Blekinges kusttur
Cykling: 110 km med start i Karlskrona, Blekinge
4 025 kr/pers (4 nätter)
sell
Pris
4 025 kr/pers
hotel
Boende
4 nätter
directions_bike
Cykling
110 km

Allt detta ingår

 • doneEn natt i stuga på Senoren
 • doneEn natt på Kristianopels Gästgiveri
 • doneEn natt på hotell/vandrarhem i Lyckeby
 • doneEn natt på Lotstornet, Aspö
 • done4 x frukost
 • doneSängkläder & handdukar
 • doneHyrcykel (stabil modell med 3 växlar) & färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneCykelväska
 • doneElcykel 1 350 kr/person

Njut av skärgårdsliv och de vackra ekhagarna. Upplev historiens vingslag och nutidens folkliv i gemytliga Kristianopel. Upplev känslan av att cykla mellan öarna i Karlskrona skärgård och mellan lugna fält och små gårdar. I det här cykelpaketet får du uppleva ett smörgårdsbord av allt som den sydöstra delen av Sverige har att erbjuda i form av vyer, smakupplevelser och historiska äventyr.

Det kan skilja lite i standarden mellan olika boenden, men målet är alltid att du ska sova gott efter din cykel/vandringsdag. Ibland kan dusch och toalett finnas i servicebyggnad i närheten. Ibland finns frukosten packad i kylen, ibland äter man på servering. Sänglinne och handduk ingår alltid. Du har även möjlighet att hyra elcykel.

OBS! Ankomst och avresa är ej möjligt på söndagar pga att cykeluthyrningen har stängt (gäller ej dig som tar med egen cykel).

Dag 1 - Upptäck skärgården

hotelStuga på Senoren
10-30 km
Stenbrackagarden - Tjurkö

Du anländer till Karlskrona som är en spännande och vacker stad att upptäcka både för stora och små. Staden finns med på Unescos lista över omistliga världsarv tack vare att stadens uppbyggnad är ett utomordentligt väl bevarat exempel på en europeisk örlogsstad. Här hittar du bland annat repslagarbanan från 1690-talet, en av stadens äldsta bevarade byggnader och Sveriges längsta träbyggnad (300 meter lång).

Du åker med skärgårdsbåten till Sturkö eller Tjurkö, och tar dig runt i skärgårdslandskapet innan det är dags för sömn i en stuga på Senoren.
Senoren binds samman med fastlandet via Möcklösundsbron som är en sevärdhet i sig med sina 18 meter fri segelhöjd. Vid brofästet hittar du en servering och gårdsbutik. Missa inte de söta jordgubbarna och den läckra nypotatisen när det är säsong för det!

Ön Senoren, vars jordbrukslandskap vackert inramas av lummig grönska, erbjuder massor av småvägar som slingrar sig fram på ön och är perfekt utformade för sköna cykelturer. På ön hittar du även den fina badplatsen Sandvik, vikingabyn Valshall och en lanthandel.

Dag 2 - Cykla till pittoreska Kristianopel

hotelKristianopels Gästgiveri, Kristianopel
restaurantFrukost
30 km
Folkliv - Kristianopel

Efter en god frukost går dagens cykeltur norrut mot den pittoreska by som på 1600-talet var Danmarks sydostligaste utpost: Kristianopel. Cykelturen hit går delvis genom inlandet och de mindre vägarna du cyklar på kantas av jordbrukslandskap, ekar och ängar. Väl framme på udden i Kalmarsund där Kristianopel ligger kan du njuta av en annorlunda plats.

I denna pittoreska stad blandas historiens vingslag med måsars skrin och barnens skratt. Här kan du uppleva stadens främsta kännetecken (inklusive de vackra rosorna i alla dess former) den ringformade muren, den historiska kyrkan och den gemytliga hamnen. På klara dagar kan du se ända ut till fyren "Långe Jan" på Ölands södra udde. I närområdet finns en rad gårdsbutiker med lokala delikatesser i utbudet och här finns flera olika platser att bada på. Vattnet brukar vara varmt till långt in i september och under högsäsong anordnas bland annat historiska vandringar. Övernattning sker på Kristianopels gästgiveri.

Dag 3 - Cykla till Lyckeby genom naturskönt landskap

hotelHotell/vandrarhem i Lyckeby
restaurantFrukost
40 km
Cykelsemester - Blekinge grind

Efter en god frukost går cykelturen vidare genom Blekinges natursköna åker- och haglandskap där bokar, kastanjer och valnötsträd växer. Du cyklar mestadels på skogs- och byvägar till Lyckeby, en av de äldsta boplatserna i Blekinge som tidigare försörjde Karlskrona med mjöl och vatten. Då hette platsen Lyckå och blev sedan en dansk köpstad. Det en gång befästa slottet är nu ett sevärt minnesmärke i form av en vacker, medeltida ruin. Annat som är värt att se är också Kronokvarnen, Lyckebybron, och Lyckeby källa. Övernattning sker i utkanten av Lyckeby.

Dag 4 - Mot Aspö

hotelLotstornet Aspö, Drottningskär
restaurantFrukost
Ca 15-20 km
Aspö lotstorn

Efter frukost tar du dig nu mot Karlskrona, och stanna gärna till vid den lilla hembygdsparken Wämö. När du känner för det tar du vägfärjan ut till Aspö, cirka 25 minuter ut i skärgården.

På Aspö kan du besöka charmiga kaféer och gallerier. Här finns också lanthandel, kiosk samt möjlighet att rida islandshästar. Eller bara njuta av havet och alla badmöjligheter. Önskar du äta middag på en vacker plats rekommenderar vi ett besök på Drottningskärs Kastell från 1600-talet som med sina tjocka murar, vallgravar och kanoner eggar fantasin. Du övernattar på Aspö Lotstorn – ett skärgårdshotell med hänförande utsikt över alla fyra väderstreck. Hotellet, ett gammalt lotstorn från 1945, har fem våningar och är ungefär tjugo meter högt och från översta våningen kan du vackra dagar se ända ut till Utklippan, den yttersta ön i Karlskrona skärgård.

Dag 5 - Tillbaka till Karlskrona och hemfärd

restaurantFrukost
5 km
Cykla i Karlskrona

Efter en god frukost avslutas cykeläventyret med en kort tur till Karlskrona. På vägen kan du stanna till i den trevliga hembygdsparken Vämö. Annars finns också mycket annat spännande att se i Karlskrona, bland annat Marinmuseet, Porslinsmuseet och Bilmuseet för att bara nämna några avslutande, trevliga utflyktsmål.

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 7 dagar före startdatum.
- 7 dagar före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

35 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
augusti 2023, Sture T.
Hej. Vi är lite äldre och gillar fikapauser. Tjurkö var stängt, på Sturkö likaså, middag på Brofästet då, stängt! Matkorg i stugan var guld, tack Maud! Till o från Kristianopel inga fikapauser .Trist ! Utetoa på Gästis i K , trist mitt i natten. Bra cyklar! Lägg Aspö först i turen!En känsla bara. Hälsn Maud o Sture Torngren
Svar från arrangören
Hej! Tack så mycket för era synpunkter. Dessvärre har en del aktörer börjat stänga tidigare i augusti, vilket är mycket tråkigt. På synpunkten om Aspö först på turen, så var det så tidigare. Jag kommer att se över upplägget på cykelpaketet och är glad att matkorg och cyklar var till belåtenhet.
Jag önskar en fortsatt trevlig sommar hälsar Maud/3 Trappsteg.
juli 2023, Cecilia
Ojämn kvalitet på boende vilket inte framgick i reseprogrammet. Standard på camping uppfyllde inte förväntningar. Fina cykelvägar, förutom sista sträckan mellan Kristianopel och Karlskrona som till största delen var på en mycket trafikerad väg.
Svar från arrangören
Tack för din återkoppling.
I de "Allmänna villkoren! som man får vid bokning står:
Observera att standarden kan skilja mellan olika boenden, men målet är alltid att du ska sova gott efter din cykel/vandringsdag. Ibland kan dusch och toalett finnas i servicebyggnad i närheten. Ibland finns frukosten packad i kylen, ibland äter man på servering.
Vi har nu förtydligat informationen i cykelpaketet.
Sträckan mellan Kristianopel och Karlskrona har gjorts om, p g a att de mindre vägarna är väldigt dåliga på sina ställen. Vi kommer vi att upplysa bättre om det i färdplanen samt att det finns ett annat alternativ som dock är dubbelt så långt. Vänliga hälsningar Maud/3 Trappsteg
augusti 2022, Birgitta G.
Bra cykelsträckor.
augusti 2021, Lena L.
Trevlig tur med bra vägar att cykla på med undantag av vissa kortare sträckor på landsväg med en hel del trafik. Tyvärr var mycket stängt, matställen och sevärdheter vecka 33 som vi cyklade. Förslag är att vända på rundan så den långa sträckan kommer först och den fina kustnära, inkl öarna kommer sist. Bra bemötande och service av Maud på 3 trappsteg.
augusti 2021, Carin H.
I det stora hela en fin cykelresa men kartor, beskrivningar och utmärkning av leder har brister. Mvh B A B C 🚴🏼‍♂️🚴🏼‍♀️🚴🏼🚴🏼‍♂️
augusti 2021, Ejra A.
Allt var perfekt. Det enda negativa för oss, var att det var dåligt utmärkt hur man kunde långtidsparkera med husbil. Vi fick böter.
augusti 2021, Ylva Wilin
Både ris o ros. Svårt att hitta mat på öarna. Svårt att få med cyklarna på båtar. Maud var mycket hjälpsam.
augusti 2021, Anette E.
Själva cykelupplevelsen var en femma men vägbeskrivningen var inte så bra på några ställen, framförallt till och från Kristianopel. Vi cyklade fel ett par gånger från Kristianopel till Karlskrona. Vi missade även att Senoren då vi samma dag vi kom fick information om att vi skulle på på Sturkö camping istället för Senoren. På Sturkö var det lite svårt att hitta mat för kvällen. Aspå och Kristianopel var däremot fantastiska ställen. Att avsluta med sista natten i Karlskrona var toppen. Vi kan tänka oss att göra detta igen.
juli 2021, Björn R.
Fina områden, och mysiga boendeställen. Aspö lite liten ö för cykelupplevelse. Fick inte med oss Tjurkö då det va oklart med båtar dit. Fin dag mellan Senoren och Kristianopel, men för lite cykling utmed kusten. Kristianopel vackert!!! Svårt att följa kartan mellan Kr.opel-K.krona ,önskar bättre skyltning av routen. Vissa vägar var knappt cykelbara med våra cyklar. Summa summarum: fin vecka med sol och vackert väder!
juli 2021, Peter K.
Tunga cyklar, inga/ få rastplatser eller matställen, på många sträckor var det tråkiga landsvägar och småvägar då det inte fanns så mycket att uppleva. Färjan från Aspö tog endast få cyklar så man behövde oroa sig om man fick plats eller ej. Boendet var toppen bra frukostar, men på Senoren gick det inte att få tag på ett ställe som serverade middag efter 17.30 tur att Ica fanns.
juli 2021, IngaLill T.
Cykelleder; dåligt utmärkt på många ställen. För lite längs vatten, mest skog. Kustvägen lovade mathanteringen mm, tyvärr var det mesta stängt! Svårt att hitta matställen på hela rutten. Beskrivningen av cyklingen var vimsig och otydlig. Boendena i stort sett bra och trevliga. Förbättringsoråden; skicka info i god tid och gärna utskriven tillsammans med turistbroschyrer. Blekinge behöver bli bättre på att ta emot turister. 😊
juli 2021, Maud E.
Vi hade helst sett att vi haft egen toalett på alla boenden. På Särö fanns det ingen möjlighet att få riktig middag med potatis, ris eller pasta om man inte gillar Thaimat. På ön Senoren fick man handla på ICA om man skulle få middag. Där bodde man på en camping som det inte stod något om att det skulle vara. Maud på "3 trappsteg" är väldigt tillmötesgående och hjälpsam.
juli 2021, Eva-Lott G.
På lättrampade Pilen-cyklar, stabila och bra, genomförde vi vår cykelsemester på 12 mil med ett leende på läpparna! Vackra Blekinge bjöd på bästa väder och övernattningsställen vi verkligen njöt av var Gästis i Kristianopel och Aspö Lotstorn. Trevligt bemötande överallt. Inte bara av arrangörerna. Vi delar dock många Blekingebors önskan om att Karlskrona kommun bör bygga cykelvägar på vissa starkt trafikerade smala vägar! Skogsvägs-delen av Blekingeleden är också något som bör ses över. Men vi är totalt sett mer än nöjda!
september 2020, Barbro Isaksson
Kände att jag fick bra support från Maud. Perfekt cykelmånad / September. Det blir säkert mer cykling i Sverige framöver.
september 2020, Ann-chrisin
Vi visste det var lågsäsong men att det var så svårt att få mat trodde vi inte. Gästgiveriet var bra service men vi var helt hänvisade till det lilla rummet i sidohuset fanns inga andra lokaler.
augusti 2020, Göran Clare’n
En underbar cykeltur i skärgården o på land.
augusti 2020, Jörgen Arnesson
Det var en omväxlande och trevlig tur. Gillade verkligen den flexibilitet i upplägget som innebar att vi fick en natt i Karlshamn och sedan sista natten på Aspö.
augusti 2020, Peter & Ellinor Edfors
Ingen kommentar.
juli 2020, Lotta Svensson
Jättebra service, alla hjälpte till när vi kom fram. Alla som hade hand om uthyrning av rum, cyklar mm har varit väldigt trevliga.
juni 2020, Catarina
Lätt att komma runt med cyklarna på båtarna mellan öarna. Bitvis cykling på trafikerad 70-väg, vilket blir lite nervöst när man cyklar med barn. Fördel att boka via lokalperson (Maud på Tre Trappsteg), som hade ordnat väldigt mysiga boenden på vägen. Statt hotel i Karlskrona väldigt tråkigt i jämförelse, men helt okej för enkel övernattning. Gick bra att ändra rutten sista dagen för att undvika sträckan inåt i landet från Kristianopel där man enligt tidigare recensioner lätt kör vilse och istället hålla sig till kustvägen ner till Torhamn för att ta båten därifrån till Karlskrona.
juni 2020, Philip och Maria
Mycket trevlig och mysig rutt! Framkomlig bortsett från delar av Blekingeleden som i stunder var stenig, men de cyklar vi fick fungerande ändå för ändamålet. Många restauranger och liknande var stängda, om detta beror på att vi cyklade turen tidigt på säsongen eller situationen med covid-19 vet vi inte. Men på det hela taget, MYCKET idyllisk och mysig rutt som vi rekommenderar!
augusti 2019, Mikael Levy, Heléne Levy
Hej Vi fick mycket gott bemötande och service av Maud Selander, 3Trappsteg. När det gäller cykling och boende är vi nöjda/mycket nöjda med de tre första övernattningarna, dvs t o m Kristianopel. Aspö lotstorn var väl den häftigaste upplevelsen och innehavaren visade sig vara en fantastisk historieberättare och guide. Använd honom mer systematiskt, han skulle säkert tycka om det. Cyklingen till Kustgården Senoren var mycket fin och campingstugan som campingstugor är, helt ok. Vi fick en otroligt rikligt tilltagen frukostkorg där. När vi var där hade Pingstkyrkan i Jönköping läger för ungdomar, vilket är helt ok. Man kan emellertid fundera över om det är ok att de drar igång kl 8 på morgonen med uppvärmningsmusik i festivalvolym, jag skulle gissa på ca 90 dB. Vi skulle upp och iväg ändå men i övrigt sov folk. Boendet i Kristianopel var jättefint, även om vi var tvungna att ringa värden för att kunna komma in i rummet. Det fanns nycklar i nyckelskåp med kod och allt gick bra, men det bör stå i anvisningarna att folk kanske inte är på plats och att man då skall ringa. Vägbeskrivningarna för cyklingen håller väl inte världsklass men fram till Kristianopel fungerar det hyggligt om man har lite fantasi. Turen Kristianopel - Lyckå är direkt bedrövlig med många otydligheter och direkta fel i vägbeskrivningen. Dessutom är Lyckå en obegriplighet i sig. Här har vi besökt den ena fantastiska platsen efter den andra och så avslutas turen med en urtrist förort till Karlskrona och ett boende som ligger precis invid en mycket trafikerad trafikled. När vi kom fram dit bestämde vi oss för att hoppa över den natten och cykla den extra dryga milen till Karlskrona istället. Det stoppet är verkligen obegripligt. För oss är fem mil ingen märkvärdig distans, men om det är det som är problemet drar ni bara en rakare linje så att cyklingen går till Karlskrona direkt, eller så byter ni Lyckå mot en annan vettigare ort som är sevärd och naturskön så att cyklingen avslutas på ett bra sätt. Nu blev det en riktigt trist antiklimax. Det blir inga femmor i betyg, eftersom den sista anhalten inte håller måttet. Sorry, annars fick vi väldigt mycket för pengarna.
augusti 2019, K.wiklander
En härlig natur upplevelse, blandat vatten, väg o skog. Vissa sträckor svårigheter att läsa karta o att hitta markeringar. Önskvärt att få en helhetsbild på hela cykelturen.
juli 2019, Lennart Fält
Lite väl enkla cyklar. Hade gärna betalat lite mera för bättre cyklar. Främst med tanke på att vägen bitvis var dålig och svår att cykla. Cykel upplevelsen var i din helhet trevlig och omväxlande. Bäst tycker vi att första övernattning på Aspö var.
juli 2019, Peter Ryberg
Fantastisk fin och varierande cykling. Vädret bidrog förstås till en trevlig cykeltur. Det var dock lite knepigt att hitta rätt väg vid vissa platser. Denna tur kan knappast rekommenderas till någon som inte är van att läsa sådana kartor eller inte har gps med sig! En rekommendation är att på några ställen, på något sätt, skylta upp med vägvisning. Se gärna över detta till nästa säsong!
juli 2019, Kristina Lorén
En fin upplevelse att se lite av Blekinge från cykel. Till Kristianopel cyklade vi första dagen. Övernattning på gästgiveriet som hade jättefina rum och trevlig värdinna. Tyvärr fanns det ingenstans att äta då inga restauranger hade öppnat ännu för säsongen på kvällstid. Som tur var hade mataffären öppet en kvart till så det blev panikcykling dit för matinköp. Fantastiskt vackert i Kristianopel och alla dess blommande rosor. Frukosten åt vi hos "Sött och Salt" nere vid hamnen, mycket gott och trevlig personal. Nästa dags färd gick till Lyckeby. På några ställen var skyltningen dålig så det blev några till att cykla tillbaka några gånger. Varierande underlag då vi även trampade fram via skogsvägar på Blekingeleden. Dopp i en sjö för de modiga under dagen. Äntligen framme i Lyckeby efter ca 4 mil och härligt boende. God middag på kvällen på restaurang inom gångavstånd. Nästa dag vidare mor Karlskrona. Vi stannade i Vämöparken för kaffe och glass. Jättefin park med gamla småhus, djur och den dagen loppis vid dansbanan. Vidare mot Aspö för sista övernattningen på vår cykelsemester. Vi bodde i lotstornet och det var trevligt med utsiktsrummet högst upp. Både lunch och middag intogs på Kastellet, rekommenderas varmt. Jättegod mat i mysig miljö med vackra stenvalv. Nästa dag cyklade vi tillbaka till Karlskrona där vi från början startade. Fin stad med vackra miljöer. Promenaden via grusgångarna på Brändaholm var en av höjdpunkterna och oförglömlig.
juli 2019, Katarina Kyrksjö
Cycklade i fin natur. Lagom lång tur. 3 bra boenden. Stuganorna vi bodde i var dåligt städade. Lite dålig service när vi kom fram inga kartor och biljetter utskrivna.
juli 2019, Mona wignell
Som tidigare kommentarer lite dålig vägbeskrivning, men vi fixade det. 👍
augusti 2018, Lillemor Brenter
Färdbeskrivningen var lite svårtydd ibland men i övrigt var allting mycket bra arrangerat.
augusti 2018, Fanny Ahlgren
Härlig tur mycket bad i värmen. Allt funkade bra utom beskrivningen Kristianopel-Lyckeby. Vore bra med en sida per etapp slippa bläddra. Kartorna kunde kanske förbättras.
juli 2018, Gunilla Janson
Fin cykeltur.
juli 2018, Christina Schultz
En tur där vi fick mycket för pengarna men vi hade önskat att rutten höll sig ännu mer vid kusten eller på öarna.
juli 2018, AC Gjörloff
Trevlig cykeltur i varierad miljö.
juli 2018, Monika Gustafsson
Fantastisk naturupplevelse. Kul med avstickaren i Olsäng. Det var magiskt vackert. Vi körde fel i Flyeboda. Där kunde det varit en skylt tillsammans med leden. Annars toppen fina cykelvägar.
juni 2018, Lisbeth Johansson
Cykelspårets skyltar hade på några ställen tappat färgen och en del skymdes av vegetation så vi cyklade fel några gånger, men vi är nöjda och kommer att anlita Er vid nästa cykelresa i Sverige.