Vita Krala Bed & Breakfast
Hjortkvarn, Närke
fr. 480 kr / pers
sell
fr. 480 kr / pers

Kontaktuppgifter för bokning

Allt detta ingår

  • doneEn natt i dubbelrum
  • done1 x frukost
  • doneSänglinne, handduk och badrock
  • doneGratis Wifi

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

På Vita Krala B&B bor du naturnära och har spännande cykelleder precis utanför knuten. Här kommer du nära naturen och kan njuta av lugnet. Slappna av en stund i den varma badtunnan och varva ner i lugn och ro.  

Vita Krala B&B ligger vackert beläget på den lugna landsbygden, i ett hus från sena 1700-talet. Med hjälp av gamla tekniker och naturliga material har boningshuset restaureras till modern lyx med en skön blandning av gammal och ny interiör. Sovrummens lerväggar ger ro och stillhet och här kan du även koppla av med en lugn stund i badtunnan. Gratis internet ingår.

Bo med naturen inpå knuten
Rummen är möblerade med två sängar och en tredje kan lätt ställas dit. Den stora trädgården och skogen bakom huset bidrar till att ge lugn och ro och här lever du med naturen och cykelleder runt knuten. Vattendrag och små sjöar ligger strax intill och lämpliga paddlingssjöar finns bara en kilometer bort. Här är hjortar, rådjur och vildsvin vanligt förekommande a ända in på tomten och här kan du även ta chansen att komma riktigt nära ett rikt fågelliv.

Hjortkvarnsrundan, 36 km cykling
Området runt Haddebo är gammal bruksmiljö som omges av ett omväxlande odlingslandskap som genomflyts av Haddeboån och Kvarnbäcken. Terrängen sluttar ner mot vattendragen där rester av det gamla vattenkraftutnyttjandet finns att beskåda. Längs med vägen på denna cykeltur passerar du bland annat Boo kyrka invid Boo slott. Kyrkan, byggd på 1730-talet av fältmarskalken Hugo Johan Hamilton, har gravvårdar av imponerande storlek, resta över forna slottsherrar. 5 km längre fram hittar du Djursnäsbadet med härliga bryggor. Längs med vägen passerar du även Björnhammarsbadet, ett klippigt badland med sandstrand och bryggor.

Tivedsrundan
Tivedsrundan är en lång led, 230 km lång, som slingrar sig genom länets södra delars sevärdheter. Här cyklar du genom områden fyllda av sägner och mystik, genom mäktiga skogar och förbi mängder av sevärdheter men se till att ha cykelväskan väl packad när du ger dig ut längs med leden då det bitvis kan vara långt mellan affärerna. Längs med leden och i närheten av Haddebo kommer du bland annat att kunna beskåda Domarbacken, ett 500 m långt gravfält med cirka 100 fornlämningar från järnåldern, ett skolmuseum i Hardemo, ett militärmuseum och en helig källa.

Året runt-öppen restaurang
På Vita Krala B&B är restaurangen öppen året runt. Här tillagas måltider på egen- eller lokalodlade råvaror och här serveras färska ägg från gårdens höns och dagligen bakas färskt bröd. På gården finns även en butik som säljer svenska och holländska stilrena inredningsprylar i fantastiska naturmaterial.

Närliggande cykelleder