Det är lätt och smidigt att ta sig fram med cykel i Göteborg. Cykelnätet är ca 80 mil och binder samman stora delar av staden. Om du vill cykla i skärgården finns det alla möjligheter att kombinera sköna dagar med precis lagom ansträngande cykling. 

Appen Cykelstaden
Appen Cykelstaden är laddad med en rad olika bra funktioner för dig som cyklar i och omkring Göteborg. Bland annat kan du se serviceställen, pumpstationer och cykelparkeringar. Det finns också en cykelreseplanerare som hjälper dig att cykla från A till B längs bra cykelvänliga rutter. Upplev Göteborg med cykel, och stanna till på något mysigt café längs vägen!

Appen Cykelstaden (iPhone)
Appen Cykelstaden (Android)
Cykelreseplaneraren
Cykelkarta Göteborg

Lite utanför stan…
Göteborg har en varierad natur, som är rik på kontraster. För att märka ut naturens olika karaktärer på ett tydligt sätt har park- och naturförvaltningen satt ut sex så kallade naturspots, i utvalda naturområden i Göteborg. De olika platserna bjuder dig på allt från stilla lugn eller hisnande vyer, till barrdoft och fågelsång.  Vid varje naturspot finns en rund plattform i betong, som markerar att du är framme och välkomnar dig att sitta ner en stund, kanske ligga och beundra trädkronorna eller äta din matsäck. Packa picknikkorgen, använd kartverktygen ovan och ge dig ut!

Naturspot, Lövsus (Örgryte-Härlanda)
Naturspot, Älvdans (Västra Göteborg)
Naturspot, Havsbris (Västra Göteborg)
Naturspot, Fotspår (Norra Hisingen)
Naturspot, Ängsrum (Östra Göteborg)
Naturspot, Skogsglänta (Angered)

Kattegattleden, 37 mil bilfri cykelled
Göteborg är också start- eller målpunkt för Kattegattleden, en nationell cykelled som går utmed kusten nära sandstränder och utsiktsplatser med fina cykelpaket, mysiga boenden och fikaställen längs vägen. Leden, som är 37 mil och näst intill bilfri, går ända ner till Helsingborg genom små fiskelägen och sommarstäder som Båstad, Halmstad och Varberg.


Cykel på spårvagnar och stadsbussar 
Du får inte ta med cykeln på spårvagnar eller stadsbussar, men hopfälld minicykel som du själv kan bära räknas som bagage och får medföras kostnadsfritt. Läs mer här

Cykel på regionbussarna
I mån av plats får du ta med cykel genom att köpa en cykelbiljett för 30 kronor, utöver priset för giltigt färdbevis. Cykeln ska i så fall läggas i bussens godsutrymme. Hopfälld minicykel som du själv kan bära räknas däremot som bagage och får medföras kostnadsfritt.

Cykel på Västtåg
Du får ta med dig vanlig cykel, hopfälld minicykel, sparkcykel och balanscykel om det finns plats. Det kostar inget att ta med cykel ombord på tåg.

Cykel på färja
På Älvsnabben och Älvsnabbare i Göteborgs hamn får cykel tas med utan extra kostnad. På färjorna i Göteborgs södra skärgård är det gratis att resa med cyke (dock ej på linje 897)l. På turerna Tuvesvik- Gullholmen samt Hälleviksstrand-Käringön kostar det 30 kronor att ta med cykeln enkel resa (på Käringön råder dock cykelförbud). 

Cykelkartor

Anslutande cykelleder