Cykelpaket på Lugnåsberget Ekohotell
Cykling: 60 km med start i Mariestad, Västergötland
2 795 kr/pers (2 nätter)
sell
2 795 kr / pers
hotel
2 nätter
directions_bike
60 km

Allt detta ingår

  • doneBoende 2 nätter i eget rum med dusch/wc
  • doneSänglinne, handdukar och slutstädning
  • done2 x ekologisk frukostkorg
  • done2 x lunchkorgar
  • done1 x middagskorg
  • doneTillgång till bastu
  • doneCykel, eller förvaring i låst utrymme för din egen cykel
  • doneKartor

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg: 575 kr

Känner du för att prova ett cykelpaket som bygger extra mycket på hållbarhet är det här något för dig. Vänerskärgården med Kinnekulle är ett av Sveriges sju biosfärområden. Ett biosfärområde är ett modellområde för hållbar utveckling. Här på Lugnåsberget kan du njuta av dofterna och växterna längs vägkanterna. Utmanas uppför backarna eller vila i stillheten. Du cyklar på vindlande lågtrafikerade grusvägar med vackra utsikter i spännande miljöer. 

Lugnåsberget är Västergötlands minsta platåberg och ligger både i biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle och Platåbergens Geopark. Här finns markerade vandringsleder, vindlande grusvägar och stora skogar som passar för cykling och vandring. Res hit med Kinnekulletåget och vandra upp till ekohotellet eller beställ skjuts från stationen med Närtrafiken.

Dag 1

Varggrop och rövarnäste

Lugnåsberget-sjön-Vristulven-i-höstfärger

Den första dagen ägnar du med fördel åt lokala begivenheter på Lugnåsberget. Cykla ner till sjön Vristulven och in i skogen till det gamla rövarnästet Tjuvugnen. Cykla på toppen av berget och njut av utsikten över såväl Vänern, Kinnekulle som Billingen. Eller så kikar du ner i den stora varggropen mitt inne i skogen. Avstånden är korta och det finns många möjligheter till stopp längs vägen.

Lugnåsberget Ekohotell
ca 20 km
Dag 2

Mariestad och kanske en titt på Göta kanal

Vänern-house-500160_1920

Den andra dagen är det dags att bekanta sig med den trevliga staden Mariestad vid Vänerns strand. I Mariestad kan vi rekommendera att besöka Universitetsparken och residensön med dess museum. Är du sugen på lunch kanske någon av bodarna i populära gästhamnen kan passa.

Vill du cykla ännu längre går Biosfärleden mellan Kinnekulle och Mariestad några kilometer från ekohotellet. Till Göta kanal är det cirka 50 km via sjön Östen. En tur på den vackra Vallevägen är ca 60 km lång. Du kan välja någon av ekohotellets lokalproducerade matkorgar eller laga egen mat att ta med i hotellets gästkök.

Lugnåsberget Ekohotell
Frukostkorg
ca 40 km
Dag 3

Frukost och hemfärd

Lugnås cykelpaket

Dags att äta frukost och packa ihop med många fina cykelminnen från Västergötland och trakterna kring Lugnåsberget.

Frukostkorg

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dagar före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.