Den här cykelleden har genomgått en särskild certifiering av Trafikverket som intygar att leden är av hög kvalitet, har tydlig skyltning och är trafiksäker. Det finns dessutom ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified
directions_car
Lågt trafikerad bilväg
chat_bubble_outline
Säsongen 2022 pågår arbete med skyltning längs leden. Du kan ladda ner en digital karta i din smartphone.

Etappen är en del av Göta kanal cykelled. Den tar dig över sjön Asplången med cykelbåt sträckan Hulta sluss till Snöveltorps bro. Sedan fortsätter du på den grusade, bilfria, dragvägen längs kanalen genom Söderköping med sin gamla genuina stadsmiljö fram till idylliska Mem. Lite norr om cykelleden ligerr Norrköping med ett stort utbud av restauranger och caféer. I Mem vid Östersjön slutar eller börjar ditt cykeläventyr längs Göta kanal. 

Söderköping är en pittoresk, medeltida småstad omgiven av landsbygd, natur och Sankt Anna skärgård. Staden var länge en viktig hamnstad för Östersjötrafiken tillsammans med Visby och Kalmar. Här byggdes det även flera kyrkor och ett kloster på 1200-talet. Söderköping är också känt för att vara inspelningsplats för Astrid Lindgrens filmer om Madicken, Göta kanalfilmerna och den tyska serien Inga Lindström. Här finns flera valmöjligheter när det kommer till aktiviteter med allt från cykel- och klätterleder till historievandringar och skärgårdskryssningar. Missa inte glassrestaurangen Smultronstället!

Historien om Norrköping tar fart under 1600-talet när den holländske affärsmannen Louis de Geer bosatte sig i staden. Han grundade flertalet industrier och idag är Norrköping känt för sina gula spårvagnar och gamla industribyggnader. Besök praktfulla Löfstad slott eller ta en sväng längs den kända Södra Promenaden. Skogarna i Kolmården är magiska och bjuder på härlig cykling. Halvön Vikbolandet öster om Norrköping kallas ibland för Östergötlands Österlen. Här hittar du öppna landskap, bördiga åkrar, havet och skogar med vilda djur, svamp och bär. Här finns också kor, grisar, getter, strutsar, kalkoner och hjortar. Och en glassfabrik!

I idylliska Mem slutar eller börjar ditt cykeläventyr längs Göta kanal cykelled. Här hittar du Kanalmagasinets café och restaurang. Njut av omgivningen på uteserveringen över en kopp kaffe eller vällagad, lokalprducerad lunch. Det var här i Mem som hela kanalbygget invigdes 1832 av Kung Karl XIV Johan. Mem är en riktig pärla.

Så använder du gpx-filer.

Ladda ner GPX-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder