Cross-country på Idre Fjäll
Cykling: 20 km med start i Idre, Dalarna
1 840 kr/pers (3 nätter)
sell
1 840 kr/pers
hotel
3 nätter
directions_bike
20 km

Allt detta ingår

  • done3 nätter på Idre Ski Apartment (självhushåll)
  • doneAvresestädning
  • done2 dagars Trailpass (ger dig tillgång till alla mountainbike-leder, pumptrack banan och skills area

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneSänglinne och handdukar
  • doneHyrcykel Cross Country
  • doneRidturer i fjällmiljö, forsränning och höghöjdsbana

På Idre Fjäll kan du kombinera cykling med mäktiga fjällupplevelser och skön avkoppling. I det här cykelpaketet bor du i rumslägenheter på Idre Ski Apartment mitt i centrum med närhet till restauranger, aktivitetscenter, bad, butiker och nöjen. 

Idre Fjäll erbjuder massor av aktiviteter och spännande äventyr som till exempel cykelprogram, forsränning, ridning, vandring, fiske, bäversafari, golf, minigolf, pooler, bowling, höghöjdsbana och mycket mer. I närområdet finns bland annat Sveriges sydligaste sameby, den magiska Trollvägen och Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär. Ett annat spännande inslag är alla renar som strövar fritt i stugbyarna om sommaren.

Du kan cykla runt fjället på cykelleder i en vacker och orörd vildmark med svagt sluttande stigar, sköna svängar och terrängvågor genom skog och fjäll. Här finns också mer tekniskt utmanande och fysiskt krävande leder med tuff klättring och svepande utförslöpor. Det finns även en pumptrackbana som barnen älskar och en så kallad ”Skills area” där man kan träna teknik, hopp med mera. Hyrcyklar bör förbokas (rekommenderas då det under vissa veckor blir fullbokat) och för dig som har med egen cykel så finns det en cykelverkstad vid behov.

Här hittar du mer information om cykellederna på Idre Fjäll


 

Dag 1 - Cykelleder i orörd vildmark

hotelRumslägenhet, Idre Ski Apartment
restaurantSjälvhushåll
directions_bikeValfria cykelleder i orörd fjällnatur

De fina och roliga cykellederna tar dig runt fjället i en vacker och orörd vildmark på svagt sluttande stigar med sköna svängar och terrängvågor genom skog och fjäll. Här finns också mer tekniskt utmanande och fysiskt krävande leder med tuff klättring och svepande utförslöpor.

Dag 2 - Träna på teknik och hopp

hotelRumslägenhet, Idre Ski Aparment
restaurantSjälvhushåll
directions_bikeValfria cykelleder i orörd fjällnatur

Efter frukost kanske du vill prova på något nytt? Här finns även en pumptrackbana som barnen älskar och en så kallad ”Skills area” där man kan träna teknik, hopp, dropp, balansträning med mera. Det finns två olika svårighetsgrader och de är byggda i trä och sten. Stenkistorna kan cyklas både utför och uppför som teknikträning. Området är byggt så att många ska våga prova och klara nya utmaningar.

Pumptracken ligger bredvid vilket gör det enkelt att spendera många roliga timmar här. På Pumptrack-banan kan man pumpa sig fram utan att trampa. Tricket är att pumpa fart med hjälp av terrängvågor, sedan gäller det att hinna med i kurvorna. Här hittar hela familjen utmaning och glädje, liten som stor.

Dag 3 - Aktiviteter och naturupplevelser

hotelRumslägenhet, Idre Ski Apartment
restaurantSjälvhushåll
directions_bikeValfria cykelleder i orörd fjällnatur

Idre Fjäll erbjuder även massor av andra aktiviteter och spännande äventyr såsom cykelprogram, forsränning, ridning, vandring, fiske, bäversafari, golf, minigolf, pooler, bowling, höghöjdsbana och mycket mer.

I närområdet finns bland annat Sveriges sydligaste sameby, den magiska Trollvägen och Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär. Ett annat spännande inslag är alla renar som strövar fritt i stugbyarna om sommaren.

Dag 4 - Dags för hemresa

Efter ännu en skön natts sömn är det dags för hemfärd. Vi hoppas du har haft några riktigt fina cykeldagar i Idre Fjäll.

Välkommen tillbaka för att upptäcka ännu mer av den fina cyklingen på Idre fjäll med omnejd!

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dagar före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.

1 Omdöme

star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outlinejuli 2018, bo
Bra mtb/downhill banor.