Cykelpaket på Björkhaga
Mullsjö, Västergötland (ca 70-90 km)
2 nätter 2 980 kr / pers
  • done2 nätter på Hotell Björkhaga (del i dubbelrum)
  • doneVälkomstdrink och fika
  • done2 x frukost
  • done2 x picknicklunch
  • done2 x middag
  • doneHyrcykel och hjälm (3 dagar)
  • doneKartor och färdbeskrivningar
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg: 295 kr
  • doneElcykel: 200 kr/dag

I det här cykelpaketet kombineras god mat, dryck och härlig cykling i det vackra landskapet runt Mullsjö. Under två spännande dagar upptäcker du trakten genom att följa lokala cykelleder eller ta en långtur på Västgötaleden. När dagens cykling är över har du möjlighet att besöka relaxavdelningen innan du avnjuter en välförtjänt trerättersmiddag i restaurangen på Björkhaga Hotell & Konferens i centrala Mullsjö. 

Staden har fått sitt namn av närbelägna Mullsjön. I trakten finns även sjöarna Stråken och Brängen samt ån Tidan. Naturen är vacker och cykellederna många i antal. I restaurangen på Björkhaga Hotell & Konferens är det i huvudsak lokala råvaror som gäller. Skogarna i området bidrar med bär, svampar och vilt som hjort, rådjur och älg.

Dag 1

Ankomst till Hotell Björkhaga

Ni anländer till hotellet efter lunch och checkar in i något av de fina enkel- eller dubbelrummen. Sedan kan ni fika i trädgården eller i någon av de sköna soffgrupperna på hotellet innan ni provar ut er cykel som de två kommande dagarna tar er runt Mullsjö och dess magiska natur. Be gärna om rekommendationer när det gäller cykellederna så kan ni få lite olika alternativ.

Sandhemsrundan är lättrampad och går i nordlig riktning. Ni följer delvis sjön Stråken längs Västgötaleden och upplever skog, ängar och sjöar under turen. Här finns fina badplatser och mysiga caféer. Rundan är relativt lättrampad och tar ca 3-3,5 timmar att cykla. Efter ert första cykeläventyr kan ni återhämta er med ett glas bubbel i hotellets avkopplande utomhusspa och känna hur kroppen slappnar av ända in i själen. Ta god tid på er, på Björkhaga finns tid att njuta. På kvällen väntar en trerätters middag.

Hotell Björkhaga, Mullsjö
Fika vid ankomst, picknicklunch, middag
ca 35 km
Dag 2

Cykeltur med urskogar, kulturhistoria och fina bad

Hotell Björkhaga restaurang

Morgonen startar med en generöst tilltagen frukostbuffé med allt från mejeri och kallskuret till krämig äggröra, korvar, köttbullar och nybakt bröd från konditoriet. Behöver ni ladda upp lite extra så kokar vi gröt på beställning, bara att säga till! Här finns det mesta och givetvis något sött till kaffet.

Efter frukosten får ni en ryggsäck med kaffe/te, juice, kexchoklad, frukt och fika att ta med på dagens cykeltur. Ni får även med er en Björkhaga-vattenflaska att ta med hem. Prova att cykla Brängen runt (35 km) med urskogsreservat, unika landskapsmiljöer och kulturhistoria eller Bottnarydsrundan som är litet längre (53 km) med unika kulturmiljöer, urskogar och fantastiska kyrkor. Ni passerar även flera fina badplatser. På kvällen äter ni en välkomponerad trerätters middag.

Hotell Björkhaga, Mullsjö
Frukost, picknicklunch, middag
ca 35-53 km
Dag 3

Dags för hemresa

Hotell Björkhaga dubbelrum

Efter en god natts sömn är det dags för den fina frukostbuffén. Med massor av cykelminnen i bagaget checkar du ut från rummet och sedan är det dags för hemfärd med vattenflaskan som minne.

Hotell Björkhaga, Mullsjö
Frukost
ca 35 km

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 3 dagar före avresa.
- 3 dagar före avresa, 100 % av paketets totalpris.

Mullsjö, Västergötland

Fler cykelpaket i närheten