Bland hyttor & mordgåtor
Cykling: ca 35 km med start i Nora, Västmanland
1 natt 1 090 kr / pers
Hotell
 • engelska
 • svenska
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
 • done1 x frukost
 • done1 x tvårätters middag (exkl dryck)
 • doneCykelkarta och turförslag
 • doneAlltid när du bokar cykelpaket med övernattning via Sweden by Bike: Valfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneAlltid när du bokar via Sweden by Bike: Olycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneHyrcykel

Trästaden Nora är en riktig pärla i Bergslagen. Dessutom finns det en kittlande dimension av mystik för den litterärt intresserade. Under det fiktiva namnet Skoga bildar staden bakgrund till författaren Maria Langs deckarromaner. I det här weekendpaketet vistas du i miljöer som inspirerade till hennes spännande mordgåtor…

Din bas i cykelpaketet är det klassiska stadshotellet mitt i Nora. Här var ofta Maria Lang och två av rummen är inredda i ”Maria Langstil” med inspiration från 1950-talet. Romanen ”Vår sång blir stum” från 1960 utspelar sig på Nora Stadshotell. Mordet i romanen begås på rum 111 (i boken rum 13).

Dag 1

Siggebohyttan och Pershyttan

Cykla i Nora

Utgångspunkten för cykelpaketet är centrala Nora, där författarinnan gärna vandrade runt nattetid för att hitta inspiration till sina deckargåtor.

Det finns många fina besöksmål att upptäcka med cykel. Upplev den välbevarade bergsmansgården Siggebohyttan norr om Nora. Ett klassikt utflyktsmål där du känner historiens vingslag. Du kommer att uppleva underbart vacker natur och cykling med sjöutsikt. Stanna gärna till vid besöks- och visningsträdgårdarna Rosengården och Lilla Trädgården för att fika och njuta av alla vackra blommor. Siggebohyttan är en av de mest storslagna bergsmarnsgårdarna från Bergslagens storhetstid.

Området kring Pershyttan är en kulturhistorisk miljö med gruvor, vattenhjul, stånggång och kolhus. Hyttan, där man framställde järn, är en av Sveriges mest bevarade träkolshyttor. Missa inte Lockgruvan som ligger 45 meter under marken. En riktigt spännande upplevelse, inte minst för barnen. På kvällen väntar en härlig två-rätters middag på Nora Stadshotell.

Nora Stadshotell
Middag
35 km
Dag 2

Utforska den pittoreska trästaden Nora

Efter en härlig frukost på hotellet har du god tid på dig att upptäcka den pittoreska trästaden Nora. Turisbyrån hittar du i den gamla tågstationen, och de har många fina tips.

Du kan även följa med på en guidad Maria Lang-vandring med spännande teaterinslag. Samlingsplats är Torgbrunnen vid Nora torg och betalning sker på plats. Vandringen tar ca 1 timme och du får höra berättelser om författarinnan, hennes böcker och möta några av romankaraktärerna.

Missa inte att njuta av en dagsfärsk Nora glass och en kopp kaffe på Kafé Strandstugan innan du åker hem igen.

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till kl 16 dagen före avresa.
- efter kl 16 dagen före avresa, 100 % av paketets totalpris.

Ta dig hit

Tåg till Örebro, sedan Expressbuss 801 till Nora (35 minuters restid).
Nora, Västmanland