Cykelpaket på Björkhaga
Cykling: 70 km med start i Mullsjö, Västergötland
3 390 kr/pers (2 nätter)
sell
3 390 kr / pers
hotel
2 nätter
directions_bike
70 km

Allt detta ingår

  • done2 nätter på Hotell Björkhaga (del i dubbelrum)
  • doneVälkomstdrink och fika
  • done2 x frukost
  • done2 x picknicklunch
  • done2 x middag
  • doneHyrcykel och hjälm (3 dagar)
  • doneKartor och färdbeskrivningar

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg: 295 kr
  • doneElcykel: 200 kr/dag

I det här cykelpaketet kombineras god mat, dryck och härlig cykling i det vackra landskapet runt Mullsjö. Under två spännande dagar upptäcker du trakten genom att följa lokala cykelleder eller ta en långtur på Västgötaleden. När dagens cykling är över har du möjlighet att besöka relaxavdelningen innan du avnjuter en välförtjänt trerättersmiddag i restaurangen på Björkhaga Hotell & Konferens i centrala Mullsjö. 

Staden har fått sitt namn av närbelägna Mullsjön. I trakten finns även sjöarna Stråken och Brängen samt ån Tidan. Naturen är vacker och cykellederna många i antal. I restaurangen på Björkhaga Hotell & Konferens är det i huvudsak lokala råvaror som gäller. Skogarna i området bidrar med bär, svampar och vilt som hjort, rådjur och älg.

Dag 1 - Ankomst till Hotell Björkhaga

hotelHotell Björkhaga, Mullsjö
restaurantFika vid ankomst, picknicklunch, middag
directions_bikeca 35 km

Ni anländer till hotellet efter lunch och checkar in i något av de fina enkel- eller dubbelrummen. Sedan kan ni fika i trädgården eller i någon av de sköna soffgrupperna på hotellet innan ni provar ut er cykel som de två kommande dagarna tar er runt Mullsjö och dess magiska natur. Be gärna om rekommendationer när det gäller cykellederna så kan ni få lite olika alternativ.

Sandhemsrundan är lättrampad och går i nordlig riktning. Ni följer delvis sjön Stråken längs Västgötaleden och upplever skog, ängar och sjöar under turen. Här finns fina badplatser och mysiga caféer. Rundan är relativt lättrampad och tar ca 3-3,5 timmar att cykla. Efter ert första cykeläventyr kan ni återhämta er med ett glas bubbel i hotellets avkopplande utomhusspa och känna hur kroppen slappnar av ända in i själen. Ta god tid på er, på Björkhaga finns tid att njuta. På kvällen väntar en trerätters middag.

Dag 2 - Cykeltur med urskogar, kulturhistoria och fina bad

hotelHotell Björkhaga, Mullsjö
restaurantFrukost, picknicklunch, middag
directions_bikeca 35-53 km
Hotell Björkhaga restaurang

Morgonen startar med en generöst tilltagen frukostbuffé med allt från mejeri och kallskuret till krämig äggröra, korvar, köttbullar och nybakt bröd från konditoriet. Behöver ni ladda upp lite extra så kokar vi gröt på beställning, bara att säga till! Här finns det mesta och givetvis något sött till kaffet.

Efter frukosten får ni en ryggsäck med kaffe/te, juice, kexchoklad, frukt och fika att ta med på dagens cykeltur. Ni får även med er en Björkhaga-vattenflaska att ta med hem. Prova att cykla Brängen runt (35 km) med urskogsreservat, unika landskapsmiljöer och kulturhistoria eller Bottnarydsrundan som är litet längre (53 km) med unika kulturmiljöer, urskogar och fantastiska kyrkor. Ni passerar även flera fina badplatser. På kvällen äter ni en välkomponerad trerätters middag.

Dag 3 - Dags för hemresa

hotelHotell Björkhaga, Mullsjö
restaurantFrukost
Hotell Björkhaga dubbelrum

Efter en god natts sömn är det dags för den fina frukostbuffén. Med massor av cykelminnen i bagaget checkar du ut från rummet och sedan är det dags för hemfärd med vattenflaskan som minne.

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 3 dagar före startdatum.
- 3 dagar före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

2 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinejuni 2022, Jan H.
Trevlig personal, god mat. Cyklingen var jobbig, rullgrus å backigt.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinejuli 2020, Gunilla Brorsson
Utmärkt service och superengagerad personal. Lite omodernt men hemtrevligt. Fina och nya cyklar med olika grad av finesser. Generöst med, omsorgsfullt lagad och god mat men totalpaketet kändes ändå inte riktigt prisvärt när man försöker dela upp vad man egentligen betalt för det.
Svar från arrangören
Här på Björkhaga Hotell & Konferens strävar vi alltid efter att göra lite mer. Det är viktigt för oss att du som gäst känner dig omhändertagen med det "lilla extra" här hos oss. Just det är ibland svårt att värdera och sätta ett exakt pris på men vi kommer att göra allt för att du och ditt sällskap ska få valuta för pengarna.
Vi är lyhörda, så kom gärna med dina funderingar direkt så löser vi dem på en gång.
Varmt välkomna till Björkhaga Hotell & Konferens i Mullsjö!