directions_car
Bitvis längs trafikerad bilväg
chat_bubble_outline
Cykelleden är markerad med mörkblå skyltar "Hylteslingan" längs vägen. Du kan ladda ner en digital karta i din smartphone.

Cykelleden startar från Halmstad slott och slingrar sig upp genom Nissans dalgång upp till Hyltebruk och vidare till Jälluntofta där den vänder nedåt mot Unnaryd och följer sedan Fylleåns dalgång tillbaka till Halmstad via Simlångsdalen. De tre sista milen går den mestadels parallellt med Banvallsleden.

Från centrala Halmstad cyklar du på Hylteslingan via Norre Katts park, fotbollsarenan Örjans vall och Slottsmöllan med siktet inställt på Åled. Du fortsätter färden genom den vackra Nissadalen och rullar så småningom in i landskapet Småland, men befinner dig fortfarande i Hallands län. Du kommer att passera små samhällen och byar, djupa skogar, öppna hagmarker och uppleva vackra sjösystem på din cykeltur genom Hyltebygden. Den sista sträckan innan du är tillbaka i Halmstad går via Simlångsdalen, en sägenomspunnen och naturskön trakt. Här finns möjlighet att äta, övernatta och många vackra platser att besöka. Just nu pågår ett förberedande arbete att att få cykelleden godkänd av Trafikverket som en regional cykelled.

Huvudsträckning: ca 165 km genom den vackra Hyltebygden i Hallands inland.


Resa hit
Du kan resa med tåg och buss till Halmstad. Till Halmstad kan du även resa med Stenalines färja från Grenå.

Cykel på bussar & tåg
Cyklar får tas med i mån av plats på regionbussar och på Öresundståg, Pågatåg och Krösatåg. Läs mer här.

Ladda ner gpx-fildownload help_outlined

Cykelkartor

  • Cykelkarta 6 Halland omslag

    Cykelkarta Halland

    175 kr
    Lägg till i varukorg

Anslutande cykelleder