Cross-country på Idre Fjäll
Idre, Dalarna
3 nätter fr. 1 255 kr / pers
 • done3 nätter på Idre Ski Apartment (självhushåll)
 • doneAvresestädning
 • done2 dagars Trailpass (ger dig tillgång till alla mountainbike-leder, pumptrack banan, skills area samt Idre Fjäll Cross Country 1.0 introduktion)
 • doneBoendeband (ger dig tillgång många aktiviteter som bla Trailrunningpass, utomhuspool, vattengympa, vandringstur mm)
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneSänglinne och handdukar
 • doneFrukost
 • doneHyrcykel Cross Country
 • doneHyrcykel Cross Country 2.0
 • doneGirls ride out (cykelprogram för tjejer)
 • doneGo jump (intro i hopp)
 • donePrivat cykelinstruktör: fr 720 Sek (max 5 pers)
 • doneNybörjarkurs med elcykel
 • doneRidturer i fjällmiljö, forsränning och höghöjdsbana

På Idre Fjäll kan du kombinera cykling med mäktiga fjällupplevelser och skön avkoppling. I det här cykelpaketet bor du i rumslägenheter på nyrenoverade Idre Ski Apartment mitt i centrum med närhet till restauranger, aktivitetscenter, bad, butiker och nöjen. 

Idre Fjäll erbjuder massor av aktiviteter och spännande äventyr som till exempel cykelprogram, forsränning, ridning, vandring, fiske, bäversafari, golf, minigolf, pooler, bowling, höghöjdsbana och mycket mer. I närområdet finns bland annat Sveriges sydligaste sameby, den magiska Trollvägen och Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär. Ett annat spännande inslag är alla renar som strövar fritt i stugbyarna om sommaren.

Du kan cykla runt fjället på cykelleder i en vacker och orörd vildmark med svagt sluttande stigar, sköna svängar och terrängvågor genom skog och fjäll. Här finns också mer tekniskt utmanande och fysiskt krävande leder med tuff klättring och svepande utförslöpor. Det finns även en pumptrackbana som barnen älskar och en så kallad ”Skills area” där man kan träna teknik, hopp med mera. Hyrcyklar bör förbokas (rekommenderas då det under vissa veckor blir fullbokat) och för dig som har med egen cykel så finns det en cykelverkstad vid behov.

Här hittar du mer information om cykellederna på Idre Fjäll

Dag 1:

Cykelleder i orörd vildmark

De fina och roliga cykellederna tar dig runt fjället i en vacker och orörd vildmark på svagt sluttande stigar med sköna svängar och terrängvågor genom skog och fjäll. Här finns också mer tekniskt utmanande och fysiskt krävande leder med tuff klättring och svepande utförslöpor.

Rumslägenhet, Idre Ski Apartment
Självhushåll
Valfria cykelleder i orörd fjällnatur
Dag 2:

Träna på teknik och hopp

Efter frukost kanske du vill prova på något nytt? Här finns även en pumptrackbana som barnen älskar och en så kallad ”Skills area” där man kan träna teknik, hopp, dropp, balansträning med mera. Det finns två olika svårighetsgrader och de är byggda i trä och sten. Stenkistorna kan cyklas både utför och uppför som teknikträning. Området är byggt så att många ska våga prova och klara nya utmaningar.

Pumptracken ligger bredvid vilket gör det enkelt att spendera många roliga timmar här. På Pumptrack-banan kan man pumpa sig fram utan att trampa. Tricket är att pumpa fart med hjälp av terrängvågor, sedan gäller det att hinna med i kurvorna. Här hittar hela familjen utmaning och glädje, liten som stor.

Rumslägenhet, Idre Ski Aparment
Självhushåll
Valfria cykelleder i orörd fjällnatur
Dag 3:

Aktiviteter och naturupplevelser

Idre Fjäll erbjuder även massor av andra aktiviteter och spännande äventyr såsom cykelprogram, forsränning, ridning, vandring, fiske, bäversafari, golf, minigolf, pooler, bowling, höghöjdsbana och mycket mer.

I närområdet finns bland annat Sveriges sydligaste sameby, den magiska Trollvägen och Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär. Ett annat spännande inslag är alla renar som strövar fritt i stugbyarna om sommaren.

Rumslägenhet, Idre Ski Apartment
Självhushåll
Valfria cykelleder i orörd fjällnatur
Dag 4:

Dags för hemresa

Efter ännu en skön natts sömn är det dags för hemfärd. Vi hoppas du har haft några riktigt fina cykeldagar i Idre Fjäll.

Välkommen tillbaka för att upptäcka ännu mer av den fina cyklingen i Idre med omnejd!

1 Omdöme star_rate star_rate star_rate star_half star_rate

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
juli 2018
bo
bra mtb/downhill banor
- Närmaste flygplats: Mora eller Borlänge
- Närmaste tågstation: Mora
- Länsbussar tar dig från Mora till Idre fjäll.
Idre, Dalarna

Fler cykelpaket i närheten