Cykelmagi runt Siljan
Cykling: 198 km med start i Rättvik, Dalarna
8 500 kr/pers (5 nätter)
sell
Pris
8 500 kr/pers
hotel
Boende
5 nätter
directions_bike
Cykling
198 km

Allt detta ingår

 • doneEn natt på Hotell Lerdalshöjden (del i dubbelrum)
 • doneEn natt på Siljansnäs Hotell (del i dubbelrum)
 • doneEn natt på Hotel Fridhemsgatan (del i dubbelrum)
 • doneEn natt på Kungshaga Hotell (del i dubbelrum)
 • doneEn natt på Näsets Marcusgård Bed&Breakfast (del i dubbelrum)
 • done5 x frukost
 • doneBagagetransport mellan boendena

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: 4 000 kr
 • doneHyrcykel dammodell (7 växlar) med cykelkorg: 700 kr/vecka (därefter 200 kr/dag)
 • doneElcykel: 1 700 kr/vecka
 • doneCykelhjälm: 100 kr
 • doneCykelbarnstol: 200 kr
 • doneGuidad tur inkl lunch Dalhallarundan: 840 kr
 • doneFlytande hotellrum (Dag 4) Kungshaga Hotell: 1 075 kr/person
 • doneSupermåne unikt trädboende (Dag 5) Näsets Marcusgård: 225 kr/person
Vi njöt av den underbara Dalarna runt Siljan. Trevligt boende och lagom km/dag för att njuta av byarna. Tack, härlig semester!

Välkommen att upptäcka den vackra Siljansbygden från cykelsadeln med Rättvik som din utgångspunkt. Här finns gott om vandrings- och cykelleder, restauranger, caféer, lokala hantverkare, små butiker och unika sevärdheter att besöka.

Det här cykelpaketet bjuder på vackra vyer över det variationsrika dalalandskapet och du passerar flera vackra byar där de rödmålade husen står tätt och byvägarna slingrar sig fram. Turen följer också gamla nedlagda kalkbanor som tjänade som transportvägar för den kalk som brutits i traktens många kalkbrott.

Längs vägen finns spår från det skogsbruk som skett i området i hundratals år och du kan uppleva den spektakulära utomhusarenan Dalhalla som är ett av Siljansbygdens mest populära besöksmål. Du cyklar på egen hand och bor trivsamt längs vägen. Transport av bagage mellan boendena ingår.

Dag 4 och Dag 5 har du möjlighet att ge dig själv en extra minnesvärd upplevelse genom att boka ett unikt boende som tillval. På Kungshaga Hotell i Orsa kan du välja att bo i ett flytande hotellrum ute på Orsasjön, och på Näsets Marcusgård i Furudal kan du välja att bo i unika trädkojor (supermåne).

Under högsäsong (jun-aug) är priset något högre: 8 500 kr/pers. För större sällskap går det även att välja del i trippelrum eller del i familjerum. Priset per pers blir då 500 kr resp. 1 500 kr lägre.

Dag 1 - Sommaridyllen Rättvik & Dalhalla

hotelHotell Lerdalshöjden, Rättvik
Valfri
Rättvik cykelpaket

Ankomst och incheckning. Passa på att ta del av atmosfären i den populära dalaorten Rättvik, en destination som lockat turister från när och fjärran i mer än 100 år. Njut av hänförande utsikt uppe från slalombacken eller utsiktstornet Vidablick, eller strosa med en Rättviksglass ut på långbryggan. Vandra runt kyrkudden och kika in i Rättviks vackra kyrka, se de medeltida kyrkstallarna, ta en fika på Rättviks Gammelgård, besök Wasastenen och Stiernhööksstenen.

Anländer du tidigt finns all möjlighet att använda dagen till att upptäcka Rättvik från cykeln. Passa på att cykla Dalhallarundan, en tur som tar ca 3-4 timmar och passerar den berömda utomhusarenan Dalhalla och den populära Nittsjö keramikfabrik. Det finns även möjlighet att följa med en lokal guide på en guidad cykelutflykt.

Dag 2 - Idyllisk dalamiljö & njutbar utsikt (Rättvik-Tällberg-Leksand-Siljansnäs)

hotelSiljansnäs Hotell, Siljansnäs
restaurantFrukost
34 km
Siljansnäs

När du är på väg till Siljansnäs, på andra sidan Siljan, kommer du att passera genom den vackra dalaidyllen Tällberg. Här blandas hotell och caféer med lokalbefolkningens vardagsliv i de traditionella faluröda husen. Stanna också gärna till i Leksand och besök den vackra trädgården på Hildasholm.

Väl framme i Siljansnäs kan du passa på att vandra upp till toppen av berget och njut av den fantastiska utsikten över Siljansnäs och Siljan. Njut av god mat på Buffils Anna och ta del av Naturum Siljansnäs utställningar om Dalarnas flora och fauna.

Dag 3 - Skog och spännande vikingatida gravfält (Siljansnäs-Gesunda-Sollerön-Mora)

hotelHotel Fridhemsgatan, Mora
restaurantFrukost
46 km

Vägen kantas av växelvis skog och odlingslandskap innan en bro leder dig över till Sollerön, Siljans största ö. Passa på att besöka de välbevarade vikingagravarna, Solleröns fina kyrka, den lokala hembygdsgården, offerkällan och naturreservatet Agnmyren innan färden går vidare mot Vasaloppsmålets Mora.

Ta en kvällspromenad längs Siljans strand, ät gott på lokala restauranger och passera under Vasaloppsmålets portal hur många gånger du vill.

Dag 4 - Gustav Vasa, Anders Zorn & hårkullor (Mora-Våmhus-Orsa)

hotelKungshaga Hotell, Orsa
restaurantFrukost
30 km
Anders Zorn - rowing-boat

Passa på att besöka Vasaloppsmuséet eller Zorngården med konstmuseum och café innan färden går vidare längs Orsasjön mot hårkullorna i Våmhus. Ännu en bit bort, på andra sidan sjön ligger allas vår Kalle Moraeus hemort Orsa. För den som orkar och vill göra en avstickare väntar en hänförande utsikt och vacker fäbodmiljö högt uppe på berget i Fryksås.

Strax före Orsas samhälle ligger lilla byn Hansjö som kan stoltsera med ett eget hantverksmejeri, köp gärna med dig en ost eller två. Bo och äter gott gör du på Kungshaga hotell strax utanför Orsa. Här finns också möjlighet att göra tillvalet (behöver bokas i god tid innan) att bo i ett flytande hotellrum ute på Orsasjön.

Dag 5 - Vacker bymiljö och avkopplande landsbygd (Orsa-Furudal)

hotelNäsets Marcusgård,Bed &Breakfast, Furudal
restaurantFrukost
42 km
Näsets Marcusgård - värdpar

Färden tar dig vidare genom flera mindre och pittoreska dalabyar samt den större byn Skattungbyn, som tack vare sina driftiga bybor erbjuder en rad olika möjligheter att äta och dricka. I byns kooperativa café och mataffär kan du njuta av allt från en läcker fika till en välsmakande lunch eller middag. Missa inte heller att besöka byns charmiga och genuina korvfabrik, där du kan uppleva hantverket bakom de läckra korvarna och även köpa med dig några av deras specialiteter hem.

Väl framme i Furudal och byn Näset möts ni av vacker natur och trevligt värdskap på det familjära och mysiga Nästes Marcusgård, Bed &Breakfast där övernattningen sker. Också här finns unikt boende som tillval - en stor röd supermåne, svävande mellan träden! Från ditt trädhus kan du ibland se älgar beta nedanför, och på kvällen kan du njuta av stjärnhimlen genom kupolfönstret. Om du har tur kan du även få se det spektakulära norrskenet.

Dag 6 - Vattenfall, spännande geologi & unika lador (Furudal-Rättvik)

restaurantFrukost
46 km
Rättviks kyrka

Sista cykeldagen erbjuder fördjupningar i både gammal bymiljö på Norrboda Gammelstan liksom fascinerande geologi vid Styggforsens naturreservat och vattenfall i Boda kyrkby. Här syns de tydliga spåren av det kraftiga meteoritnedslag som inträffade för 400 miljoner år sedan och som sedan dess präglat Siljansbygden på olika sätt.

Innan du anländer till Rättvik och hotell Lerdalshöjden passerar du det unika odlingslandskapet i Nedre och Övre Gärdsjö. Området kallas också för ladriket på grund av sina ca 200 gamla lador, varav den äldsta är från 1200-talet, en av de äldsta kända i Sverige. Här ligger också Björgårdens syltmakeri med sin charmiga gårdsbutik. Väl tillbaka i Rättvik är det dags att knyta ihop resan och njuta en sista gång av en härlig solnedgång över Siljan.

Dalarna och Siljansbygden tackar för besöket och hälsar er varmt välkomna åter för nya upptäckter!

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dagen före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.

3 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
juli 2023, SÖREN S.
Mycket nöjda men några tankar. Sijansnäs där vi hade en dubbelsäng i ett enkelrum mycket trångt och matutbudet på hotellet var inte det bästa mellanrätter som var dyra och små portioner. Sista boendet var mer ett vandrarhem inte riktigt hotell standard men trevligt på sitt sätt. Bagage transport sköttes utmärkt.. Dalarna är ett fantastiskt landskap ❤️
Svar från arrangören
Bästa Sören & Marita! Tack för ert omdöme av vårt cykelpaket Cykelmagi vid Siljan. Era synpunkter är värdefulla och hjälper oss att förbättra upplevelsen framåt. Det glädjer oss att ni i stort verkar ha haft trevliga dagar i Dalarna. Vi beklagar dock att upplevelsen på Siljansnäs hotell inte blev så lyckad. Vi har kontaktat dem för att höra vad som blev fel med rummet. Ni var inbokade i ett normalt dubbelrum. De har också fått er feedback på maten. Angående det sista boendet finns det tyvärr inget hotell i Furudal. Det boende vi valt att inkludera i detta paket är istället ett familjärt och i vårt tycke mysigt B&B men precis som ni skriver inte hotellstandard. Vi ska se över och förtydliga beskrivningen av boendet i paketet. Vi önskar er en fortsatt fin sommar. Varmt välkomna åter till Dalarna!

Mvh, Lotta/ Green Owl Travel
juli 2022, Julien J.
We enjoyed by bike the marvelous region of Dalarna around the Siljan lake 👍😉🇸🇪 Nice accommodations and just enough km/day to enjoy the villages…. thanks, lovely holiday 😉
september 2021, Ela E.
En mycket uppskattat resa!