Cykel & båtpaket – Göta kanal
Töreboda, Västergötland (ca 95 km)
3 nätter fr. 5 130 kr / pers
 • doneTvå nätter på Pensionat Prästgården, Töreboda
 • doneEn natt på Idas Strandgård (wc på rummet/dusch i korridor)
 • done3 x frukostbuffé
 • done2 x lunch
 • done1 x lunchpaket
 • done3 x 2-rätters middag (exkl dryck)
 • doneBåtkryssning på Göta kanal, M/S Sandön
 • doneEntrébiljett till Göta kanalmuséet
 • doneHyrcykel, 3 växlar med cykelkorg och hjälm (från 8 år)
 • done2 st packväskor á 20 l
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneElcykel
 • doneBarncykel, barnsits
 • doneBagagetransport
 • doneAvbeställningsskydd: 200 Sek

Ett cykelpaket utmed Göta kanal som även innehåller en kryssning med pittoresk passagerarbåt. Sammanlagt blir det fyra hela dagar med extra guldkant i form av en kombinerad cykeltur och båtkryssning på rutten Töreboda – Sjötorp – Karlsborg – Töreboda.

På denna unika paketresa färdas du längs Göta Kanals västgötadel på cykel och åker sedan på kryssning på kanalens vatten med passagerarbåten M/S Sandön. Resan bjuder på såväl sköna cykelturer längs Sveriges längsta byggnadsverk samt skön avkoppling på första parkett på båtdäcket genom Göta Kanals mest natursköna sträcka. Givetvis kommer du att bo och äta på Göta Kanals allra trevligaste gästhem. Hotellstandard samt 2-rätters middagar avnjuts i härliga miljöer.

Det är enkelt att ta tåget till Töreboda, som ligger 30 mil från Stockholm och 20 mil från Göteborg. Cykeluthyrningen finns på Café Visthuset ca 500 meter från tågstationen och 400 meter från Pensionat Prästgården.

Dag 1:

Töreboda - Sjötorp - Töreboda

Resan börjar i Töreboda som är en perfekt utgångspunkt eftersom man kan ta sig dit med tåg. Från Töreboda trampar man utmed Göta kanal förbi 19 slussar till Sjötorp vid Vänern. I Sjötorp blir man serverad lunch på Café Baltzar vid hamnbassängen (självklart döpt efter Baltzar von Platen som är kanalens upphovsman). Det ingår inträde till kanalmuseet vid Sjötorps hamn så att man kan lära sig lite mer om hur det gick till när kanalen byggdes. När ni är nöjda med dagen i Sjötorp vänder cykelturen tillbaka till Töreboda och här väntar middag. Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och en 2-rätters middag serveras på närbelägen restaurang som ligger cirka 300 meter från hotellet.

Pensionat, Töreboda
Lunch och middag
Ca 40 km
Dag 2:

Töreboda - Forsvik - Karlsborg

Efter en god frukost på Pensionat Prästgården cyklar ni mot dagens mål - Karlsborg vid Vättern. Dagens färd bjuder på cykling utmed Göta kanal förbi Lanthöjden och vidare till Tåtorp vid sjön Viken. I Tåtorp finns en av Göta kanals två handmanövrerade slussar (den andra finns i Borensberg i Östergötland). Cykelturen går på små slingrande vägar som tar er runt sjön Viken och vidare till den illa bruksorten Forsvik som är värt ett stopp. Forsvik var tidigt en industriort och hade redan i mitten på 1400-talet ett vattendrivet sågverk.

Färden går vidare mot Karlsborg som har varit Sveriges reservhuvudstad en gång i tiden. I den imponerande fästningen vid Vättern skulle kung, riksdag och regering ha inrymts i händelse av ofred på 1800-talet. Här väntar en god 2-rätters middag på Idas Brygga och en skön säng på Idas Strandgård.

Tips! Får du en stund över innan middagen, rekommenderar vi en guidad tur på Karlsborgs fästning.

Hotell Idas Strandgård
Frukost, lunchpaket och middag
ca 55 km
Dag 3:

Karlsborg - Töreboda

Börja dagen med en välsmakande frukostbuffée. Nästa punkt på programmet är att det är dags att borda passagerarbåten M/S Sandön med avgångstid klockan 10.00 utanför Restaurang Idas Brygga.
M/S Sandön tar er via sjön Viken och Göta kanal tillbaka till Töreboda. Luta er tillbaka och njut av Göta Kanals naturskönaste sträcka. Färden tar er förbi Lanthöjden där obelisken markerar högsta landpunkten på Göta kanal - 91,5 meter över havet. Man passerar även genom Bergkanalen som anlades så sent som 1931-1933. Kaptenen på M/S Sandön ger en underhållande guidning genom Göta Kanals intressanta historia och under dagen avnjuter ni en delikat lunch i kajutan.

Klockan 14.30 angör ni Töreboda. Reser ni med båten på en torsdag får ni kliva av i Vassbacken och cykla de återstående 10,8 kilometerna till Töreboda. Övernattning på Pensionat Prästgården väntar och middag på närliggande restaurang.

Pensionat, Töreboda
Frukost, lunch på M/S Sandön och middag
Dag 4:

Töreboda

Efter ännu en god natts sömn smakar det bra med frukost på Pensionat Prästgården. Om vädret tillåter avnjuts den med fördel i skön morgonsol i den lummiga trädgården. Cyklarna står naturligtvis till förfogande för egna upptäcktsfärder under resten av dagen!

Frukost

1 Omdöme star_rate star_rate star_rate star_half star_rate

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
augusti 2019
Benita Roxhed
Vi var strandsatta! Jag bokade just den här resan mycket på grund av upplevelsen under dag tre, båttur med MS/Sandön (inkl lunch och guidning). Det hade blivit ett fel i bokningen. Det gick ingen båt i den riktningen på onsdagar. Vi satt i Karlsborg på morgonen och väntade för att åka till Töreboda. Vår värd ordnade med lunch och transport med cykelbåt över sjön viken. I väntan på cykelbåten vid Brofästet fick vi se Sandön komma och passera mot Karlsborg. Det blev definitivt inte den upplevelse som vi har betalat för. Arrangören kommer att kontakt mig för eventuell ersättning under nästa vecka.
Töreboda, Västergötland

Fler cykelpaket i närheten