Urshult, Småland

Kontaktuppgifter för bokning

  • doneEn natt i dubbelrum
  • done1 x frukost
  • doneGratis Wifi
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

Bara hundra meter från sjön Åsnen ligger Urshult Hotell. Området kring sjön bjuder på rika möjligheter till utomhusaktiviteter som bad, cykel- och vandringsleder och att paddla kanot. Urshultstrakten är känd för sin vackra natur och sina välsmakande äpplen. Klimatet runt sjön är särskilt gynnsamt för vildväxande fruktträd som har funnits i området sedan urminnes tider.

Urshult Hotell är ett traditionellt familjeägt Bed & Breakfast byggt på 1920-talet och ligger bara 100 m från sjön Åsnen. Receptionen och matsalarna hittar du i huvudbyggnaden och de charmiga gästrummen finns i annexet där det också finns en inbjudande glasveranda. Den första söndagen varje månad serveras Afternoon Tea med färska scones, smörgåsar, kakbuffet och kaffe/te.

Om du som gäst vill äta middag på hotellet erbjuds en enkel och trevlig middag med rökt lax från närbelägna Åsnenrökeriet tillsammans med en grönsallad och potatis.


Antal bäddar: Det finns totalt 12 charmiga rum, inredda i 1920-talsstil med handfat och delad dusch/wc. Du kan boka enkelrum, dubbelrum eller familjerum (med 3 eller 4 bäddar). Det finns i nuläget ingen särskild anpassning för den som är funktionshindrad, och notera att det är 5 trappsteg vid huvudentrén.


Närmaste tågstation: Hässleholm station
Närmaste flygplats: Växjö Småland Airport, Göteborg Landvetter