Blekinges kusttur
Cykling: 110 km med start i Karlskrona, Blekinge
4 nätter 3 300 kr / pers
Hotell, Stuga/rum
Ja
 • engelska
 • svenska
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneEn natt på Aspö Lotstorn Skärgårdshotell
 • doneEn natt i stuga på Senoren
 • doneEn natt på Kristianopels gästgiveri
 • doneEn natt på hotell/vandrarhem
 • done4 x frukost
 • doneSängkläder & handdukar
 • doneHyrcykel (stabil modell med 3 växlar) & färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneCykelväska

Njut av skärgårdsliv och de vackra ekhagarna. Upplev historiens vingslag och nutidens folkliv i gemytliga Kristianopel. Upplev känslan av att cykla mellan öarna i Karlskrona skärgård och mellan lugna fält och små gårdar.

I det här cykelpaketet får du uppleva ett smörgårdsbord av allt som den sydöstra delen av Sverige har att erbjuda i form av vyer, smakupplevelser och historiska äventyr.

Pga Covid19-restriktioner kan skärgårdsbåtarna bara ta med två cyklar per tur. Vid tre eller fler deltagare försöker arrangören hitta andra lösningar och du får besked vilka möjligheter som finns.

Dag 1

Cykla på skärgårdsön Aspö

Du anländer till Karlskrona som är en spännande och vacker stad att upptäcka både för stora och små. Staden finns med på Unescos lista över omistliga världsarv tack vare att stadens uppbyggnad är ett utomordentligt väl bevarat exempel på en europeisk örlogsstad. Här hittar du bland annat repslagarbanan från 1690-talet, en av stadens äldsta bevarade byggnader och Sveriges längsta träbyggnad (300 meter lång). När du känner för det tar du via vägfärjan ut till Aspö – en ”riktig” ö, cirka 25 minuter ut i skärgården.

På Aspö kan du besöka charmiga kaféer och gallerier. Här finns också lanthandel, kiosk samt möjlighet att rida islandshästar – eller bara njuta av havet och alla badmöjligheter. Önskar du äta middag på en vacker plats rekommenderar vi ett besök på Drottningskärs Kastell från 1600-talet som med sina tjocka murar, vallgravar och kanoner eggar fantasin. Övernattar gör du på Aspö Lotstorn – ett skärgårdshotell med hänförande utsikt över alla fyra väderstreck. Hotellet, ett gammalt lotstorn från 1945, har fem våningar och är ungefär tjugo meter högt och från utkiksrummet på översta våningen kan du vackra dagar se ända ut till Utklippan, den yttersta ön i Karlskrona skärgård.

Aspö Lotstorn Skärgårdshotell
5-10 km
Dag 2

Upptäck Tjurkö, Sturkö och Senoren

Efter frukost på hotellet tar du färjan till ön Tjurkö på andra sidan sundet. Från Tjurkö ska du ta dig till Sturkö och sedan vidare till ön Senoren. Senoren binds samman med fastlandet via Möcklösundsbron som är en sevärdhet i sig med sina 18 meter fri segelhöjd. Vid brofästet hittar du en servering och gårdsbutik. Missa inte de söta jordgubbarna och den läckra nypotatisen när det är säsong för det!

Ön Senoren, vars jordbrukslandskap vackert inramas av lummig grönska, erbjuder massor av småvägar som slingrar sig fram på ön och är perfekt utformade för sköna cykelturer. På ön hittar du även den fina badplatsen Sandvik, vikingabyn Valshall och en lanthandel. Övernattning sker i en stuga på Senoren.

Stuga på Senoren
Frukost
10-30 km
Dag 3

Cykla till pittoreska Kristianopel

Efter en god frukost går dagens cykeltur norrut mot den pittoreska by som på 1600-talet var Danmarks sydostligaste utpost: Kristianopel. Cykelturen hit går delvis genom inlandet och de mindre vägarna du cyklar på kantas av jordbrukslandskap, ekar och ängar. Väl framme på udden i Kalmarsund där Kristianopel ligger kan du njuta av en annorlunda plats.

Här blandas historiens vingslag med måsars skrin och barnens skratt och här kan du njuta av stadens främsta kännetecken som rosorna i alla dess former, ringmuren, kyrkan och den gemytliga hamnen där du vackra, klara dagar ser ända till fyren ”Långe Jan” på Ölands södra udde. I närområdet finns en rad gårdsbutiker med lokala delikatesser i utbudet och här finns flera olika platser att bada på. Vattnet brukar vara varmt till långt in i september och under högsäsong anordnas bland annat historiska vandringar. Övernattning sker på Kristianopels gästgiveri

Kristianopels gästgiveri
Frukost
30 km
Dag 4

Cykla till Lyckeby genom naturskönt landskap

Efter en god frukost går cykelturen vidare genom Blekinges natursköna åker- och haglandskap där bokar, kastanjer och valnötsträd växer. Du cyklar mestadels på skogs- och byvägar till Lyckeby, en av de äldsta boplatserna i Blekinge som tidigare försörjde Karlskrona med mjöl och vatten. Då hette platsen Lyckå och blev sedan en dansk köpstad. Det en gång befästa slottet är nu ett sevärt minnesmärke i form av en vacker, medeltida ruin men värt att se är också Kronokvarnen, Lyckebybron, och Lyckeby källa. Övernattning sker i utkanten av Lyckeby.

Hotell/vandrarhem i Lyckeby
Frukost
40 km
Dag 5

Karlskrona och hemfärd

Efter en god frukost avslutas cykeläventyret med en kort tur till Karlskrona. På vägen kan du stanna till i den trevliga hembygdsparken Vämö men annars finns mycket spännande att se i Karlskrona, bland annat Marinmuseet, Porslinsmuseet och Bilmuseet för att bara nämna några avslutande, trevliga utflyktsmål.

Frukost
5 km

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 7 dagar före avresa.
- 7 dagar före avresa, 100 % av paketets totalpris.

32 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
augusti 2021
Trevlig tur med bra vägar att cykla på med undantag av vissa kortare sträckor på landsväg med en hel del trafik. Tyvärr var mycket stängt, matställen och sevärdheter vecka 33 som vi cyklade. Förslag är att vända på rundan så den långa sträckan kommer först och den fina kustnära, inkl öarna kommer sist. Bra bemötande och service av Maud på 3 trappsteg.
Lena L.
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
augusti 2021
I det stora hela en fin cykelresa men kartor, beskrivningar och utmärkning av leder har brister. Mvh B A B C 🚴🏼‍♂️🚴🏼‍♀️🚴🏼🚴🏼‍♂️
Carin H.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
augusti 2021
Allt var perfekt. Det enda negativa för oss, var att det var dåligt utmärkt hur man kunde långtidsparkera med husbil.Vi fick böter.
Ejra A.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
augusti 2021
Både ris o ros. Svårt att hitta mat på öarna. Svårt att få med cyklarna på båtar. Maud var mycket hjälpsam.
Ylva Wilin
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
augusti 2021
Själva cykelupplevelsen var en femma men vägbeskrivningen var inte så bra på några ställen, framförallt till och från Kristianopel. Vi cyklade fel ett par gånger från Kristianopel till Karlskrona. Vi missade även att Senoren då vi samma dag vi kom fick information om att vi skulle på på Sturkö camping istället för Senoren. På Sturkö var det lite svårt att hitta mat för kvällen. Aspå och Kristianopel var däremot fantastiska ställen. Att avsluta med sista natten i Karlskrona var toppen. Vi kan tänka oss att göra detta igen.
Anette E.
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
juli 2021
Fina områden, och mysiga boendeställen. Aspö lite liten ö för cykelupplevelse. Fick inte med oss Tjurkö då det va oklart med båtar dit. Fin dag mellan Senoren och Kristianopel, men för lite cykling utmed kusten. Kristianopel vackert!!!. Svårt att följa kartan mellan Kr.opel-K.krona ,önskar bättre skyltning av routen. Vissa vägar var knappt cykelbara med våra cyklar. Summa summarum: Fin vecka med sol och vackert väder!
Björn R.
star_ratestar_halfstar_outlinestar_outlinestar_outline
juli 2021
Tunga cyklar, inga/ få rastplatser eller matställen, på många sträckor var det tråkiga landsvägar och småvägar då det inte fanns så mycket att uppleva. Färjan från Aspö tog endast få cyklar så man behövde oroa sig om man fick plats eller ej. Boendet var toppen bra frukostar, men på Senoren gick det inte att få tag på ett ställe som serverade middag efter 17.30 tur att Ica fanns.
Peter K.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2021
Cykelleder; dåligt utmärkt på många ställen. För lite längs vatten, mest skog. Kustvägen lovade mathanteringen mm, tyvärr var det mesta stängt! Svårt att hitta matställen på hela rutten. Beskrivningen av cyklingen var vimsig och otydlig. Boendena i stort sett bra och trevliga. Förbättringsoråden; Skicka info i god tid och gärna utskriven tillsammans med turistbroschyrer. Blekinge behöver bli bättre på att ta emot turister😊
IngaLill T.
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
juli 2021
Vi hade helst sett att vi haft egen toalett på alla boenden. På Särö fanns det ingen möjlighet att få riktig middag med potatis, ris eller pasta om man inte gillar Thaimat. På ön Senoren fick man handla på ICA om man skulle få middag. Där bodde man på en camping som det inte stod något om att det skulle vara. Maud på "3 trappsteg" är väldigt tillmötesgående och hjälpsam
Maud E.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2021
På lättrampade Pilen-cyklar, stabila och bra, genomförde vi vår cykelsemester på 12 mil med ett leende på läpparna! Vackra Blekinge bjöd på bästa väder och övernattningsställen vi verkligen njöt av var Gästis i Kristianopel och Aspö Lotstorn. Trevligt bemötande överallt. Inte bara av arrangörerna. Vi delar dock många Blekingebors önskan om att Karlskrona kommun bör bygga cykelvägar på vissa starkt trafikerade smala vägar! Skogsvägs-delen av Blekingeleden är också något som bör ses över. Men vi är totalt sett mer än nöjda!
Eva-Lott G.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
september 2020
Hej Kände att jag fick bra support från Maud Perfekt cykelmånad / September Det blir säkert mer cykling i Sverige framöver
Barbro Isaksson
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
september 2020
Vi visste det var lågsäsong men att det var så svårt att få mat trodde vi inte Gästgiveriet var bra service men vi var helt hänvisade till det lilla rummet i sidohuset fanns inga andra lokaler
Ann-chrisin
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
augusti 2020
En underbar cykeltur i skärgården o på land
Göran Clare’n
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
augusti 2020
Det var en omväxlande och trevlig tur. Gillade verkligen den flexibilitet i upplägget som innebar att vi fick en natt i Karlshamn och sedan sista natten på Aspö.
Jörgen Arnesson
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
augusti 2020
Ingen
Peter & Ellinor Edfors
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2020
Jättebra service, alla hjälpte till när vi kom fram. Alla som hade hand om uthyrning av rum, cyklar mm har varit väldigt trevliga.
Lotta Svensson
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juni 2020
Lätt att komma runt med cyklarna på båtarna mellan öarna. Bitvis cykling på trafikerad 70-väg, vilket blir lite nervöst när man cyklar med barn. Fördel att boka via lokalperson (Maud på Tre Trappsteg), som hade ordnat väldigt mysiga boenden på vägen. Statt hotel i Karlskrona väldigt tråkigt i jämförelse, men helt okej för enkel övernattning. Gick bra att ändra rutten sista dagen för att undvika sträckan inåt i landet från Kristianopel där man enligt tidigare recensioner lätt kör vilse och istället hålla sig till kustvägen ner till Torhamn för att ta båten därifrån till Karlskrona.
Catarina
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juni 2020
Mycket trevlig och mysig rutt! Framkomlig bortsett från delar av Blekingeleden som i stunder var stenig, men de cyklar vi fick fungerande ändå för ändamålet. Många restauranger och liknande var stängda, om detta beror på att vi cyklade turen tidigt på säsongen eller situationen med covid-19 vet vi inte. Men på det hela taget, MYCKET idyllisk och mysig rutt som vi rekommenderar!
Philip och Maria
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
augusti 2019
Hej Vi fick mycket gott bemötande och service av Maud Selander, 3Trappsteg. När det gäller cykling och boende är vi nöjda/mycket nöjda med de tre första övernattningarna, dvs t o m Kristianopel. Aspö lotstorn var väl den häftigaste upplevelsen och innehavaren visade sig vara en fantastisk historieberättare och guide. Använd honom mer systematiskt, han skulle säkert tycka om det. Cyklingen till Kustgården Senoren var mycket fin och campingstugan som campingstugor är, helt ok. Vi fick en otroligt rikligt tilltagen frukostkorg där. När vi var där hade Pingstkyrkan i Jönköping läger för ungdomar, vilket är helt ok. Man kan emellertid fundera över om det är ok att de drar igång kl 8 på morgonen med uppvärmningsmusik i festivalvolym, jag skulle gissa på ca 90 dB. Vi skulle upp och iväg ändå men i övrigt sov folk. Boendet i Kristianopel var jättefint, även om vi var tvungna att ringa värden för att kunna komma in i rummet. Det fanns nycklar i nyckelskåp med kod och allt gick bra, men det bör stå i anvisningarna att folk kanske inte är på plats och att man då skall ringa. Vägbeskrivningarna för cyklingen håller väl inte världsklass men fram till Kristianopel fungerar det hyggligt om man har lite fantasi. Turen Kristianopel - Lyckå är direkt bedrövlig med många otydligheter och direkta fel i vägbeskrivningen. Dessutom är Lyckå en obegriplighet i sig. Här har vi besökt den ena fantastiska platsen efter den andra och så avslutas turen med en urtrist förort till Karlskrona och ett boende som ligger precis invid en mycket trafikerad trafikled. När vi kom fram dit bestämde vi oss för att hoppa över den natten och cykla den extra dryga milen till Karlskrona istället. Det stoppet är verkligen obegripligt. För oss är fem mil ingen märkvärdig distans, men om det är det som är problemet drar ni bara en rakare linje så att cyklingen går till Karlskrona direkt, eller så byter ni Lyckå mot en annan vettigare ort som är sevärd och naturskön så att cyklingen avslutas på ett bra sätt. Nu blev det en riktigt trist antiklimax. Det blir inga femmor i betyg, eftersom den sista anhalten inte håller måttet. Sorry, annars fick vi väldigt mycket för pengarna.
Mikael Levy, Heléne Levy
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
augusti 2019
En härlig natur upplevelse,blandat vatten,väg o skog. Vissa sträckor svårigheter att läsa karta o att hitta markeringar. Önskvärt att få en helhetsbild på hela cykelturen.
K.wiklander
star_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
juli 2019
Lite väl enkla cyklar Hade gärna betalat lite mera för bättre cyklar Främst med tanke på att vägen bitvis var dålig och svår att cykla Cykel upplevelsen var i din helhet trevlig och omväxlande Bäst tycker vi att första övernattning på Aspö var
Lennart Fält
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2019
Fantastisk fin och varierande cykling. Vädret bidrog förstås till en trevlig cykeltur. Det var dock lite knepigt att hitta rätt väg vid vissa platser. Denna tur kan knappast rekommenderas till någon som inte är van att läsa sådana kartor eller inte har gps med sig! En rekommendation är att på några ställen, på något sätt, skylta upp med vägvisning. Se gärna över detta till nästa säsong!
Peter Ryberg
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2019
En fin upplevelse att se lite av Blekinge från cykel. Till Kristianopel cyklade vi första dagen. Övernattning på gästgiveriet som hade jättefina rum och trevlig värdinna. Tyvärr fanns det ingenstans att äta då inga restauranger hade öppnat ännu för säsongen på kvällstid. Som tur var hade mataffären öppet en kvart till så det blev panikcykling dit för matinköp. Fantastiskt vackert i Kristianopel och alla dess blommande rosor. Frukosten åt vi hos "Sött och Salt" nere vid hamnen, mycket gott och trevlig personal. Nästa dags färd gick till Lyckeby. På några ställen var skyltningen dålig så det blev några till att cykla tillbaka några gånger. Varierande underlag då vi även trampade fram via skogsvägar på Blekingeleden. Dopp i en sjö för de modiga under dagen. Äntligen framme i Lyckeby efter ca 4 mil och härligt boende. God middag på kvällen på restaurang inom gångavstånd. Nästa dag vidare mor Karlskrona. Vi stannade i Vämöparken för kaffe och glass. Jättefin park med gamla småhus, djur och den dagen loppis vid dansbanan. Vidare mot Aspö för sista övernattningen på vår cykelsemester. Vi bodde i lotstornet och det var trevligt med utsiktsrummet högst upp. Både lunch och middag intogs på Kastellet, rekommenderas varmt. Jättegod mat i mysig miljö med vackra stenvalv. Nästa dag cyklade vi tillbaka till Karlskrona där vi från början startade. Fin stad med vackra miljöer. Promenaden via grusgångarna på Brändaholm var en av höjdpunkterna och oförglömlig.
Kristina Lorén
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
juli 2019
Cycklade i fin natur. Lagom lång tur. 3 bra boenden. Stuganorna vi bodde i var dåligt städade. Lite dålig service när vi kom fram inga kartor och biljetter utskrivna.
Katarina Kyrksjö
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2019
Som tidigare kommentarer lite dålig vägbeskrivning, men vi fixade det👍
Mona wignell
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
augusti 2018
Färdbeskrivningen var lite svårtydd ibland men i övrigt var allting mycket bra arrangerat.
Lillemor Brenter
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
augusti 2018
Härlig tur mycket bad i värmen. Allt funkade bra utom beskrivningen Kristianopel-Lyckeby. Vore bra med en sida per etapp slippa bläddra. Kartorna kunde kanske förbättras.
Fanny Ahlgren
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2018
Fin cykeltur
Gunilla Janson
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2018
En tur där vi fick mycket för pengarna men vi hade önskat att rutten höll sig ännu mer vid kusten eller på öarna.
Christina Schultz
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2018
Trevlig cykeltur i varierad miljö
AC Gjörloff
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2018
Fantastisk naturupplevelse. Kul med avstickaren i Olsäng. Det var magiskt vackert. Vi körde fel i Flyeboda. Där kunde det varit en skylt tillsammans med leden. Annars toppen fina cykelvägar.
Monika Gustafsson
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juni 2018
Cykelspårets skyltar hade på några ställen tappat färgen och en del skymdes av vegetation så vi cyklade fel några gånger, men vi är nöjda och kommer att anlita Er vid nästa cykelresa i Sverige
Lisbeth Johansson

Ta dig hit

- Närmaste flygplats: Ronneby/Karlskrona
- Närmaste tågstation: Karlskrona

Karlskrona, Blekinge