Cykelmagi runt Siljan
Cykling: 198 km med start i Rättvik, Dalarna
7 900 kr/pers (5 nätter)
sell
7 900 kr / pers
hotel
5 nätter
directions_bike
198 km

Allt detta ingår

 • doneEn natt på Hotell Lerdalshöjden (del i dubbelrum)
 • doneEn natt på Siljansnäs Hotell (del i dubbelrum)
 • doneEn natt på Hotel Fridhemsgatan (del i dubbelrum)
 • doneEn natt på Kungshaga Hotell (del i dubbelrum)
 • doneEn natt på Näsets Marcusgård (del i dubbelrum)
 • done5 x frukost
 • doneBagagetransport mellan boendena

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: 4 000 kr
 • doneHyrcykel dammodell (7 växlar) med cykelkorg: 700 kr/vecka (därefter 200 kr/dag)
 • doneElcykel: 1 500 kr/vecka (därefter 350 kr/dag)
 • doneCykelhjälm: 100 kr
 • doneCykelbarnstol: 200 kr
 • doneGuidad tur inkl lunch Dalhallarundan: 840 kr
 • doneFlytande hotellrum (Dag 4) Kungshaga Hotell: 1 075 kr/person
 • doneSupermåne unikt trädboende (Dag 5) Näsets Marcusgård: 225 kr/person

Välkommen att upptäcka den vackra Siljansbygden från cykelsadeln. Rättvik är din utgångspunkt när du upptäcker trakten kring Siljan. Här finns gott om vandrings- och cykelleder, restauranger, caféer och butiker, många duktiga hantverkare liksom unika sevärdheter att besöka. 

Det här cykelpaketet bjuder på vackra vyer över det variationsrika dalalandskapet och du passerar flera vackra byar där de rödmålade husen står tätt och byvägarna slingrar sig fram. Turen följer också gamla nedlagda kalkbanor som tjänstgjort som transportvägar för den kalk som brutits i traktens många kalkbrott.

Längs vägen finns spår från det skogsbruk som skett i området i hundratals år och du kan uppleva den spektakulära utomhusarenan Dalhalla som är ett av Siljansbygdens mest populära besöksmål. Du cyklar på egen hand och bor trivsamt längs vägen. Transport av bagaget mellan boendena ingår i cykelpaketet.

Priser säsongen 2023:
Del i dubbelrum: 7 900 kr (maj & september)
Del i dubbelrum:: 8 500 kr (juni-augusti)
Del i trippelrum: 7 400 kr (maj & september)
Del i trippelrum: 8 000 kr (juni-augusti)
Del i 4-bäddsrum/familjerum: 6 400 kr (maj & september)
Del i 4-bäddsrum/familjerum: 7 000 kr (juni-augusti)


Unikt boende som tillval: Dag 4 och Dag 5 kan du boka unikt boende som tillval. På Kungshaga Hotell i Orsa kan du välja att bo i ett flytande hotellrum ute på Orsasjön, och på Näsets Marcusgård i Furudal kan du välja att bo i unika träd- och skogskojor.

Dag 1

Sommaridyllen Rättvik & Dalhalla

Rättvik cykelpaket

Ankomst och incheckning. Passa på att ta del av atmosfären i den populära dalaorten Rättvik, en destination som lockat turister från när och fjärran i mer än 100 år. Njut av hänförande utsikt uppe från slalombacken eller utsiktstornet Vidablick, eller strosa med en Rättviksglass ut på långbryggan. Vandra runt kyrkudden och kika in i Rättviks vackra kyrka, se de medeltida kyrkstallarna, ta en fika på Rättviks Gammelgård, besök Wasastenen och Stiernhööksstenen. Anländer ni tidigt finns möjlighet att upptäcka Rättvik från cykeln.

Varför inte passa på att cykla Dalhallarundan, en tur som tar ca 3-4 timmar och passerar den berömda utomhusarenan Dalhalla samt även populära Nittsjö keramikfabrik. Möjlighet finns att följa med på en guidad cykelutflykt med en lokal guide.

Hotell Lerdalshöjden, Rättvik
Valfri
Dag 2

Idyllisk dalamiljö & njutbar utsikt (Rättvik-Tällberg-Leksand-Siljansnäs)

Siljansnäs @LottaBacklund2

På vägen till Siljansnäs på andra sidan Siljan passerar du genom den vackra dalaidyllen Tällberg där hotell och caféer blandas med lokalbefolkningens vardagsliv i faluröda hus. Stanna också gärna till i Leksand och besök den vackra trädgården på Hildasholm.

Väl framme i Siljansnäs passa på att vandra upp till toppen av berget och njut av utsikten över Siljansnäs åt ena väderstrecket och Siljan åt andra. Njut av god mat på Buffils Anna och ta del av Naturum Siljansnäs utställningar och information om Dalarnas flora och fauna.

Siljansnäs Hotell, Siljansnäs
Frukost
ca 34 km
Dag 3

Skog och spännande vikingatida gravfält (Siljansnäs-Gesunda-Sollerön-Mora)

Vägen kantas av växelvis skog och odlingslandskap innan bron leder över till Sollerön, Siljans största ö. Passa på att besöka de välbevarade vikingagravarna, Solleröns fina kyrka, den lokala hembygdsgården, offerkällan och naturreservatet Agnmyren innan färden går vidare mot Vasaloppsmålets Mora.

Ta en kvällspromenad längs Siljans strand, ät gott på lokala restauranger och passera under Vasaloppsmålets portal hur många gånger du vill.

Hotel Fridhemsgatan, Mora
Frukost
ca 46 km
Dag 4

Gustav Vasa, Anders Zorn & hårkullor (Mora-Våmhus-Orsa)

Anders Zorn_rowing-boat

Passa på att besöka Vasaloppsmuséet eller Zorngården med konstmuseum och café innan färden går vidare längs Orsasjön mot hårkullorna i Våmhus. Ännu en bit bort, på andra sidan sjön ligger allas vår Kalle Moraeus hemort Orsa. För den som orkar och vill göra en avstickare väntar en hänförande utsikt och vacker fäbodmiljö högt uppe på berget i Fryksås.

Strax före Orsas samhälle ligger lilla byn Hansjö som kan stoltsera med ett eget hantverksmejeri, köp gärna med dig en ost eller två. Bo och äter gott gör du på Kungshaga hotell strax utanför Orsa. Här finns också möjlighet att göra tillvalet att bo i ett flytande hotellrum ute på Orsasjön. Detta behöver dock bokas i god tid före resan.

Kungshaga Hotell, Orsa
Frukost
ca 30 km
Dag 5

Vacker bymiljö och avkopplande landsbygd (Orsa-Furudal)

näsets marcusgård värdpar

Färden tar dig vidare genom flera mindre dalabyar och den större byn Skattungbyn som tack vare sina många driftiga bybor erbjuder både fika, lunch och mat i byns kooperativa café och mataffär. Besök också gärna byns charmiga och hantverksmässiga korvfabrik.

Väl framme i Furudal och byn Näset möts ni av trevligt värdskap och vacker natur. Också här finns unikt boende som tillval - en stor röd måne, svävande mellan träden! Härifrån kan du ibland se älgar beta under din trädhus. På kvällen ser du genom kupolfönstret in i stjärnhimlen, om du har tur kan de se norrsken.

Näsets Marcusgård, Furudal
Frukost
ca 42 km
Dag 6

Vattenfall, spännande geologi & unika lador (Furudal-Rättvik)

Rättviks kyrka @LottaBacklund2

Sista cykeldagen erbjuder fördjupningar i både gammal bymiljö på Norrboda Gammelstan liksom fascinerande geologi vid Styggforsens naturreservat och vattenfall i Boda kyrkby. Här syns de tydliga spåren av det kraftiga meteoritnedslag som inträffade för 400 miljoner år sedan och som sedan dess präglat Siljansbygden på olika sätt.

Innan du anländer till Rättvik och mysiga Lustigsgården igen passerar du det unika odlingslandskapet i Nedre och Övre Gärdsjö. Området kallas också för ladriket på grund av sina ca 200 gamla lador, varav den äldsta är från 1200-talet, en av de äldsta kända i Sverige. Här ligger också Björgårdens syltmakeri med sin charmiga gårdsbutik. Väl tillbaka i Rättvik är det dags att knyta ihop resan och njuta en sista gång av en härlig solnedgång över Siljan.

Dalarna och Siljansbygden tackar för besöket och hälsar er varmt välkomna åter för nya upptäckter!

Frukost
ca 46 km

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dagar före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

2 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2022
,
Julien J.
We enjoyed by bike the marvelous region of Dalarna around the Siljan lake 👍😉🇸🇪 Nice accommodations and just enough km/day to enjoy the villages…. thanks, lovely holiday 😉
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
september 2021
,
Ela E.
En mycket uppskattat resa!