Eksjö, Småland

Kontaktuppgifter för bokning

  • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
  • done1 x frukost
  • doneGratis Wifi
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

Ett tecken på att Eksjö har funnits med ett tag är att det var Erik av Pommern som staden fick sitt sina stadsrättigheter. Närmare bestämt 1403. Stadens träbebyggelse är vida berömd och den pittoreska rödmålade Vaxblekaregården ligger precis i stadskärnan. Det är en av stadens äldsta gårdar som numera är ett charmerande hotell. Det erbjuds exklusiva rum med hög standard i 1600-talsmiljö. Här bor du bokstavligen mitt i idyllen. 

Militärstaden Eksjö har en charmig stadskärna med fik och små butiker, här är det lätt att trivas. Staden är omgiven av vacker natur på det traditionellt småländska viset – med storskog och tjärnar. Förkastningssprickan Skurugata är en av flera sevärdheter. För cyklisten finns mängder av småvägar som ringlar sig över det småländska höglandet med vackra vyer över röda gårdar, ängar och sjöar.

Charmiga hotellrum och hemlagad frukost 
Vaxblekaregårdens restaurang serverar hemlagad frukost och erbjuder även dagens lunch, råvarorna hämtas från närliggande gårdar. Hotellet har 20 rum med hög standard, och här hittar du dessutom en av Eksjös charmigaste restauranger. För den som vill lyxa till det extra finns sviten med jacuzzi och balkong. Internet ingår för alla gäster. Välkommen till ett högklassigt och mysigt hotell!


- Närmaste flygplats: Jönköping
- Närmaste tågstation: Eksjö