Bekväma Vänern Runt
Cykling: 620 km med start i Örebro, Närke
2 nätter 3 990 kr / pers
Hotell
 • engelska
 • svenska
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneEn natt på Sure Hotel by Best Western Dalhall (del i dubbelrum) med dusch/wc på rummet
 • doneEn natt på Waterside Mariestad Hotell (del i dubbelrum) med delad dusch/wc
 • done2 x frukost
 • done2 x middag (exkl dryck)
 • doneDepåer (3 per dag)
 • doneStartavgift, digital karta, gpx-fil och färdbeskrivning med praktisk information
 • doneBagagetransport (1 väska per cyklist av typen ryggsäck, bag eller annan mjuk väska)
 • doneMedalj och ära!

Möjliga tillval

 • doneExtranatt på hotell i Örebro (pris ej klart ännu)
 • doneEnkelrumstillägg: 700 kr
 • doneAvbeställningsskydd: 125 kr/person

Har du också längtat efter att få cykla runt Sveriges största sjö på smala däck med ett stadigt grepp om bockstyret – men känner att du inte vill sova på golvet i en idrottshall? Då är det här paketet perfekt för dig. Upplev Vänern Runt i en ny variant där du bor bekvämt och äter gott med ”all inclusive”. Bländande vackra vyer och kvällsmat ingår också. Du kan välja mellan tre olika paket beroende på komfortnivå: Rustika Vänern Runt, Bekväma Vänern Runt och Exklusiva Vänern Runt.

Precis som vid ordinarie Vänern Runt följer du bansträckning med start och mål i Örebro. Skillnaden är att du nu cyklar i egen regi och kan välja den helg som passar dig bäst. Dessutom får du sova bekvämare, du äter gott och cyklar endast med dem du bokar med. Visst låter det lockande? Ditt bagage transporteras mellan boendena och allt du behöver göra är att cykla och njuta. När du behöver fylla på energi stannar du på de förbokade depåerna och plockar fram din voucher. Bo bra, ät gott, ha det bekvämt och framför allt: upplev fantastisk cykling när Sverige är som vackrast. Kom gärna en dag tidigare, upplev Örebro, sov gott på hotell och ladda inför cyklingen runt Vänern.

Vi rekommenderar att du tar med en fysisk karta så du kan se de flesta småvägar som finns runt Vänern. Kartan är bra att ha till hands om du väljer att göra en avstickare från rutten runt sjön.

Datum: 11-13 juni, 2-4 juli, 13-15 aug, 27-29 aug, 10-12 sept och 24-26 sept 2021.

Örebrocyklisterna logotyp

 

 

Örebrocyklisterna är en ung förening som bildades 1976. Klubben har idag drygt 400 medlemmar. Motionscyklingen har alltid varit en stor och viktig del av Örebrocyklisternas verksamhet och klubben har arrangerat Vänern Runt i hela 48 år! Vänern Runt är en tredagarstur på ca 60 mil runt Sveriges största sjö.

Örebrocyklisterna kommer inte att erbjuda olika fartgrupper utan du bokar paketet tillsammans med de du vill cykla med. Följ rekommendationerna vad gäller storlek på sällskapet.

Dag 1

Örebro-Degerfors-Karlstad-Åmål

Cyklingen börjar i Örebro vid Örebrocyklisternas klubblokal tidigt på morgonen. Du lämnar din packning för transport och kan koncentrera dig på att njuta till fullo av cyklingen.

Det första stoppet blir efter 61 km på Café Berget i Degerfors där den första depån finns. Turen går vidare genom bruksorten Björneborg till Kristinehamn. Sedan styr du cykeln mot Karlstad. Då har du cyklat totalt 144 km och det är dags för nästa depåstopp.

Efter Karlstad bär det av mot Slottsbron. Du har nu avverkat 179 km och det är dags för den tredje depån innan du cyklar sista biten till Åmål. Här väntar middag och övernattning i trevligt rum på Sure Hotel by Best Western Dalhall en bit väster om stadskärnan. Din packning finns att hämta i receptionen.

Sure Hotel by Best Western Dalhall, Åmål
Middag
242 km
Dag 2

Åmål-Mellerud-Vänersborg-Lidköping-Mariestad

Efter frukost lämnar du packningen i receptionen. Du rullar ut genom ett nyvaket Åmål och kan njuta av utsikten över Vänern. I Tisselskog naturreservat vid sjön Råvarpen finns ca 2.000 ristade figurer på 50 hällar från bronsåldern. Imponerande! Du följer Brudfjällsvägen mot Håverud och detta är kanske Sveriges kurvigaste och roligaste väg. Den första depån hittar du i Mellerud, efter cirka 60 km. Efter en stärkande påfyllning av vätska och andra godsaker fortsätter cykelturen mot Vänersborg där depå 2 väntar. Framme i Vänersborg har du hunnit avverka totalt 107 km.

Nästa depåstopp blir Lidköping. Efter Lidköping kommer du fram till Kinnekulle som i folkmun kallas "det blommande berget". Om du även cyklar mountainbike är Kinnekulleleden värt ett eget besök. Sedan är det cirka 54 km kvar till Mariestad där du checkar in på ett cykelvänligt hotell beläget i det gamla fängelset från mitten av 1700-talet beläget nära stadens centrum. Du bor i dubbelrum eller enkelrum mot tillägg, med dusch och toalett i korridoren. Här kan du passa på att tvätta av cykeln som sedan förvaras i ett låst utrymme. Precis som dagen innan finns din packning i receptionen. Nu väntar middag på hotellet innan det är dags att sova.

Waterside Mariestad Hotell
Frukost och middag
233 km
Dag 3

Mariestad-Åtorp-Fjugesta-Örebro

Dagen startar med en näringsrik frukost på hotellet och du lämnar din packning i receptionen. Färden går mot Åtorp där en fikapåse finns färdig att hämta på ett kafé. Dit är det 65 km.

Resan börjar lida mot sitt slut och i Fjugesta väntar den sista depån innan målgången sker i Örebro. Här hämtar du din packning på samma plats som du lämnade den. Kanske väljer du att boka en extra natt i Örebro för att ta det lugnt och upptäcka staden innan det är dags för hemresa?

Frukost
145 km

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 25 dagar före avresa.
- 24-14 dagar före avresa, 50% av paketets totalpris.
- 13 dagar före avresa, 100% av paketets totalpris.
Du kan även välja att köpa ett avbeställningsskydd för 125 kr/person som gäller vid sjukdom.

3 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outlinestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
augusti 2021
Fin cykeltur med fina vägar och goda vänner. Boendet i Åmål var bra, kanske lite snålt med mat. I Mariestad saknade vi torkmöjligheter för blöta kläder, inga problem i år men olämpligt hotell om det varit en regnig dag. Maten i Mariestad var inte heller lämpad för hungriga cyklister som dessutom inte dricker starköl. Härligt väder och ett grymt gäng uppvägde dock allt.
Anders K.
star_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
augusti 2021
Fantastisk cykeltur med fina vägar och goda vänner. Boendet i Åmål var bra. I Mariestad saknade vi torkmöjligheter för blöta kläder. Plus att kunna spola av cykeln. Miss med specialkost och att matställena inte var utmärkta på rutten drar ner helhetsintrycket.
Sofia K.
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
augusti 2021
Lite oklart vad som gällde hos vissa depåer, som saknade info om vår ankomst, eller fått fel. Boende behöver kunna erbjuda torkmöjligheter (det kan regna). Dålig info och alternativ för de som anmält avvikande kostbehov. Underbar cykling!
Kim E.
Svar från arrangören
Tack för feedbacken och jag är ledsen för det som inte har fungerat tillfredsställande för er.
Jag ber om ursäkt att ni inte fick specialkosten - det var den mänskliga faktorn.
Följande åtgärder har vidtagits:
- säkerställt att informationen till alla berörda har nått fram så att det fungerar f o m nu.
- förtydligat för matställena att lämplig mat för cyklisterna behövs i utbudet samt att förtydliga hos depåerna.
Jag uppskattar om Ni kontaktar mig direkt om det inte fungerar så att jag får en möjlighet att försöka lösa på en gång.

Vänliga hälsningar
David Persson
Sjötorps Upplevelsecenter

Ta dig hit

Parkering finns i närheten av Örebrocyklisternas klubblokal (karta ingår i cykelpaketet).

Örebro, Närke