Birka, Hovgården & Drottningholm
Cykling: 85 km med start i Stockholm, Uppland
2 195 kr/pers (1 natt)
sell
2 195 kr / pers
hotel
1 natt
directions_bike
85 km

Allt detta ingår

 • doneEn natt på Skytteholm Hotell (del i dubbelrum)
 • done1 x frukost
 • doneBåt Stockholm / Björkö (Dag 1)
 • doneEntré till Birka museum (Dag 1)
 • doneGuidad visning av Birkas fornlämningsområde (Dag 1)
 • donePrivat båt Björkö / Adelsö (Dag 1)
 • doneBåt Drottningholm / Stockholm (Dag 2)
 • doneKarta/GPX-fil och detaljerad färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneTillägg för övernattning i enkelrum
 • doneBagagetransport: 400 kr/person (Stockholm-Ekerö/Ekerö-Stockholm)
 • doneHyrcykel och hjälm (mountainbikes och hybridcyklar är lämpliga för denna resa)

Få platser i Sverige har en så spännande och lång historia som Ekerö. Här, inte långt från Stockholms city, har avgörande kapitel i Sveriges historia skrivits under mer än tusen år.

En båttur från Stockholm tar dig över vackra Mälaren till Birka med sin anrika historia från vikingatiden. Fortsätt din resa in i det förflutna när du cyklar idylliska småvägar på Adelsö förbi stämningsfulla Hovgården. Stanna för ett dopp på en avskild strand och klättra upp i utsiktstornet för att beundra den vidsträckta utsikten över Mälaren. Följ små vägar och grusvägar på Munsö och Ekerö och passera utsikter över det öppna landskapet. Lovö är en cyklists paradis och Drottningholms slott är det perfekta stället att ta en paus från cyklingen och ströva genom ljuvliga trädgårdar. En kort båttur tillbaka till Stockholm kompletterar detta upplevelserika cykeläventyr.

Observera att priset kan vara något högre vissa dagar (2 595 kr/person).


Terrängen är svagt kuperad och du cyklar på en blandning av grusväg, små vägar och några större vägar, med eller utan cykelbana. Paketet är utformat för att undvika de större vägarna där det är möjligt, men det finns vissa sträckor där de inte kan undvikas. Observera att du inte har hela dagen att slutföra cykelavståndet (särskilt dag 1) på grund av tidtabellen från Stockholm till Birka. Du börjar cykla på Adelsö kl 13:45 efter ditt besök i Birka och kort båttur till Adelsö. Dag 2 avgår den sista båten tillbaka till Stockholm kl 17:00 från Drottningholm.

 • Resan kan också börja vid Vårby eller Jungfrusund.   
 • För att hinna med cykelturen till Skytteholm har vi beräknat 1,5 timme vid Birka.
Dag 1

Stockholm-Björkö-Adelsö-Munsö-Ekerö

vacker cykelväg ekerö2

På morgonen tar du båten från Stockholm över Mälaren till Björkö, hem till Birka Vikingstad med museum och det mäktiga Ansgarmonumentet som ligger högt uppe på kullen med utsikt över vikingarnas farleder. Du har en och en halv timme på dig att upptäcka Birka, antingen besöka museet och ta en guidad tur, alternativt ta din cykel och upptäck ön i din egen takt. Därefter åker du med en privat båt till Adelsö bara några minuter bort.

Adelsö är en idyllisk ö för cykling med små vägar som tar dig runt hela ön. Stanna vid Hovgården, Birkas Kungsgård, och klättra upp i utsiktstornet för att beundra den vidsträckta utsikten över Mälaren. Det finns också möjlighet att bada på avskilt badplats. Bilfärjan tar dig sedan över till Munsö.

På Munsö följer du de mindre vägarna så mycket som möjligt genom pittoreska öppna landskap och förbi Munsö kyrka tills du når fram till Skytteholm Hotell, en imponerande herrgård som ligger precis vid vattnet med vacker sjöutsikt. Här väntar middag (ingår ej i priset) och övernattning på hotellet.

Skytteholm Hotell, Ekerö
ca 45 km (båttur Stockholm-Björkö 2 tim/Björkö-Adelsö 5 min/Adelsö-Munsö 10 min)
Dag 2

Ekerö-Lovö-Drottningholm-Stockholm

munsö kyrka2

På morgonen fortsätter du cykelturen på Ekerö förbi kyrkor och vackra utsikter tills du når Lovö. Lovö är en härlig ö på Stockholms tröskel och erbjuder små vägar perfekta för cykling samt även vandringsslingor om du känner för en paus från cykelsadeln. Du passerar också charmiga Lovö Magasin där du kan ta en paus i de rustika omgivningarna och njuta av lokalt producerade läckerheter.

Cykelturen runt Lovö slutar vid Drottningholms slott, det mest välbevarade kungliga slottet som byggdes på 1600-talet i Sverige. Läget vid Mälaren är underbart och trädgårdarna passar perfekt för en eftermiddagspromenad, ett välförtjänt avslut på ditt cykeläventyr genom vikingahistoria och Mälaröarnas vackra landskap. Båten från Drottningholm tar dig och din cykel tillbaka till Stockholm.

Frukost
ca 40 km

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 7 dagar före startdatum.
- 7 dagar före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.