Eskilstuna kommun

Eskilstuna är en spännande cykeldestination med en levande historia. Här finns attraktioner som Munktellmuseet med verkstadshistorik, Parken Zoo och stämningsfulla Tingsgården med mat och dryck. Det mesta finns inom lagom avstånd i en stad där det arrangeras musikfester, guidade stadsturer, där det finns Kent-memorablia och där man kan avnjuta friska humlearomer på Eskilstuna Ölkultur.

Fotograf: Edis Potori

Ett perfekt sätt att lära känna Eskilstuna är att cykla runt staden utmed en lättcyklad sträcka där du passerar platser som Parken Zoo, Tunavallen, Stadsparken, Sörmlandsgården och Rademachersmedjorna i Eskilstunas Gamla staden. Odlingslandskapet i Sundbyholm har en lång historia. Här har människor format naturen och lämnat sina spår sedan vikingatiden. Det är den berömda Sigurdristningen ett exempel på. Hällens ristningar berättar om Sigurd som dräpte draken Fafner. Torshälla är en utflyktspärla en bit utanför Eskilstuna. Staden har ett rikt kulturarv, vilket framför allt märks då konstnären Allan Ebelings skulpturer smyckar staden.

Här finns information om du vill hyra cykel

I anslutning till Eskilstuna går flera stora cykelleder som Näckrosleden, Mälardalsleden och Strandleden. Du som gillar mountainbike kan ta dig till Odlaren där det finns en speciell led, och milrundan vid Vilsta. Cykel kan du hyra hos Vilsta Sportcentrum.

Lejonrundan
Mountainbikeslinga i Odlaren
Guidade turer i Eskilstuna


Sörmlandstrafiken
Cyklar får tas med gratis i mån av plats, dock max två per buss. På stadsbussarna och länsbussarna i Södermanland och Västmanland kan du inte ta med cykel. Läs mer här

Cykelkartor

Anslutande cykelleder