April, april
Cykling: 62 km med start i Simrishamn, Skåne
1 400 kr/pers (2 nätter)
sell
1 400 kr/pers
hotel
2 nätter
directions_bike
62 km

Allt detta ingår

  • done2 nätter (del i dubbelrum)
  • doneKaffe/te och hembakat vid ankomst
  • done2 x frukost
  • done1 x lunchpaket
  • done3-växlad cykel och cykelhjälm
  • doneFärdbeskrivning med turförslag

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg: 300 kr per natt
  • doneElcykel (350 kr/dygn), mittmotors elcykel (450 kr/dygn) bokas direkt hos Österlens Cykel, tel:+46706855866

I det här cykelpaketet får du uppleva våren på Österlen. Njut av lugnet och den friska vårluften. Perfekta omständigheter för avkoppling, naturupplevelse och tid för trevligt sällskap. Simrishamn ligger vid havet och du kan enkelt ta dig runt på cykel och upptäcka pärlor som Brantevik, Skillinge och Stenshuvud.

Du bor på charmiga Hotell Turistgården i Simrishamn, en välbevarad köpmansgård från 1700-talet som nu är ett familjehotell med personlig service och avslappnad atmosfär. Alla rum har egen dusch och toalett, och på våren blommar hotellets vackra rosenträdgård upp med över 300 olika sorters rosor. Hotellets personal kan ge dig tips på flera fina cykelturer, och i det här paketet presenterar vi två av dessa som passar extra bra vid den här tiden på året. Om du föredrar att vandra eller bara njuta av tillvaron, finns det också gott om mysiga kaféer och restauranger på Österlen att stanna till vid för en härlig lunch eller en trevlig middag på kvällen.

Dag 1 - Cykla till Tjörnedala och titta på konst

hotelTuristgården, Simrishamn
restaurantKaffe/te och hembakat vid ankomst
directions_bike12 km
Träd - Rörums backar - Skåne

Med sitt särpräglade ljus och landskap har östra Skåne och Östersjökusten lockat generationer av konstnärer. På långfedagen öppnar Konstrundan - Sveriges äldsta konstrunda som startades av lokala konstnärer. Det kan vara spännande att besöka Tjörnedala Konsthall som ligger cirka sex kilometer norr om Simrishamn. Tjörnedalagården med sina klassiskt vitkalkade längor och stråtak har en lång historia. År 1749 stannade Carl von Linné till vid gården på sin skånska resa och summerade sin upplevelse med orden ”Tjörnedalalunden var en af de skönaste lundar jag sett i riket.” Det välbevarade kulturlandskapet bär än i dag spår av de bönder som brukat gården genom århundraden.

Om du fortsätter en liten bit på vägen kommer du till Rörums backar - ett mycket vackert backlandskap. På kvällen kan du välja att äta middag på någon trevlig restaurang i Simrishamn, och sedan väntar en skön säng på Hotell Turistgården.

Dag 2 - Stenshuvud - en bit magi på Österlen

hotelTuristgården, Simrishamn
restaurantFrukost, lunchpaket
directions_bike50 km
Stenshuvud nationalpark - vitsippor

En höjdpunkt du inte får missa är att besöka Stenshuvuds nationalpark. Efter en härlig frukost föreslår vi att du cyklar dit. Berget Stenshuvud är nationalparkens huvudsakliga dragplåster och syns tydligt både från Simrishamns hamn och Åhus sandstrand. Stenshuvud har fungerat som ett viktigt sjömärke för sjöfarare i århundraden.

Vägen upp på Stenshuvud kantas av av en bokskog, som på våren är fylld av fågelsång och stora mattor av vitsippor. Väl uppe på Stenshuvud finns det tre utsiktspunkter: södra, östra och norra huvudet. Det är väl värt mödan att gå till alla tre, eftersom du ser kusten åt olika håll från de olika utsiktspunkterna. Högsta punkten på Stenshuvud är det norra huvudet, här står du 97 meter över havet och blickar ut över Hanöbukten.

För att komma upp på Stenshuvud följer du de röda ledmarkeringarna från huvudentrén. Det är 2 km att gå upp till utsikten och tillbaka igen. Du får med dig en lunchmatsäck som du kan njuta av i vårsolen. En magisk upplevelse!

Dag 3 - Frukost och hemresa

restaurantFrukost
Turistgården Österlen

Efter frukost är det dags att åka hem igen, och vi hoppas du har haft riktigt fina dagar på Österlen!

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

Aktuella avbeställningskostnader:
Fri avbokning fram till kl 15 två dagar före startdatum.
Efter kl 15 två dagar före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

2 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfapril 2023, Kerstin J.
Mycket bra cykelpaket, vanliga treväxlade cyklar men de funkade fint. Mycket trevlig och serviceinriktad personal på hotellet. Ett extra plus för picknickpaketet. Kommer gärna tillbaka.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateapril 2023, Sofie Hjerth
Vi är mycket nöjda. Vilken helg vi fick. Så trevligt boende med mycket trevlig personal. Blev väl omhändertagna. Vi fick också uppleva mycket sevärt på våra cykelturer under helgen. Mycket nöjda med detta paket. Vi kommer gärna tillbaka 😊