Cykel- och golfpaket
Borgholm, Öland
2 nätter fr. 650 kr / pers
  • doneTvå nätter på Edith & Julia B&B
  • done2 x frukost
  • doneSänglinne, badlakan & städning
  • doneGratis WiFi
  • done10% på greenfeen till Ekerum GK
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel
  • doneCykelkärra för barn & barnsits
  • doneHyra av golfutrustning

Att cykla på Öland är en upplevelse så nära ren magi som man kan komma. Här är himlen hög och naturen lika karg som den är färgsprakande. I detta cykel- och golfpaket kombineras härliga cykelturer med rabatterad greenfee på en av landets bästa golfbanor.

På Edith & Julia B&B finns en trädgård med gungor för de allra minsta att roa sig med och en solig terrass som varma kvällar inbjuder till grillning och lekar. Välj mellan att bo i något av huvudbyggnadens individuellt inredda dubbelrum (med egen toalett och kylskåp), gårdsrummet dubbelrum (med egen toalett/dusch samt pentry och kylskåp) eller gårdslängans nyrenoverade fyrbäddsrum med eget loft (samt wc, minikök och kylskåp) eller den fristående friggeboden med plats för fyra personer. Dusch och wc delas med Gårdslängan. Frukost serveras i den gamla skolsalen eller i det gemensamma köket och består av kaffe, te, juice, ägg, bröd, olika pålägg som ost, skinka, grönsaker samt frukt, fil och flingor.

Dag 1:

Golfa på en av Sveriges främsta banor

I det här cykelpaketet bor du på charmiga Edith & Julia B&B, vackert beläget och nära till havet med flera fina badstränder med härligt långgrunt vatten. Från Edith & Julia B&B cyklar du smidigt över till Ekerum GK och där har du 10% på greenfeen till denna bana som med sina två 18 hålsrundor klassas som en av Sveriges främsta. Golfbanan är en kombination av en park- och linksbana, ritad av Peter Nordwall och karaktäriseras av sina breda fairways, många och luriga bunkrar samt stora ondulerade greener.

Edith & Julia B&B, Borgholm
Valfri sträcka
Dag 2:

Upplev ett lättrampat cykelparadis

Öland är ett lättrampat cykelparadis. Här är ljuset är skimrande, vyerna vackra och lugnet intagande – från Långe Jan i söder och Långe Erik i norr. Här kan du cykla både på Ölandsleden och Sverigeleden och upptäcka orörd natur på Alvaret, småstadscharm i Borgholm och svalkande bad längs med de oändliga sandstränderna. Vackra stränder på lagom cykelavstånd är till exempel Stora Rör, Saxnäs och Möllstorp (söderut) samt Bläsinge och Runsten (på östra sidan).

Längs de saltstänkta kustremsorna hittar du många gårdsbutiker och vill du inte cykla så långt så finns en rad lokala specialiteter samlade på Ekerums café och lanthandel där du bland annat hittar produkter från Fredrikssons smakglädje, Ölands choklad, Ekberg & Forsberg öländska rapsolja, Yngdéns knäcke, Bredsättra karamellkokeri, Öländska bönchips och Norrgårdens grönsaker.

Edith & Julia B&B, Borgholm
Frukost
Valfri sträcka
Dag 3:

Konstnärernas och smakupplevelsernas ö

Efter frukost kanske du hinner med en cykeltur och lunch innan hemresa? Kroppkakor kan avnjutas på Edith & Julias café men bara en kort cykeltur bort hittar du två restauranger som erbjuder smakupplevelser i särklass. Dels restaurang Öland med sin lokalt inspirerad meny samt Halltorps gästgiveri med kulinariska ambitioner utöver det vanliga.

Frukost
Valfri sträcka
- Närmaste flygplats: Kalmar
- Närmaste järnvägsstation: Kalmar
- Länsbuss tar dig från Kalmar till Rälla, 50 meter från Edith & Julia B&B.
- Silverlinjen.se tar dig även smidigt och billigt med buss - från Stockholm direkt till Rälla.
Borgholm, Öland

Fler cykelpaket i närheten