Albert Engström & Paradiset
Cykling: 91 km med start i Eksjö, Småland
2 260 kr/pers (2 nätter)
sell
2 260 kr/pers
hotel
2 nätter
directions_bike
91 km

Allt detta ingår

  • doneTvå nätter i dubbelrum
  • done2 x frukost
  • doneLunchkorg att ta med (dag 1 och dag 2)
  • done2 x tvårätters middag (exkl dryck)
  • doneFärdbeskrivning med turförslag

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel, kontakta Cykelsmedjan i Eksjö, tel: +46703381274
Bra cykling med trevliga cykelleder. Fina rena rum. Personalen mycket trevliga. Kan rekommenderas.

Att cykla är att må bra. Att cykla i Småland är att må dubbelt bra! Här trampar du genom vildmarksliknande natur med tusentals sjöar, trolska skogar och blommande ängsmarker omgivna av stengärdsgårdar som minner om den småländska envisheten. Detta gör att man känner historiens vingslag samtidigt som man fylls av intrycken från den vackra naturen.

I det här cykelpaketet bor ni på anrika Eksjö Stadshotell mitt i stadens hjärta, bara ett stenkast från den unika gamla trästaden som gjort Eksjö så berömt. Det finns inte många orter av Eksjös storlek som kan mäta sig ifråga om kulturupplevelser, aktiviteter och sevärdheter. Hotellets läge mitt i denna idyll gör vistelsen extra intressant. För familjen finns det även cykelturer som är lite kortare och barnvänliga, från 25 km.

Observera att priset är något högre 20 juni-4 september 2022 (från 2 360 kr/person och boende i dubbelrum). 

Bilder: Eksjö Stadshotell, Duo Fotografi AB/Visit Eksjö

Dag 1 - Albert Engströmleden

hotelEksjö Stadshotell
restaurantLunchkorg, middag
directions_bike45-74 km

Första dagen cyklar ni den kuperade Albert Engströmleden, som har fått sitt namn efter bygdens kände konstnär och författare Albert Engström (1869–1940). Leden går på både asfalt och grus genom bokskog, djup trollskog och genuin småländsk miljö.

Ta första pausen vid Skurugata (en 800 meter lång klyfta i berget), som med sin trolska natur gett upphov till många berättelser och myter. Du kan klättra upp till utsiktspunkten Skuruhatt och blicka långt ut över talltopparna. Därefter kommer du till Albert Engströms föräldrahem i Hult, och hans sista viloplats vid Hults kyrka. Du kan också göra ett besök på Ljusboden och smaka på deras utbud av våfflor, äkta småländsk ostkaka och annat hembakat. Väljer man den längre turen så passerar ni Norrsånna Ekhage - ett naturreservat beläget på den höga sluttningen norr om sjön Mycklaflon, och när ni rundat sjön så cyklar ni förbi Edshults kyrka och Edshults säteri innan turen tar er tillbaka upp mot Eksjö. I utkanten av Eksjö kan man njuta av Fobos ekologiska visningsträdgård med örtagård, prunknande perennrabatter och mycket mer för trädgårdsälskare.

Tillbaka på hotellet kan du slappna av i relaxavdelningen, innan det serveras en smakfull tvårätters middag. Den fantastiska matsalen utstrålar en härlig stadshotellmiljö och gör att man drömmer sig flera decennier tillbaka. Om krafterna inte tryter alltför mycket efter dagens cykeltur, så kanske du till och med orkar svinga en bägare på Puben.

Dag 2 - Paradisturen

hotelEksjö Stadshotell
restaurantFrukost, middag
directions_bike46 km

Andra dagen packar hotellet er lunchkorg med diverse läckerheter innan ni trampar ut på Paradisturen. Denna led tar er runt sjöarna Norra och Södra Vixen med badplatser och fornlämningar i ett varierat landskap. Om magen skulle kurra, lunchkorgen till trots, så kan man göra en avstickare till Pensionat Paradis eller Hotell Ullinge som båda har matservering. På denna avstickare passerar ni även Kulla Kapell, ett pittoreskt litet träkapell som tillhör Höreda församling.

På väg tillbaka till Eksjö cyklar ni förbi Höreda kyrka och även denna gång passerar ni Fobos visningsträdgård när ni trampar in mot staden.

Dag 3 - Frukost och hemresa

restaurantFrukost

Efter en härlig frukost kan du tillbringa förmiddagen med avkoppling eller strosa runt inne i Eksjö medan du smälter intrycken från ditt cykeläventyr.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

Aktuella avbeställningskostnader:
Fri avbokning fram till kl 18 dagen före startdatum.
Efter kl 18 dagen före startdatum, 100 % av paketets totalpris.
För grupper om minst 10 personer gäller kostnadsfri avbokning fram till 30 dagar före startdatum.

6 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinejuli 2022, Ingrid I.
Servicen på middagarna var mycket trevlig och kompetent. Likadan mat i lunchlådorna båda dagarna. Hade uppskattat omväxling. Cykelturernas vägbeskrivningar kunde vara tydligare.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuli 2021, Ann-Charlotte M.
Prisvärt boende med toppenläge och god mat. Cykelturerna var omväxlande och på fina vägar. Inte mycket trafik, en del grusväg och bitvis mycket backar! Enda minuset var att de beskrivna lunchställena på Paradisturen inte hade öppet för besökare p g a corona. Så ta med lunchmatsäck båda dagarna!
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outlineaugusti 2019, Jan Evertsson
Väldigt mycket upp o ner. Damernas elcyklar klarade inte hela Albert Engström delen. Tyvärr var det stängt på campingen där tänkt fika skulle intas räddade av Hults handlare där gick det att fika. Loppis m.m endast öppet på helger. PS mycke svamp. ;-)
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outlinejuli 2018, Georg Nicklas
Hotellet säljer tydligen inte så många cykelpaket. De verkade inte riktigt förberedd. Men maten var god, de var trevliga, rummen var inget å klaga på. Cykelkartan och beskrivningen var inte i tiden, inget IT stöd, gamla hederliga kartor, på andra sidan pappret beskrivningar. Mmmh Men vi hade en bra tid och var nöjda, tack!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratejuli 2018, Berit Gustavsson
En härlig cykeltur i vacker natur!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinemaj 2018, Annika Björk
Bra cykling med trevliga cykelleder. Fina rena rum. Personalen mycket trevliga. Kan rekommenderas.