dagen. Är det fint väder rekommenderar vi att du tar med dig frukosten ut i trädgården och njuter av morgonsolen. Här serveras kaffe, te, juice, smörgåsar med olika pålägg, fil/yoghurt med flingor och kokt ägg varje morgon. Någon nybakad överraskning brukar också dyka upp. Med dig i packningen har du en picknicklunch.

Dagens cykeltur går bland annat till Jällabjär, Skånes vackraste vulkanberg. Ja, för det finns faktiskt flera vulkaner här i området, alla från juraperioden. Vägen dit slingrar sig mellan betande kor och hästar, björnbärssnår och vackra stenmurar. Strax efter Anderstorp passerar du den berömda enebacken och strax därefter cyklar du förbi en glänta där det står en minnessten över Slaget i Anderstorp från 1677. Här finns plats att sitta ner och njuta av något att äta eller dricka.

Pensionat Söderåsen, Skäralid
Frukost, picknicklunch & eftermiddagsfika
22 km
Dag 3

Frukost och hemfärd

Efter ännu en god natts sömn startar du denna dag med en god frukost och startar dagen i din egen takt.

Frukost

2 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
juni 2019
Gunilla Bergh
Trevlig boende och trevlig personal. Lite långt 6km till närmsta stället att äta på kvällen, men man kunde själv fixa mat på stället om man hade vetat det.
augusti 2018
Sten Gyldén
Mycket trevligt och en underbar personal
- Närmaste flygplats: Stururp/Malmö eller Kastrup/Köpenhamn
- Närmaste tågstation: Stehag eller Klippan
- Buss 518 går mellan Stehag och Klippan. Gå av vid hållplats ”Skäralid Nationalparken”, därifrån är det cirka 10 minuters promenad till Pensionat Söderåsen.
Skäralid, Skåne

Fler cykelpaket i närheten