I Finnveden i västra Småland norr om Gislaved ligger Isaberg Mountain Resort. Här i Smålandsfjällen finns sluttningar som attraherat skidturister sedan decennier tillbaka och idag har även mountainbikecyklister intagit utförslöporna. Excellenta MTB-möjligheter kombineras med bekvämt boende, restauranger och massor av andra aktiviteter på en modern och mycket välskött anläggning. Lika perfekt för barnfamiljen som för den skicklige MTB-åkaren som vill slipa sina färdigheter ytterligare.

Isaberg har lång tradition som semester- och rekreationsort för friluftsmänniskor. I början av 1900-talet byggdes det första pensionatet, utförsåkningen har utvecklats kontinuerligt under årens lopp och 2013 byggdes MTB-centret. Nya teknikleder har tillkommit sedan dess och idag är Isaberg södra Sveriges bästa MTB-arena. Det finns en XC-bana, droppzon, stepp-upp hopp, doserade kurvor, rockgardens och stenkistor, samt det mesta inom teknikträning och balans. Nytt för 2018 är en pumptrack med massor av möjligheter för såväl erfarna som mindre erfarna cyklister.

Kvalitetscyklar att hyra
Det går utmärkt att hyra cyklar på Isaberg Mountain Resort. Alla cyklar är av hög kvalitet, hjälm och försäkring ingår plus att det är billigare för barn upp till 10 år. Det finns olika kurser du kan anmäla dig till beroende på hur duktig du är och vilka utmaningar du söker.

Fina möjligheter för landsvägscykling
Den som vill cykla landsväg har också massor att välja på. Skogarna och småvägarna runt Hestra bjuder på fina cykelupplevelser. Det finns även cykelväg till Hestra samhälle och till Gislaved. Det finns flera utmärkta cykelleder som du kan välja mellan efter smak och kondition. Längd och grad av kupering varierar liksom underlaget, där du kan välja mellan rena asfalts-rundor eller blandat med med grusvägsinslag. Omgivningarna bjuder på såväl öppna landskap som skogsmiljö, men alla leder är utvalda för att ge en inspirerande miljö.

Många aktiviteter att välja på
Det finns som sagt var många aktiviteter att välja på under en vistelse på Isaberg. Kanotpaddling, fiske för unga, segway, hinderbana, höghöjdsbana, yoga för den som behöver avkoppling och naturligtvis skidåkning under vintersäsongen. Det går också bra att ta en lugn skogspromenad. Det blir så att säga aldrig tråkigt på Isaberg.

Missa inte...

  • bookmarkStore Mosse Nationalpark
  • bookmarkWesternliv på High Chaparral
  • bookmarkGislaveds Konsthall
  • bookmarkVandalorum konst- och designcenter
  • bookmarkApladalen natur- och hembygdspark
  • bookmarkMöbelriket i Lammhult

Ytterligare information (extern länk)

http://www.isaberg.com/sv/sommar/