Cykelpaket på Söderåsen
Cykling: 40 km med start i Skäralid, Skåne
1 550 kr/pers (2 nätter)
sell
1 550 kr/pers
hotel
2 nätter
directions_bike
40 km

Allt detta ingår

 • doneTvå nätter på Pensionat Söderåsen
 • done2 x frukost
 • done1 x picknicklunch
 • done2 x eftermiddagsfika
 • doneHyrcykel & cykelhjäm
 • doneCykelkarta med turförslag

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneTurridning
 • doneÅk segway
 • donePaddla kanot

Välkommen till ett fantastiskt cykelpaket i lugn och avkopplande miljö. Här varvas kulturella sevärdheter med läckra lokala delikatesser och dramatisk natur. För vad sägs om att cykla till Skånes vackraste vulkan? Och på eftermiddagen serveras det något hembakat till kaffet.  

Vägarna kring Söderåsen och i Rönneådalen är många och mysiga. De bjuder på vacker och varierad natur med många sevärdheter, lokala delikatesser och platser med höga natur- och kulturvärden längs med vägen. Här på Söderåsen möter du till exempel dramatisk natur med djupa sprickdalar, rasbranter, strömmande vatten och lummig urskogsartad ädellövsskog.

Familjevänligt och rofyllt
Väl tillbaka på pensionatet kan du njuta av att sitta utomhus på den härliga tomten. På den stora gräsmattan kan starka små ben springa av sig överskottsenergi och busa långt från trafikerade vägar. I ena änden av tomten finns också en mysig lekplats med rutschkana, lekstuga och skeppet Hoppetossan. Här finns även en hund som älskar barn, två getter och några höns som du som gäst gärna får bekanta dig med. På pensionat Söderåsen finns också skötrum i ena duschrummet, spjälsäng att hyra, barnstolar i matsalen och bärstol till barn och sulky att låna för vandringar och promenader i de vackra omgivningarna.

På kvällen kan du hyra grillen om du vill eller så kan du ta en kort promenad till Skäralids restaurang som ligger precis vid entrén till Söderåsens Nationalpark och dess Naturrum. Där kan du njuta av ekologisk, årstidsanpassad och närproducerad mat innan du kan lägga dig bland de svala lakanen och fluffiga täckena för ännu en natts god sömn.

Foto: Klara Leo, Pensionat Söderåsen

Dag 1 - Upptäck trakten runt Söderåsen

hotelPensionat Söderåsen, Skäralid
restaurantEftermiddagsfika
directions_bike10-20 km

Från Pensionat Söderåsen är det inte långt till närmaste sevärdhet eller gårdsbutik där du kan smaka på närodlade läckerheter. Vill du bara göra en kort tur i trakten kan du cykla till svampskogen, badsjön eller till något av personalen på pensionat Söderåsens smultronställen.

För landsvägscyklisten finns många bra stigar på åsen med varierande utmaningsgrad och backen från Ljungbyhed upp på åsen sägs vara en riktig höjdare för dig som vill utmana dig själv med ett långt och sugande uppförslut. För mountaibikecyklister finns många fina stigar, både de som går utför och cross-country. Här finns också den 5 km långa mountainbikeslingan som går genom barr- och lövskog på Söderåsens sluttningar. Skogsvägarna är lättcyklade men även om den inte är extrem så är den ändå tillräckligt utmanande. Väl tillbaka på pensionatet bjuds du vid tretiden på något nybakat och frestande gott till kaffet och du kan ta igen dig sittandes i den stora trädgården med utsikt över Söderåsen, Skäralidsravinen och Kopparhatten. På kvällen rekommenderar vi en kort cykeltur, mindre än 5 km, till den mysiga restaurangen Stationen i byn Röstånga där du kan avnjuta en god middag.

Dag 2 - Cykla längs en natur- och kulturrunda

hotelPensionat Söderåsen, Skäralid
restaurantFrukost, picknicklunch & eftermiddagsfika
directions_bike22 km

Efter en god natts sömn i något av de ljusa och vackert inredda rummen kan du njuta av att se solen gå upp över den omgivande grönskan. Frukosten serveras i matsalen och ger garanterat en god start på dagen. Är det fint väder rekommenderar vi att du tar med dig frukosten ut i trädgården och njuter av morgonsolen. Här serveras kaffe, te, juice, smörgåsar med olika pålägg, fil/yoghurt med flingor och kokt ägg varje morgon. Någon nybakad överraskning brukar också dyka upp. Med dig i packningen har du en picknicklunch.

Dagens cykeltur går bland annat till Jällabjär, Skånes vackraste vulkanberg. Ja, för det finns faktiskt flera vulkaner här i området, alla från juraperioden. Vägen dit slingrar sig mellan betande kor och hästar, björnbärssnår och vackra stenmurar. Strax efter Anderstorp passerar du den berömda enebacken och strax därefter cyklar du förbi en glänta där det står en minnessten över Slaget i Anderstorp från 1677. Här finns plats att sitta ner och njuta av något att äta eller dricka.

Dag 3 - Frukost och hemfärd

restaurantFrukost

Efter ännu en god natts sömn startar du denna dag med en god frukost och startar dagen i din egen takt.

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dagen före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.

3 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfaugusti 2023, Charlotte W.
Ett fantastiskt mysigt ställe med bra möjligheter att umgås och grilla på den stora uteplatsen. Trevligt bemötande o rena o fina rum.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuni 2019, Gunilla Bergh
Trevlig boende och trevlig personal. Lite långt 6 km till närmsta stället att äta på kvällen, men man kunde själv fixa mat på stället om man hade vetat det.
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outlineaugusti 2018, Sten Gyldén
Mycket trevligt och en underbar personal.