Cykelpaket Göta kanal 54 km
Cykling: 54 km med start i Sjötorp, Västergötland
1 950 kr/pers (1 natt)
sell
1 950 kr / pers
hotel
1 natt
directions_bike
54 km

Allt detta ingår

  • doneEn natt i 4-bäddstuga
  • done1 x frukost
  • done1 x lunchpaket (exkl dryck)
  • done1 x middag (exkl dryck)
  • doneHyrcykel & turbeskrivning
  • doneCykelservice vid behov

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneCykelkärra
  • doneHusdjur är välkomna (förbokas)

Upplev en fantastisk cykelsemester längs med Göta kanal i ett av våra mest populära cykelpaket. Under de två dagarnas cykling kommer du bland annat att passera 16 slussar och flera broar samtidigt som du njuter av upplevelsen att cykla fram längs med kanalen på den bilfria cykelvägen.

Göta kanal, som ibland kallas för ”Sveriges blå band” är en av världens märkligaste vattenvägar. Med sina 190,5 kilometer handgrävd kanal förbinder den landets två största städer där den sträcker sig från Sjötorp vid Vänerns strand till Slätbacken mellan Söderköping och Mem i Östergötland.

Dag 1

Cykla längs Sveriges blå band

Cyklarna hämtas ut mellan kl 09.00-11.30 vid Sjötorps cykeluthyrning som ligger precis norr om kanalbron. Du cyklar hela tiden tätt intill Göta kanal på den gamla dragvägen där oxar förr drog fram båtarna. Cykelturen går genom vacker grönska och ett levande kulturlandskap med gårdar, djur och åkrar. Längs med vägen finns det mycket att uppleva och för många är cykelupplevelsen i sig är viktigare än själva målet med resan.

Efter cirka 7 km cykling från Sjötorp så kommer du fram till Lyrestad, ett litet samhälle vackert beläget vid kanalen där du kan slappna av med en fika, kika i butikerna eller besöka ett av flera forntida lämningar i området. Tre kilometer längre fram är du framme i Norrkvarns slussområde där du kan beskåda hela Göta kanal uppbyggt i miniatyr och de berömda ”hotellstubbarna”. Med dig i packningen har du det goda lunchpaketet från Maltes fisk och delikatesser som du kan njuta av när helst andan faller på.

Efter ytterligare 15 km cykling passerar du Hajstorps slusskafé - en av Göta kanals verkliga pärlor - och snart är du framme i Töreboda där färjan Lina, Europas minsta färja, trafikerar kanalen. En tur till andra sidan kostar 1 krona. Efter stoppet i Töreboda har du bara nio kilometer kvar till Wassbacken där du övernattar och välförtjänt njuter av en god middag. Vill du cykla lite till kan vi rekommendera en tur till Tåtorp vid sjön Viken. Längs med vägen passerar du bland annat en liten ö mitt i kanalen som markerar kanalens högsta punkt.

4-bäddsstuga, Sjötorp
Lunchpaket och middag
30-38 km
Dag 2

Frukost, cykling och hemresa

Efter en god frukost påbörjar du återfärden mot Sjötorp genom att cykla samma tur tillbaka, fast nu i motsatt riktning. Passa på att besöka de platser du eventuellt missade under gårdagen – det finns garanterat någon glasskiosk eller butik du inte hann med att utforska då.

Väl framme i Sjötorp återlämnar du cykeln och promenerar till den mysiga restaurangen Kajutan som ligger precis intill Göta kanals slussar. Där kan du äta en härlig lunch, och efteråt rekommenderar vi att du tar en liten promenad i Sjötorp och kikar på alla fina båtar som ligger förtöjda.

Frukost
30 km

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 25 dagar före startdatum.
- 24-14 dagar före startdatum, 50% av paketets totalpris.
- 13 dagar före startdatum, 100% av paketets totalpris.
Du kan även välja att köpa ett avbeställningsskydd för 125 kr/person som gäller vid sjukdom.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

3 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2022
,
Börje Karlsson
Ont i rumpan men annars var det en underbar tur.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juni 2021
,
Susan G.
Fantastisk cykelupplevelse. Grabbarna på Sjötorps Cykeluthyrning var väldigt tillmötesgående med bra utrustning och goda råd (10 stjärnor till dem!) Vägen utefter kanalen var i utmärkt skick och därmed lättcyklad. Maten som ingick i paketet var väldigt god. Helhetsbetyget dras ner av boendet, även om det var rent och snyggt och vackert beläget. En ”morrande” kyl samt gnisslande dörrar i servicehuset störde nattsömnen å det grövsta.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
augusti 2020
,
Ewa-Britt Gunnstedt
Blev en väldigt fin tur. Regnet gjorde ett uppehåll precis i rätt tid.