Eskilstuna kommun

Eskilstuna är ett rikt cykelområde som bjuder på en levande historia, attraktioner som Munktellmuseet med verkstadshistorik, Parken Zoo och stämningsfulla Tingsgården med mat och dryck. Det mesta finns inom lagom avstånd i en stad där det ständigt arrangeras musikfester, guidade stadsturer, där det finns Kent-memorablia och där man kan avnjuta friska humlearomer på Eskilstuna Ölkultur.

Fotograf: Edis Potori

Ett perfekt sätt att lära känna Eskilstuna är att cykla runt staden utmed en ganska lättcyklad sträckning där du passerar platser som Parken Zoo, Tunavallen, Stadsparken, Stadsparken, Sörmlandsgården och Rademachersmedjorna i Eskilstunas Gamla staden.

I anslutning till Eskilstuna går flera stora cykelleder som Näckrosleden, Mälardalsleden och Strandleden. Du som gillar MTB kan ta dig till Odlaren där det finns en speciell led, och milrundan vid Vilsta. MTB-cykel kan du hyra hos Vilsta Sportcentrum.

Lejonrundan
Mountainbikeslinga i Odlaren
Guidade turer i Eskilstuna


Sörmlandstrafiken
Cyklar får tas med gratis i mån av plats, dock max två per buss. På stadsbussarna och länsbussarna i Södermanland och Västmanland kan du inte ta med cykel. Läs mer här

Cykelkartor

Anslutande cykelleder