Villa Gladtjärn
Smedjebacken, Dalarna
fr. 650 kr / pers

Allt detta ingår

  • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
  • done1 x frukost
  • doneTillgång till bastu
  • doneGratis Wifi

Särskild service för dig som cyklist

  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

I det omväxlande landskapet i södra Dalarna ligger Smedjebacken nära sjön Norra Barken. Sjön är förbunden med Strömsholms kanal och de fina cykelmöjligheterna som finns utmed kanalen i hela dess sträckning genom Dalarna och Västmanland ner till Mälaren. I Smedjebacken ligger pampiga Villa Gladtjärn Hotell och Konferens med allt en cyklist kan begära när det gäller boende, mat och aktiviteter. I den fräscha miljön är det enkelt att koppla av och återhämta sig efter dagens cykling.

Som namnet Smedjebacken antyder finns en lokal historia inom gruvdrift och metallhantering. I trakten finns gamla hyttor att besöka. Strömsholms kanal byggdes i slutet av 1700-talet för att det skulle gå att transportera järn från Bergslagen ner till Mälardalen. I Smedjebacken finns kulturhuset Meken där det arrangeras utställningar och konserter.

På Villa Gladtjärn bor du komfortabelt med utsikt över sjön. Mitt i den fantastiska naturen med möjlighet till fiske, avkopplande promenader och cykelturer i omgivningarna. Nere vid sjön finns en förstklassig bastu. Atmosfären är familjär och lokalerna både stiliga och moderna. I restaurangen äter du mat av hög klass gjorde på fina råvaror. De 30 rummen på anläggningen är fräscha och samtliga har sjöutsikt.

Kontaktuppgifter för bokning

Närliggande cykelleder

Ta dig hit

Här kan du planera och hitta din kollektivtrafikresa:
https://reseplanerare.resrobot.se
Smedjebacken, Dalarna