Bland hyttor & mordgåtor
Cykling: 35 km med start i Nora, Västmanland
1 natt 1 090 kr / pers

Allt detta ingår

  • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
  • done1 x frukost
  • done1 x tvårätters middag (exkl dryck)
  • doneCykelkarta och turförslag

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel

Trästaden Nora är en riktig pärla i Bergslagen. Dessutom finns det en kittlande dimension av mystik för den litterärt intresserade. Under det fiktiva namnet Skoga bildar staden bakgrund till författaren Maria Langs deckarromaner. I det här weekendpaketet vistas du i miljöer som inspirerade till hennes spännande mordgåtor…

Din bas i cykelpaketet är det klassiska stadshotellet mitt i Nora. Här var ofta Maria Lang och två av rummen är inredda i ”Maria Langstil” med inspiration från 1950-talet. Romanen ”Vår sång blir stum” från 1960 utspelar sig på Nora Stadshotell. Mordet i romanen begås på rum 111 (i boken rum 13).

Dag 1

Siggebohyttan och Pershyttan

Cykla i Nora

Utgångspunkten för cykelpaketet är centrala Nora, där författarinnan gärna vandrade runt nattetid för att hitta inspiration till sina deckargåtor.

Det finns många fina besöksmål att upptäcka med cykel. Upplev den välbevarade bergsmansgården Siggebohyttan norr om Nora. Ett klassikt utflyktsmål där du känner historiens vingslag. Du kommer att uppleva underbart vacker natur och cykling med sjöutsikt. Stanna gärna till vid besöks- och visningsträdgårdarna Rosengården och Lilla Trädgården för att fika och njuta av alla vackra blommor. Siggebohyttan är en av de mest storslagna bergsmarnsgårdarna från Bergslagens storhetstid.

Området kring Pershyttan är en kulturhistorisk miljö med gruvor, vattenhjul, stånggång och kolhus. Hyttan, där man framställde järn, är en av Sveriges mest bevarade träkolshyttor. Missa inte Lockgruvan som ligger 45 meter under marken. En riktigt spännande upplevelse, inte minst för barnen. På kvällen väntar en härlig två-rätters middag på Nora Stadshotell.

Nora Stadshotell
Middag
35 km
Dag 2

Utforska den pittoreska trästaden Nora

Efter en härlig frukost på hotellet har du god tid på dig att upptäcka den pittoreska trästaden Nora. Turisbyrån hittar du i den gamla tågstationen, och de har många fina tips.

Du kan även följa med på en guidad Maria Lang-vandring med spännande teaterinslag. Samlingsplats är Torgbrunnen vid Nora torg och betalning sker på plats. Vandringen tar ca 1 timme och du får höra berättelser om författarinnan, hennes böcker och möta några av romankaraktärerna.

Missa inte att njuta av en dagsfärsk Nora glass och en kopp kaffe på Kafé Strandstugan innan du åker hem igen.

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till kl 16 dagen före avresa.
- efter kl 16 dagen före avresa, 100 % av paketets totalpris.

3 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
juli 2021
Jag bokade ju en cykel till min fru. Ingen kunde svara på frågor om hur den skulle upphämtas vare sig hos er eller hotellet trots många samtal. Det löste sig till sist men det var väldigt förvirrande svar vi fick innan.
Gunnar R.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2021
Språkförbistringar vid in och utcheckning. Problem vid cykelbokningen. I övrigt jättenöjda
Anna H.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2021
Det var lätt och smidigt att boka via swedenbybike, Det var fina vyer vid Cykelvägarna, vissa partier var en del biltrafik, och det var rätt mycket backar, det är inget för 3 vxl. Och nybörjare, men för resten är det roligt, det går snabbt nerför och kurvigt. Nora som samhälle var jättemysigt, verkligen goda kakor på konditoriet. Vi trivdes väldigt bra med detta paket. Mvh HF
Hans F.